محمدرضا ابراهیمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اراضی شهری استان هم ۵۵ درصد حدنگاری شده و بر اساس آخرین ارزیابی کشوری که ۱۶ شاخص ملاک بوده، رتبه دوازدهم را کسب کردهایم.
وی با اشاره به آخرین وضعیت حدنگاری در استان اظهار کرد: حدنگاری در اراضی ملی سال ۹۹ شروع و تاکنون حدود ۹۹.۶۴ درصد این اراضی تفکیک و اسناد مالکیت آن صادر شده اما آن میزانی که هنوز سنددار نشده به علت گپهای بین پلاکها بوده که از ابتدای سال تاکنون تعداد زیادی از این پلاکها واصل شده و امیدواریم با صدور سند برای ۴۲ پلاک باقیمانده بحث سند دار شدن اراضی ملی به ۱۰۰ درصد برسد.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۴۵ تا ۵۰ درصد اراضی مسکونی روستاها را نیز توانستیم سنددار کنیم گفت: در روستاهای اقماری مرکز استان سند مالکیت بسیار حایز اهمیت است اما درصد حدنگاری قابل قبولی نداریم که پیگیریها را انجام دادهایم تا بتوانیم این کار را تسریع کنیم.
وی در خصوص راهاندازی اداره ثبت اسناد و املاک در شهرستان عشق آباد نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه این شهرستان زیر ۷۰ هزار نفر جمعیت دارد پیگیریهایی انجام شده تا واحد ثبتی در عشقآباد راهاندازی شود اما طبق قانون باید در شهرستانهای زیر ۷۰ هزار نفر جمعیت مجتمع اداری ایجاد شود که اگر این موضوع محقق شود مشکلی در تامین نیروی انسانی نداریم.
ابراهیمی ادامه داد: در دیگر شهرستانهای استان فضای اداری ثبت اسناد و املاک داریم که سه واحد آن استیجاری است و پیشبینی میکنیم تا پایان خرداد ساختمانهای نیمبلوک، سربیشه و بشرویه به بهرهبرداری برسد.
بنابر آخرین آمار رسمی ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار عرصههای منابع طبیعی در خراسان جنوبی وجود دارد.
طرح حدنگاری (کاداستر) از طرحهای ملی است که با مشارکت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و سازمان ثبت اسناد و املاک اجرا شده و اجرای کامل این طرح گامی موثر برای پیشگیری از زمینخواری است.