نخستین همایش ملی «خلیج فارس؛ کارویژه‌ها و چشم‌اندازها» در بوشهر برگزار شد

نخستین همایش ملی «خلیج فارس؛ کارویژه‌ها و چشم‌اندازها» در بوشهر برگزار شد

 بوشهر-ایرنا- نخستین همایش ملی «خلیج فارس؛ کارویژه‌ها و چشم‌اندازها» با همکاری مرکز آموزش علمی‌کاربردی پلیمر بوشهر، پشتیبانی گروه صنعتی وطن زرین و حمایت دانشگاه جامع علمی‌کاربردی استان بوشهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رئیس همایش و سرپرست مرکز آموزش علمی‌کاربردی پلیمر بوشهر روز شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برگزاری همایش در راستای مسئولیت اجتماعی گروه صنعتی وطن زرین و رسالت‌های دانشگاه جامع علمی‌کاربردی انجام شد.

فریده تنگستانی با تاکید بر لزوم گذار از آموزش صرف به سوی پژوهش‌های کاربردی، بر نقش محوری این مرکز در پیوند با رویکردهای عملیاتی صنعت تاکید کرد.

وی افزود: پس از برگزاری موفق جشنواره ملی روز بوشهر، برگزاری این همایش به عنوان دومین گام راهبردی در دستور کار قرار گرفت.

تنگستانی یادآور شد: با مشارکت دانشجویان، پژوهشگران و نهادهای اجرایی، افق تازه‌ای برای آینده پژوهش پیرامون خلیج فارس فراهم کرده است.

وی با اشاره به ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های بومی و دانشگاهی در شناخت و توسعه پیرامون خلیج فارس، بر نقش دانشگاه‌ها در تعمیق آگاهی عمومی و ارائه راهکارهای علمی برای بهره‌برداری پایدار از منابع این منطقه تاکید کرد.

دبیر علمی همایش، گزارشی از روند شکل‌گیری شورای سیاست‌گذاری ارائه کرد و گفت: از زمان انتشار فراخوان همایش با هشت محور اصلی و دو محور ویژه (هویت ایرانی خلیج فارس و جزایر سه‌گانه ایرانی)، ۱۲۶ اثر شامل مقالات کامل، چکیده ساختاریافته و چکیده دریافت شد.

جلال حسانی افزود: از میان آن‌ها پنج مقاله برگزیده در حوزه‌های علوم انسانی، فنی و مهندسی، علوم پایه و هنر برای ارائه انتخاب شدند.

وی همچنین از انتشار کتاب مجموعه مقالات همایش پس از طی مراحل ویرایشی خبر داد.

دکتر عبدالکریم مشایخ رئیس بنیاد ایران‌شناسی شعبه بوشهر، با نگاهی تاریخی به جایگاه خلیج فارس در بوشهر پرداخت و کنش‌های تاریخی ساحل‌نشینان این منطقه را واکاوی کرد.

علی یحیایی، استادیار گروه تاریخ دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر، نیز تحلیل جامعه‌شناختی و تاریخی بندر سیراف را به‌ویژه در دوران اوج آن در سده‌های سوم و چهارم هجری ارائه داد.

در پنل علمی همایش نیز نویسندگان مقالات منتخب به ارائه یافته‌های پژوهشی خود پرداخته و به پرسش‌های داوران و حاضران پاسخ دادند.

در پایان، بیانیه پایانی همایش توسط دبیر علمی قرائت شد که در آن بر تدوین منشور عملیاتی مرکز آموزش علمی‌کاربردی پلیمر بوشهر برای پاسداری از هویت ایرانی خلیج فارس، فراهم‌سازی بسترهای لازم برای پژوهش در این حوزه و تمرکز بر کاربردی‌سازی دستاوردهای علمی تأکید شده بود.

 

 منبع خبر