به گزارش روز شنبه ایرنا، فرامک عزیز کریمی در بازدید از پایگاه نوآوری محصولات تناوبی شهرستان مراغه ضمن تأکید بر اهمیت ترویج و توسعه کشت تناوبی (حبوبات و گیاهان علوفهای)، افزایش فعالیت شرکتهای بخش خصوصی در زمینه تولید هستههای بذری برای افزایش بهرهوری را خواستار شد.
وی همچنین اجرای کشت مستقیم، رعایت تناوب زراعی و بهرهمندی حداکثری از بارشها (آب سبز) را از جمله توصیههای مهم برای کشت دیمزارها برشمرد.
درصدد افزایش پایگاه های نوآوری هستیم
مظفر روستایی رئیس مؤسسه تحقیقات دیم کشور هم با بیان اینکه توسعه محصولات تناوبی به پایداری تولید گندم در دیمزارها کمک شایانی میکند، گفت: بازدیدهای میدانی بهرهبرداران از این پایگاهها، موجب افزایش ضریب نفوذ دانش فنی و افزایش بهرهوری می شود.
وی با اشاره به اجرای سالانه این پایگاهها در استانهای مختلف کشور، از ارزیابی گستردهتر ارقام و لاینهای جدید در سال جاری خبر داد و افزود: در پایگاه نوآوری محصولات تناوبی مراغه، هشت رقم نخود، ۲ رقم عدس، سه رقم نخود علوفهای و یک رقم گلرنگ و کشت مخلوط علوفهها با تریتیکاله ( تریتیکاله یا چاودم گیاهی علوفه ای است ) و جو در سطحی به مساحت ۱۵ هکتار کشت شده است.
وی اظهارکرد: ایجاد پایگاههای نوآوری نقش مهمی در معرفی ارقام جدید، دستاوردهای تحقیقاتی و توسعه بستههای دانشبنیان در دیمزارها دارد و مؤسسه دیم با برنامهریزی محققان خود، در تلاش است تا این پایگاهها را هر ساله گسترش دهد.
مدیرکل دفتر محصولات اساسی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی جهاد کشاورزی بهاتفاق رئیس و معاون پژوهشی مؤسسه دیم، از پایگاه نوآوری محصولات تناوبی شهرستان مراغه به منظور بررسی آخرین دستاوردها در راستای طرح جهش تولید در دیمزارها و همچنین ارزیابی چالشها و فرصتهای پیشرو بازدید کردند.
به گزارش ایرنا بخش ستادی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در مراغه و معاونت آن در کرمانشاه قرار دارد؛ این موسسه دارای پنج ایستگاه اصلی در مناطق مختلف کشور است که نماینده آن اقلیم به شمار میرود.
ایستگاه تحقیقاتی «مراغه» نماینده اقلیم سرد، ایستگاه «قاملو» در کردستان نماینده اقلیم بسیار سرد، ایستگاه «سرارود» در کرمانشاه به عنوان نماینده اقلیم معتدل سرد، ایستگاه گچساران در کهگیلویه و بویراحمد نماینده اقلیم گرمسیری و ایستگاه «شیروان» در خراسان شمالی نماینده اقلیم معتدل سرد و خشک است.