فرصت‌های نمایشگاه اکسپو صادراتی برای تولیدکنندگان استان اردبیل

فرصت‌های نمایشگاه اکسپو صادراتی برای تولیدکنندگان استان اردبیل

 اردبیل-ایرنا- هفتمین نمایشگاه اکسپو که استان اردبیل در هفت غرفه در آن حضور دارد فرصتی ارزشمند برای معرفی فرصت‌ها و ظرفیت‌های اقتصادی استان اردبیل است و انتظار می‌رود سرمایه گذاران از این فرصت برای سرمایه گذاری در اردبیل استفاده کنند.

به گزارش ایرنا، تولید به عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد هر کشوری متاثر از مولفه‌های متعددی است. در یک نگاه سیستمی هماهنگی و ارتباط بین این مولفه‌ها اعم از وجود نهاده ها و مواد اولیه ارزان و در دسترس، نیروی کار ماهی و توانمند، حمایت بانکی موثر و تامین سرمایه در گردش مورد نیاز تولید کنندگان موفقیت واحدهای صنعتی و تولیدی را رقم می‌زند.

در این بین حلقه نهایی در بین این عناصر بازاریابی و فروش محصولات و خدمات در بخش‌های مختلف اعم از صنعت، کشاورزی و گردشگری است که سرمایه گذاری در هر زمینه ای را دارای توجیه کرده و ظرفیتهای هر منطقه ای را به فعلیت درمی آورد. برای همین است که تولیدکنندگان و کشورهای موفق در عرصه‌های تولید، نقش بسیار مهمی برای تبلیغات و بازاریابی قائل هستند و هزینه‌های بالایی را به این بخش اختصاص می‌دهند.

برگزاری نمایشگاه‌های اکسپو که هفتمین دوره آن در تهران در حال برگزاری است فرصت و فضای بسیار خوبی برای معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های تولیدی و صادراتی استان اردبیل است.

در این نمایشگاه واحدهای اقتصادی تولیدات و محصولات خود را درغرفه‌هایی به نمایش می‌گذارند و تجار و فعالان اقتصادی دنیا با حضور در این نمایشگاه این ظرفیت‌ها را ببینند و زمینه برای گسترش ارتباطات و مراودات تجاری و اقتصادی بین تولید کنندگان و تجار استان با سایر استان‌ها و بازرگانان کشورهای دیگر فراهم می‌شود. بدیهی است افزایش مراودات با تجار و سرمایه گذاران سایر استان‌ها و کشورها زمینه را برای فروش محصولات تولیدی و رشد اقتصادی و اشتغال‌زایی به دنبال دارد.

تولید کنندگان اردبیل در هفت غرفه در اکسپو حضور دارند

به گفته رضایی مدیرکل امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری اردبیل در نمایشگاه اکسپو امسال هفت غرفه از استان اردبیل حضور مستقیم دارند. در این نمایشگاه استانداری یک غرفه برپا کرده و واحدهای مختلف از بخش صنعت، خدمات گردشگری و کشاورزی در این غرفه محصولات و خدمات خود را عرضه کرده‌اند.

وی افزود: همچنین اتاق بازرگانی اردبیل غرفه‌ای برپا کرده که واحدهایی که با اتاق بازرگانی مراوده دارند، ظرفیت‌های خود را در این غرفه ارائه می‌کنند. شرکت‌های بزرگ استان مثل کشت و صنعت پارس و کشت و صنعت مغان و یا واحدهای زیر مجموعه پارک علم و فناوری استان از دیگر مجموعه‌های حاضر در هفتمین نمایشگاه اکسپو صادراتی امسال هستند.

مدیرکل امور سرمایه گذاری و اشتغالزایی استانداری اردبیل در خصوص سازوکار ارتباط بین تجار و سرمایه گذاران در این نمایشگاه گفت: در این نمایشگاه به عنوان اولین قدم در قالب نشست‌های بی تو بی تفاهم‌نامه اولیه بین هیات‌ها به امضا می‌رسد.

رضایی یادآورشد: در ادامه یا هیات داخلی به سایر استان‌ها می رود یا هیات مقابل به استان دعوت می‌شود و این مراودات در نهایت منجر به عقد قرارداد بین دو طرف می‌شود و هر دو طرف از آن منتفع می‌شوند. این مراودات و این نمایشگاه در عین حال باعث می‌شود سایر واحدهای تولیدی هم به حضور در این نمایشگاه تشویق و ترغیب شده و از این فرصت استفاده کنند.

درباره ظرفیت‌های اقتصادی استان اردبیل بیشتر بدانیم

استان اردبیل به عنوان یکی از قطب‌های مهم کشاورزی با تولید سالانه بیش از چهار میلون تن انواع محصولات کشاورزی نقش غیرقبل انکاری در تامین امنیت غذایی کشور ایفا می‌کند و انتظار می‌رود با تکمیل و بهره برداری از پروژه‌هایی مانند شبکه‌های پایاب سدهای استان و همچنین شهرک گلخانه ای در شهرستان پارس آباد سالانه یک میلیون تن به ظرفیت تولید استان اضافه شود.

این در حالی است که به علت فقدان صنایع مرتبط اعم از بسته بندی و تولید فراورده‌های کشاوزی، بخش زیادی از محصولات کشاورزی از بین می‌رود سرمایه گذاری در این بخش می‌تواند هم مانع از هدررفت این سرمایه ارزشمند شده و ثروت آفرینی برای استان به همراه داشته و هم با راه اندازی واحدهای تولیدی و صنعتی مرتبط زمینه اشتغالزایی در استان فراهم می‌شود.

علاوه بر این در بخش صنعت هم طی سالهای اخیر ظرفیت‌های خوبی در استان اردبیل شکل گرفته است. تولید نزدیک به ۳۰درصد از آب معدنی مورد نیاز کشور، تولید بیش از۲۰ درصد لاستیک مورد نیاز کشور از جمله ظرفیت‌هایی است که در سالهای اخیر در استان اردبیل ظهور و بروز یافته است.

۱۰ زنجیره ارزش استان اردبیل شناسایی شده است

به گفته مدیرکل امور سرمایه گذاری و اشتغالزایی استانداری اردبیل تاکنون در استان ۱۰ زنجیره ارزش اولویت‌دار شناسایی شده است که این تعداد ۲ زنجیره تولید پروتئین سفید و مصنوعات چوبی و ام دی اف با توجه به تنوع حلقه‌های زنجیره ارزش در اولویت اول قرار دارند.

رضایی با بیان اینکه استان اردبیل هشت تا ۱۰ درصد پروتئین سفید کشور را تامین می کند، گفت: این زنجیره متشکل از کشت دانه‌های روغنی برای تولید خوراک دام و طیور، تولید مرغ مادر، جوجه کشی، مرغ اجداد مرغ، تولید تخم مرغ، مرغ گوشتی کشتار، بسته بندی، حمل و نقل، صادرات، واحدهای دامپزشکی، تولید واکسن دام و طیور است که در استان اردبیل شکل گرفته است.

برنامه‌های محوری برای تحقق شعار سال در استان اردبیل

سرمایه گذاری برای تولید شعاری است که امسال از سوی مقام معظم رهبری به آن مزین شده است. البته سال گذشته و از ابتدای فعالیت دولت محلی در استان اردبیل، برنامه ریزی اقتصادی در قالب اردبیل پایتخت سرمایه گذاری آسان در دستور کار مدیریت ارشد و دستگاههای اجرایی استان قرار گرفته بود برای همین آمادگی قبلی برای تحقق شعار سال در استان اردبیل وجود داشت.

مدیرکل امور سرمایه گذاری و اشتغالزایی استانداری اردبیل در این زمینه گفت: در راستای تحقق شعار سال ۱۵ محور تعریف و تدوین شده است. از جمله اینها معرفی فرصت‌های سرمایه گذاری استان در بخش‌های گردشگری صنعت و کشاورزی و همچنین مشوق‌هایی است که به سرمایه گذاران ارائه می‌شود.

رضایی ادامه داد: علاوه بر این طرح‌های نیمه تمامی در استان وجود دارد که هنوز به بهره‌برداری نرسیده است و تلاش می‌کنیم هم در صدور مجوزهای مورد نیاز، هم ارائه تسهیلات و معافیت‌های مقرر در قانون این واحدها را در سریع‌ترین فرصت به بهره برداری برسانیم.

وی افزود: اولویت و برنامه بعدی در استان به فعلیت در آوردن ظرفیت‌های معطل مانده‌ای است که در گذشته در آن سرمایه‌گذاری شده و در حال حاضر این ظرفیت‌ها اعم از سوله و تجهیزات مستقر در آن بلا استفاده مانده و ارزش افزوده ای برای استان ایجاد نکرده است.

رضایی یادآورشد: اولویت دیگر ما رفع مشکلات این واحدها از جمله تامین نقدینگی، تخصیص ارز و رفع مشکلات حقوقی و قضایی با همکاری دستگاه قضایی در استان است.

این مقام مسئول حمایت از واحدهای دانش بنیان را از ایدگر برنامه‌های دولت محلی در استان اردبیل ذکر کرد و گفت: ارزش افزوده ای که واحدهای دانش بنیان ایجاد می‌کنند بسیار بالاتر از سایر واحدهاست برای همین حمایت از این واحدها در دستور کار مدیریت استان است.

وی خاطرنشان کرد: در این چهارچوب اگر یک واحد و مجموعه دانش بنیان محصولی تولید کرده باشد ما کمک می‌کنیم این محصول تجاری‌سازی شود. این کار علاوه بر اینکه جلو ارزبری و و وابستی به خارج را می‌گیرد باعث تشویق و ترغیب فعالان این عرصه می‌شود.

رضایی یادآورشد: در نهایت برنامه ما برقراری ارتباط بین این واحدها به عنوان دارندگان دانش فنی و واحدهای تولیدی و صنعتی به عنوان سرمایه گذار است که در صورت تحقق بسیار موثر خواهد بود.

همسایگی با بازار ۴۰۰ میلیونی فرصتی ارزشمند برای سرمایه گذاران

استان اردبیل با وجود اینکه در شاخص‌های اقتصادی جزو استان‌های محروم کشور است اما ظرفیت‌های بسیار خوبی برای سرمایه گذاری دارد؛ همسایگی با قفقاز و اوراسیا با جمعیت ۴۰۰ میلون نفری، فرصت‌های بکر سرمایه گذاری در بخش‌های کشاورزی، گردشگری و صنعت فرصت خوبی برای سرمایه گذاران است. در عین حال در سال‌های اخیر اقدامات خوبی هم برای توسعه زیرساختهای ارتباطی اعم از شبکه ریلی و بزرگراهی،حمل و نقل هوایی، تولید و تامین زیرساختهای انرژی، و آب در دست آغاز شده است که به تدریج این زیرساختها تکمیل و به بهره برداری می‌رسد.

علاوه بر این منطقه آزاد اردبیل که اواخر سال گذشته فعالیت خود را از بیله سوار آغاز کرد و گمرک بیله سوار که دستگاه ایکس ری آن اخیرا راه اندازی شده است از دیگر فرصت‌های سرمایه گذاری در استان اردبیل به شمار می‌رود در کنار آن توسعه و تجهیز پسکرانه پایانه مرزی بیله سوار چشم انداز خوبی برای تولیدات صادرات محور در استان ایجاد کرده است.

در سفر اخیر رئیس جمهور به جمهوری آذربایجان که با حضور استاندار و نمایندگانی از اتاق بازرگانی اردبیل انجام شد برای راه‌اندازی بارانداز ریلی در پارس آباد توافق شد و انتظار می رود با توسعه مناسبات با کشور همسایه جمهوری آذربایجان فضا و فرصت برای شکوفایی ظرفیتهای بالقوه استان اردبیل فراهم شود.

در نهایت نمایشگاه اکسپو تهران فرصت خوبی برای معرفی این ظرفیت‌هاست و چشم انداز روشنی از اقتصاد استان اردبیل پیش روی سرمایه گذاران داخلی و خارجی ترسیم می‌کند.

 

 منبع خبر