ادامه واکنش‌ها به تعطیلی پژوهشکده دریای خزر در مازندران

ادامه واکنش‌ها به تعطیلی پژوهشکده دریای خزر در مازندران

 ساری- ایرنا- جمعی از حقوقدانان مازندران در نامه‌ای به رئیس قوه قضاییه، نسبت به تعطیلی پژوهشکده دریای خزر هشدار دادند و خواستار اقدام فوری برای بازگشایی آن شدند.

به گزارش ایرنا، جمعی از حقوقدانان بسیجی استان مازندران با ارسال نامه‌ای سرگشاده به رئیس قوه، نسبت به آثار مخرب تعطیلی پژوهشکده اکولوژی دریای خزر هشدار دادند و خواستار اقدام فوری برای رفع پلمب و بازگشایی این مرکز تحقیقاتی شدند.

در این نامه که نسخه‌ای از آن به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایرنا مرکز مازندران ارسال شده است، تأکید شد که پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، به عنوان یک مرکز علمی و تحقیقاتی منحصربه‌فرد، نقش مهمی در حفاظت از منابع ملی دارد و تعطیلی آن، بدون در نظر گرفتن پیامدهای زیان‌بار علمی، زیست‌محیطی و اقتصادی، منافع ملی را با تهدید جدی مواجه کرده است.

حقوقدانان مازندران با استناد به سوابق حقوقی پرونده، یادآور شدند که اختلافات حقوقی مرتبط با پژوهشکده، در اوایل دهه ۸۰ با رأی قطعی شعبه ۱۰ دیوان عالی کشور در سال ۱۳۸۴ مختومه شده است و طرح مجدد دعاوی و صدور احکام معارض از سال ۱۳۹۰ تاکنون، طبق بند ۶ ماده ۸۴ قانون آیین دادرسی مدنی، فاقد وجاهت قانونی است.

ادامه واکنش‌ها به تعطیلی پژوهشکده دریای خزر در مازندران

این گروه هشدار دادند که تداوم تعطیلی این پژوهشکده می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری به سرمایه‌های ملی و زیست‌محیطی کشور وارد کند.

استان مازندران، با داشتن بیش از هزار و ۷۰۰ حقوقدان بسیجی، یکی از بزرگ‌ترین ظرفیت‌های حقوقی کشور است که نقش کلیدی در صیانت از بیت‌المال، دفاع از حقوق عامه و پشتیبانی از نهادهای علمی و پژوهشی ایفا می‌کند.

به گزارش ایرنا، ماجرای توقف فعالیت پژوهشکده اکولوژی دریای خزر درحالی این روزها داغ شده که کماکان تکلیف این مجموعه مشخص نشده اما با این حال این پژوهشکده نقش محوری در تامین پروتئین، امنیت غذایی و اقتصاد دریا محور و به‌ویژه پیشگیری از بیوتروریسم عهده‌دار است.

براساس حکم دادگاه عمومی و حقوقی ساری، این پژوهشکده که در فرح‌آباد مازندران واقع است پلمب شده است.

ادامه واکنش‌ها به تعطیلی پژوهشکده دریای خزر در مازندران

پژوهشکده اکولوژی دریای خزر یکی از مراکز مهم تحقیقاتی در استان مازندران است که هم‌اکنون پنج هزار و ۵۰۰ نمونه ژن انواع ماهیان و آبزیان خزر در این مرکز نگهداری می‌شود.

به باور صاحبنظران تعطیلی این مرکز تحقیقاتی می‌تواند تبعات زیست‌محیطی برای مازندران و دیگر استان‌های ساحلی به همراه داشته باشد، از جمله اینکه با پسروی دریای خزر به جای تقویت و پشتیبانی از این مجموعه تحقیقاتی به منظور ارایه راهکار هایی برای کند کردن روند پسرفت یا ارایه راهکارهایی برای سازگاری شاها این ماجرا هستیم.

 

 منبع خبر