نعیم حمیدی جمعه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به دغدغههای مردم درباره نحوه تصمیمگیری در روزهای بحرانی آلودگی هوا، گفت: تشخیص، اعلام و مدیریت شرایط اضطرار آلودگی هوا، بر اساس دستورالعمل ابلاغی هیأت وزیران و آییننامههای مربوطه، در قالب کارگروه استانی هماهنگی شرایط اضطرار انجام میشود.
وی افزود: طبق این فرآیند، ادارهکل هواشناسی موظف است دستکم ۹۶ ساعت پیش از وقوع شرایط بحرانی، هشدارهای لازم را به دانشگاه علوم پزشکی اعلام کند. پس از آن، دانشگاه علوم پزشکی باید نظر صریح خود را در خصوص اضطراری بودن شرایط به کارگروه استانی اعلام نماید.
حمیدی ادامه داد: در صورت تأیید وقوع شرایط اضطرار، کارگروه موظف است فوراً تشکیل جلسه دهد و با هدف صیانت از سلامت مردم و محیط زیست، تصمیمات لازم را مطابق دستورالعملهای ملی اتخاذ و اجرا کند.
به گفته وی، این کارگروه با حضور استاندار (یا معاون عمرانی وی در غیابش) به عنوان رئیس، و مدیرکل حفاظت محیط زیست استان به عنوان دبیر، تشکیل میشود؛ سایر اعضا شامل مدیرکل هواشناسی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، مدیرکل آموزش و پرورش، مدیرکل مدیریت بحران، رئیس پلیس راهور استان، شهردار مرکز استان و شهرداران شهرهای درگیر و نیز نمایندگان دستگاههای مرتبط به تشخیص رئیس کارگروه هستند.
وی تأکید کرد: اطلاعرسانی درباره وضعیت هوا و تصمیمات کارگروه تنها از طریق دبیر کارگروه و پس از هماهنگی با رئیس کارگروه انجام میشود و رسانههای رسمی، مجازی و مکتوب نقش مهمی در انتقال این اطلاعات به شهروندان دارند.
حمیدی در پایان خاطرنشان کرد: همه دستگاههای اجرایی مشمول ماده پنج قانون مدیریت خدمات کشوری و همچنین نهادهای غیردولتی ارائهدهنده خدمات عمومی، مکلف به اجرای مصوبات کارگروه هستند.