به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام رحیمی در خطبههای نماز جمعه این هفته شهرستان، با اشاره به ویژگیهای شهید مطهری، او را معلمی معرفی کرد که پیش از تعلیم دیگران، به تربیت خویش پرداخت و همین ویژگی، راز ماندگاری و اثرگذاریاش در تاریخ انقلاب اسلامی شد.
وی با استناد به فرمایش امیرالمؤمنین علی (ع)در نهجالبلاغه مبنی بر اینکه کسی که خود را پیشوای مردم میداند، باید ابتدا به تعلیم خویش بپردازد، گفت: شهید مطهری قبل از آنکه مبلغ دین باشد، عالم به معارف اسلامی و عملکننده به آن بود و از این رو، آموزههایش به دلها مینشست.
خطیب جمعه ساوه افزود: این متفکر بزرگ، در برابر هجمههای فکری و تحریفهای فرهنگی، همانند طبیبی دلسوز، نقاط درد را شناخت و با تألیفاتی همچون حقوق زن در اسلام و جهانبینی توحیدی، به درمان انحرافات پرداخت. او سربازی وفادار برای دین بود و هیچگاه در مسیر دفاع از اسلام کوتاه نیامد.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش، مهمترین عرصه تحولآفرین در هر کشور است و اگر کشوری خواهان عزت سیاسی، سعادت معنوی و پیشرفت علمی است، باید به تعلیم و تربیت بهعنوان کار بنیادی و سرمایهگذاری راهبردی بنگرد؛ موضوعی که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب نیز قرار دارد.
امام جمعه ساوه همچنین با بیان اینکه «معلمی شغل نیست، عشق و هنر است»، گفت: جامعهای که به معلم حرمت نگذارد، آینده خود را تباه خواهد کرد و معلم ارزشآفرین است؛ زیرا هر شخصیت اثرگذار، محصول تلاش یک معلم است.
وی یادآور شد: نظام آموزشی باید با رفع مشکلات فرهنگیان، جایگاه آنان را پاس بدارد.
کرامت، محور انسانسازی و زیربنای جامعه دینی است
رحیمی با اشاره به دهه کرامت و تفسیر آیات قرآن، کرامت را از صفات برجسته انسان مؤمن دانست و گفت: خداوند در قرآن، خود را «اکرم» معرفی کرده و کتاب کریمش را برای تربیت انسانهای کریم فرستاده است.
وی با برشمردن معیارها و شاخصههای کرامت از منظر آیات و روایات، اظهار کرد: تقوا، اطاعت از خدا، غلبه بر هوای نفس، خوشخلقی، راستگویی، وفای به عهد و حفظ زبان، از مهمترین نشانههای انسان کریم است. کرامت، ریشه در دین دارد و مرد کریم کسی است که از محرمات دوری کرده و خود را به ارزشهای الهی آراسته کند.
خطیب جمعه ساوه در پایان از مسئولان فرهنگی خواست با ترویج فرهنگ کرامت در مدارس و دانشگاهها، نسل آینده را به سوی زندگی اخلاقمحور و معنوی سوق دهند.