آفت سن به جان گندم‌زارهای مراغه افتاد؛ واکنش سریع جهاد کشاورزی

آفت سن به جان گندم‌زارهای مراغه افتاد؛ واکنش سریع جهاد کشاورزی

 مراغه- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی مراغه گفت: سمپاشی ۱۰ هزار هکتار از اراضی دیم شهرستان علیه سن گندم آغاز شده و عملیات اجرایی آن تاکنون در ۲ هزار هکتار انجام شده است.

دریافت 4 MB

«هادی خرسندی» روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ریزش سن مادر از ۱۶ فروردین در گندم‌زارها آغاز شد، افزود: سمپاشی نیز با نظر کارشناسان و در یک اقدام عاجل از ۲۰ فروردین ماه به ‌طور رسمی شروع شد.

وی با اشاره به تأخیر چندین روزه در عملیات سمپاشی به دلیل افت دما و بارندگی‌، ادامه داد: طی سال زراعی جاری در این شهرستان حدود ۲۸ هزار و ۵۰۰ هکتار گندم کشت شده است و از کشاورزان انتظار می‌رود که به مبارزه با آفت سن گندم توجه ویژه‌ داشته باشند.

«خرسندی» با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی و ستاد اجرایی حضرت امام (ره) حمایت‌های مالی از کشاورزان رت در قالب طرح جهش تولید فراهم کرده‌اند، افزود: نیمی از هزینه سمپاشی آن دسته از کشاورزانی که با طرح جهش تولید همکاری دارند را این نهادها پرداخت می‌کنند.

مدیر جهاد کشاورزی مراغه از مبارزه با سن گندم در گندم‌زارهای این شهرستان خبر داد
مدیر جهاد کشاورزی مراغه از مبارزه با سن گندم در گندم‌زارهای این شهرستان خبر داد

مدیر جهاد کشاورزی مراغه خاطرنشان کرد: تمام سمپاش‌های موجود در شهرستان به‌کارگیری شده و عملیات سمپاشی در روستاهای مختلف در حال اجراست تا خسارت‌های ناشی از این آفت به حداقل برسد.

مدیر جهاد کشاورزی مراغه: تمام سمپاش‌های موجود و یک دستگاه میکرونر از خارج شهرستان برای مبارزه با آفت سن به کارگیری شد

وی همچنین با بیان اینکه دستگاه میکرونر سمپاش به شهرستان اعزام شده، افزود: باید هرچه زودتر با این آفت مبارزه کنیم تا سن مادر قبل از تخم‌ریزی کنترل شود.

وی از کشاورزان شهرستان خواست که مبارزه با علف‌های هرز را هم جدی بگیرند، زیرا این علف‌ها می‌تواند عملکرد گندم را تحت تأثیر قرار دهد.

«خرسندی» این را هم بیان کرد: گندم محصول استراتژیک به شمار می‌رود و وظیفه ما حفاظت که از این محصول است.

به گزارش ایرنا گرم شدن نسبی هوا و کاهش شدت سرمای زمستانه موجب بازگشت آفت سن به مزارع گندم و جو می‌شود؛ آفتی که با تغذیه در مراحل مختلف رویشی گیاه، کاهش عملکرد و از بین رفتن خاصیت نانوایی محصول را در پی دارد.

جمعیتی از این حشره که در زیستگاه‌های طبیعی واقع در ارتفاعات زندگی می‌کنند، با تغذیه از گیاهان غیر زراعی به خصوص گندمیان و بدون آنکه پروازهای قابل توجهی انجام دهند، به زاد و ولد می‌پردازند.

گروه دوم از این حشره که از گندم و جو به ویژه در مزارع آبی تغذیه می‌کنند، جثه‌ای بزرگتر دارند.

رنگ حشره کامل نیز بسیار متغیر ولی بیشتر قهوه‌ای و زرد خاکی هستند که این نیز از روشن تا تیره تغییر می‌کند؛ همچنین نمونه‌هایی به رنگ سیاه، قرمز، مسی و زرد کهربایی نیز دیده می‌شود.

 

 منبع خبر