مطالبات نمایندگان مردم ایلام از رئیس‌جمهور چیست؟

مطالبات نمایندگان مردم ایلام از رئیس‌جمهور چیست؟

 ایلام ایرنا - نمایندگان مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات ریشه‌دار این استان، تکمیل پروژه‌های راه و راه‌آهن، افزایش سهم استان از صنایع نفت و گاز، احیای زمین‌های کشاورزی و توسعه صنعت گردشگری را محورهای اساسی برای اشتغال‌زایی، رفع محرومیت و تحقق توسعه پایدار دانستند و خواستار نگاه ویژه دولت در سفر آینده رئیس‌جمهور به استان شدند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در آستانه سفر هیأت دولت به استان ایلام، نشست هم‌اندیشی بررسی طرح‌ها و پروژه‌های سفر رئیس‌جمهوری به ایلام پنجشنبه شب با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه ایلام، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، فرمانده سپاه امیرالمؤمنین(ع) و سایر مدیران اجرایی به میزبانی استاندر در سرسرای همایش های شهید ملکشاهی استانداری برگزار شد.

نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، در این نشست، از مشکلات و چالش‌های اصلی این استان سخن گفتند، از احیای زمین‌های کشاورزی گرفته تا توسعه صنعت نفت و تکمیل پروژه‌های زیرساختی نظیر راه و راه‌آهن.

به گفته نمایندگان استان، اجرا و تحقق این طرح ها می‌تواند ایلام را از شرایط محرومیت خارج و به جایگاه واقعی خود در توسعه ملی برسانند.

کشاورزی و گردشگری، موتور محرک اشتغال و توسعه ایلام است

نماینده مردم شهرستان‌های ایلام، ایوان، مهران، ملکشاهی، چرداول، چوار، سیروان و هلیلان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم تأمین اعتبار برای پمپاژ آب و احیای زمین‌های کشاورزی، توسعه گردشگری و ورزش روستایی را از راهکارهای مهم اشتغال‌زایی و جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی در ایلام برشمرد و خواستار توجه ویژه دولت به مشکلات استان شد.

«سارا فلاحی» با اشاره به مشکلات و اولویت‌های اساسی این استان، گفت: اولویت‌بندی مسائل و حرکت براساس نیازهای واقعی مردم باید در دستور کار همه مدیران و تصمیم‌گیران اجرایی قرار بگیرد تا بتوانیم شاهد تحول و پیشرفت در ایلام باشیم.

وی افزود که تجربه سفرهای میدانی به روستاها و مناطق مختلف نشان داده که مردم قبل از هر چیز از ما انتظار دارند در حوزه کشاورزی گره‌گشایی کنیم؛ اگر نتوانیم پروژه‌های بزرگ را به سرانجام برسانیم، حداقل باید برای احیای زمین‌های کشاورزی و تأمین آب لازم، اقدام مؤثری انجام دهیم تا فرزندان این استان از زمین‌های خود بهره‌مند شوند.

این نماینده مجلس تأکید کرد که مهم‌ترین نیاز کنونی بخش کشاورزی در ایلام، اختصاص اعتبارهای ویژه برای پمپاژ آب و تجهیز زمین های کشاورزی است، چرا که بسیاری از زمین‌های کشاورزی استان به دلیل کمبود منابع آبی و نبود امکانات مناسب بلااستفاده مانده‌اند و تامین اعتبار پمپاژ کشاورزی می‌تواند زمینه‌ساز اشتغال پایدار و بازگشت رونق اقتصادی به روستاها باشد.

مطالبات نمایندگان مردم ایلام از رئیس‌جمهور چیست؟

فلاحی با اشاره به جایگاه ویژه گردشگری برای توسعه استان، یادآور شد که ایلام امسال با توجه به ظرفیت‌های طبیعی، آثار تاریخی، گردشگری سلامت و گردشگری مذهبی، یکی از استان‌های پرتردد کشور بوده است.

وی پیشنهاد داد که باید برنامه جامعی برای گسترش و مرمت آثار تاریخی، جذب گردشگران و تبدیل ایلام به قطب جدید گردشگری تدوین و اجرایی شود، چرا که این صنعت می‌تواند یکی از منابع مهم درآمدزایی برای مردم استان باشد.

نماینده مردم شهرستان‌های ایلام، ایوان، مهران، ملکشاهی، چرداول، چوار، سیروان و هلیلان در مجلس شورای اسلامی نقش ورزش را در ارتقای نشاط اجتماعی و کاهش آسیب‌های اجتماعی بسیار مهم دانست و بیان کرد که راه‌اندازی زمین‌های چمن مصنوعی و توسعه زیرساخت‌های ورزشی در روستاها تأثیر محسوسی در کاهش معضلات اجتماعی و افزایش نشاط و سلامت جوانان داشته است و این الگو باید در تمام مناطق گسترش یابد.

فلاحی با انتقاد از تصمیم‌گیری بر اساس آمارهای نادرست، گفت: متاسفانه در برخی موارد، تخصیص بودجه براساس اطلاعات غیرواقعی انجام می‌شود که نتیجه آن بی‌توجهی به مسائل بسیار مهم استان از جمله آسیب‌های اجتماعی و مشکلات زنان بوده لازم است در تخصیص منابع، به داده‌های دقیق و واقعی توجه شود.

نماینده مردم ایلام در مجلس، موضوع زنان را یکی از چالش‌های جدی استان‌های مرزی دانست و بر لزوم توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی آنان تأکید کرد.

فلاحی با اشاره به شرایط ویژه ایلام به عنوان استان مرزی، هوشمندسازی مرزها و تقویت زیرساخت‌های امنیتی را ضروری خواند و خاطرنشان کرد: امروز استان مرزی ایلام نیازمند نگاه ویژه ملی است و باید با تجهیز به فناوری‌های نوین و تقویت پایش ها، امنیت پایدار در مرزها تضمین شود.

وی با بیان اینکه کشورهای همسایه با جذب سریع سرمایه‌گذاران حرکت رو به جلویی دارند، ابراز امیدواری کرد که با افزایش هم افزایی مسئولان ملی و جذب سرمایه‌گذاران جدید، ایلام نیز به شتاب مطلوب در توسعه اقتصادی و اجتماعی دست پیدا کند.

سارا فلاحی خاطرنشان کرد: دولت باید با پشتیبانی بیشتر، زمینه رشد و شکوفایی استعدادهای جوانان و رفع مشکلات کلیدی استان ایلام را فراهم آورد تا شاهد آینده‌ای روشن برای مردم این دیار باشیم.

مطالبات نمایندگان مردم ایلام از رئیس‌جمهور چیست؟

ابرپروژه راه‌آهن و سهم نفت، کلید جهش عمرانی و اقتصادی ایلام است

دیگر نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست هم‌اندیشی، با اشاره به حجم بزرگ پروژه‌های زیرساختی استان، اختصاص اعتبار ویژه به راه‌آهن ایلام و افزایش سهم نفت خام برای ایجاد پالایشگاه‌ها و توسعه صنایع نفت و گاز را از مطالبات اصلی مردم و محورهای مهم سفر رییس جمهور به استان دانست و تأکید کرد: دولت باید برای تحقق جهش اقتصادی و شکوفایی پایدار، اعتبارهای استان را براساس واقعیات و نیازهای اولویت‌دار تخصیص دهد.

«فریدون همتی»، با تشریح اولویت‌های توسعه‌ای استان در جریان سفر رئیس جمهور به ایلام، گفت: در نشست‌های کارشناسی از میان ۱۴ محور اصلی نیاز استان، چند موضوع مهم و راهبردی براساس واقعیت‌ها و اقتضائات ایلام انتخاب شده که لازمه تحول و پیشرفت بلندمدت است.

وی با اشاره به اهمیت توجه دولت به پروژه کلیدی راه‌آهن برای توسعه هر چه بیشتر ایلام، افزود: این پروژه به عنوان راه تنفس اقتصادی و عمرانی استان مطرح است و برای اجرای کامل این ابرپروژه، اعتباری نزدیک به ۳۰ هزار میلیارد تومان نیاز است که از این رقم، بیش از ۱۵ تا ۱۷ هزار میلیارد تومان تنها برای ایجاد زیرساخت‌ها و ساخت مسیر پیش‌بینی می‌شود.

نماینده مردم شهرستان‌های ایلام، ایوان، مهران، ملکشاهی، چرداول، چوار، سیروان و هلیلان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد که بیش از یک دهه است مردم ایلام در انتظار اتصال استان به شبکه سراسری راه‌آهن هستند و متأسفانه دولت‌های مختلف به دلایل مالی از زیر بار اجرای کامل آن شانه خالی کرده‌اند.

همتی بیان کرد که سال گذشته نیز با وجود آن‌که برای پروژه راه‌آهن ۹۰ میلیارد تومان در ردیف مصوب بودجه قرار گرفت، با پیگیری و تلاش‌های فراوان موفق شدیم مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان را به صورت نقدی به پروژه تزریق کنیم که این مبلغ هم صرف بدهی‌های گذشته شد و هم روح جدیدی در این پروژه دمید.

وی اضافه کرد که برای بودجه ۱۴۰۴ در دو مرحله تلاش شد میزان اعتبارات راه‌آهن تقویت شود؛ نخست قبل از تصویب برنامه بودجه و دوم در رایزنی جدی با مجلس شورای اسلامی تا ردیف اعتباری ویژه‌ای برای این پروژه راهبردی اختصاص یابد و بر همین اساس، اعتبار امسال راه‌آهن به ۷۵۰ میلیارد تومان افزایش یافته است که نسبت به سال‌های گذشته رشد قابل‌توجهی داشته و نیازمند حمایت ویژه دولت برای استمرار تأمین منابع و شتاب در پیشرفت عملیات اجرایی است.

این نماینده مجلس با اشاره به ضرورت متمرکز کردن اعتبارها در پروژه‌های کلیدی و اجتناب از پراکندگی منابع در طرح‌های مختلف، گفت: راه‌آهن باید به‌عنوان محور توسعه همه‌جانبه ایلام در اولویت دولت چهاردهم و دولت‌های بعدی قرار گیرد و دریافت اعتبارهای لازم برای تامین و تملک زمین و احداث خطوط باید پیوسته پیگیری شود.

همتی توضیح داد افزون بر راه‌آهن، طیف دیگری از پروژه‌ها از جمله توسعه زیرساخت‌های روستایی، تقویت امکانات فرهنگی، حمایت از پروژه‌های بزرگ اربعین و پروژه‌های عمرانی جدید وارد قانون بودجه شده‌اند؛ اما لازمه تخصیص اعتبارها و اجرای مؤثر این پروژه‌ها، اتمام مطالعات اولیه و اخذ موافقت ماده ۲۳ از سازمان برنامه و بودجه است که همه دستگاه‌های اجرایی استان باید اهتمام بیشتری برای تکمیل مطالعات مصوب داشته باشند.

وی تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین مطالبات مردم، افزایش سهم استان از نفت خام است، دولت گذشته در سفر استانی ردیف ۵۰ هزار بشکه نفت خام را برای کمک به توسعه صنعتی و ایجاد پالایشگاه در ایلام مصوب کرد، اما معتقدم با توجه به ظرفیت‌های کم‌نظیر استان، باید این سهم به ۱۵۰ هزار بشکه افزایش یابد تا احداث پالایشگاه‌های جدید و تقویت زنجیره نفت و گاز استان رقم بخورد.

مطالبات نمایندگان مردم ایلام از رئیس‌جمهور چیست؟

نماینده مردم شهرستان‌های ایلام، ایوان، مهران، ملکشاهی، چرداول، چوار، سیروان و هلیلان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نکته قابل توجه اینکه باید با پیگیری مصوبه‌ لازم، همه گردش‌های مالی صنایع بزرگ نظیر نفت، پتروشیمی و سیمان، نزد بانک‌های استان ایلام انجام شود تا رونق اقتصادی ملموس و واقعی برای مردم باشد و تأثیر این صنایع در اقتصاد محلی و اشتغال‌زایی دیده شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تحقق این اهداف راهبردی، نیازمند همکاری منسجم میان دستگاه‌های اجرایی، پیگیری مستمر نمایندگان و حمایت بی‌دریغ دولت است، تا ایلام بتواند جایگاه واقعی خود را در توسعه ملی به دست آورد و مسیر پیشرفت و آبادانی را با شتاب بیشتری طی کند.

اولویت با تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و رفع محرومیت در مناطق مرزی ایلام است

نماینده مردم شهرستان‌های آبدانان، بدره، دهلران و دره‌شهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به چالش‌های استان ایلام، به ضرورت تمرکز بر تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام، توجه ویژه به محرومیت‌زدایی، رفع آسیب‌های اجتماعی و تقویت امنیت مرزی تاکید کرد و خواستار تخصیص بودجه درخور برای حل مشکلات ساختاری این مناطق شد.

«اسدالله چراغی»، با اشاره به وضعیت چالش‌برانگیز مناطق مرزی استان ایلام، اولویت اصلی توسعه این استان را رفع محرومیت، تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام، بهبود زیرساخت‌ها و توجه به آسیب‌های اجتماعی دانست.

وی درباره تخصیص بودجه ناکافی به استان ایلام تصریح کرد که با توجه به حجم نیازها و مطالبات مردم، مبالغ کنونی که برای پروژه‌های استان اختصاص یافته، بسیار اندک است و استان ایلام به‌عنوان منطقه‌ای با شرایط خاص، نیازمند توجه ویژه مسئولان کشوری و افزایش چشمگیر بودجه برای رفع مشکلات زیرساختی و توسعه پایدار است.

نماینده مردم شهرستان‌های آبدانان، بدره، دهلران و دره‌شهر در مجلس شورای اسلامی گفت که سال‌ها است برخی پروژه‌های مهم و کلیدی در ایلام به دلیل کمبود بودجه بلاتکلیف مانده‌اند، در حالی که بسیاری از این پروژه‌ها پیشرفت فیزیکی قابل توجهی داشته‌اند و تکمیل آن‌ها می‌تواند تأثیر مستقیم و ملموسی برای مردم داشته باشد.

چراغی یادآور شد که آغاز پروژه‌های جدید در شرایط کنونی، بدون تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام، تنها منابع مالی را پراکنده می‌کند و نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای مردم باشد.

وی افزود: تلاش برای استفاده از ظرفیت ماده ۲۳ و تمرکز روی پروژه‌های کلیدی، یک ضرورت است و پروژه‌های نیمه‌تمام نباید به حال خود رها شوند و اولویت تخصیص منابع باید بر تکمیل آن‌ها باشد.

مطالبات نمایندگان مردم ایلام از رئیس‌جمهور چیست؟

این نماینده مجلس با انتقاد از وضعیت محرومیت در استان گفت: متأسفانه ایلام یکی از استان‌هایی است که با بالاترین نرخ آسیب‌های اجتماعی و معضلات روبه‌رو است و بی‌توجهی به این چالش‌ها، ضربه بزرگی به آینده استان وارد می‌کند.

چراغی تصریح کرد که ما باید آمار دقیق و شفاف در زمینه آسیب‌های اجتماعی تهیه کنیم و این داده‌ها را به مسئولان کشوری و رئیس‌جمهور ارائه دهیم تا تصمیم های لازم برای حل این مشکلات اتخاذ شود.

نماینده مردم شهرستان‌های آبدانان، بدره، دهلران و دره‌شهر در مجلس شورای اسلامی همچنین به وضعیت مناطق مرزی استان اشاره کرد و افزود: ایلام به‌عنوان استانی مرزنشین، نیازمند تقویت امنیت و زیرساخت‌های نظامی و اطلاعاتی است. وضعیت کنونی مرزها، به‌ویژه در مناطقی مانند دهلران، قابل قبول نیست.

وی تصریح کرد که نبود جاده‌ها و امکانات مناسب در مناطق مرزی باعث شده مشکلات زیادی برای مردم به‌وجود بیاید، مقایسه شرایط مرزی کشور عراق با مرزهای ما نشان‌دهنده ضعف در زیرساخت‌های مرزی ایلام است که باید به سرعت جبران شود.

چراغی در پایان گفت: استان ایلام ظرفیت‌ها و توانایی‌های زیادی در زمینه توسعه دارد، اما محرومیت کنونی اجازه بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها را نمی‌دهد که باید اولویت‌هایی دقیق و شفاف برای توسعه استان از جمله تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام، رفع مشکلات مرزی، توجه به محرومیت‌زدایی و بهبود آسیب‌های اجتماعی تعریف شود و این موارد باید در سفرهای مسئولان کشوری به استان مورد توجه قرار گیرد و بودجه درخور برای اجرای این برنامه‌ها تخصیص داده شود.

در ابتدای این نشست «احمد کرمی»، استاندار ایلام با تشریح مسایل، نیازها، چالش ها و مزیت های مختلف و مهم استان در بخش های مختلف، گزارشی از مصوبات تهیه شده برای طرح به رییس جمهور و اعضای دولت در سفر استانی ایلام ارایه کرد.

رییس جمهور و برخی از اعضای دولت قرار است خرداد آینده در قالب سفرهای استانی به ایلام سفر کنند.

 

 منبع خبر