علی اسدی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: زمینه اشتغالزایی ۴۰۰ نفر از متقاضیان اجرای این طرح در زمینههای مختلف با پرداخت تسهیلات فراهم شده است.
وی افزود: ۱۸ هزار نفر تاکنون زیر پوشش اجرای ترسیب کربن در استان قرار گرفته اند که در زمینه های مختلف فعالیت دارند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانشمالی گفت: در اجرای این طرح ۱۳۸ گروه توسعه با ۲۳ صندوق خرد ایجاد شده است که افزون بر ۲ هزار نفر در آن عضویت دارند.
اسدی با بیان اینکه این طرح در سه شهرستان به مساحت ۲۶۰ هزار هکتار در دست اجرا است، یادآور شد: سرمایه متقاضیان اجرای طرح ترسیب کربن تاکنون به ۲۰۲ میلیارد ریال رسیده است.
وی ادامه داد: ۳۴۰ هزار اصله تولید نهال، چهار هکتار نهال کاری، هزار و ۳۰۰ هکتار مدیریت بحران آب، اجرای ۵۱ طرح عمرانی و توزیع ۳۰۰ دستگاه آبگرمکن خورشیدی و تنور گازی از دیگر اقدامات انجام شده طرح ترسیب کربن در استان است.
طرح ترسیب کربن (GSP) با سه هدف در سطح محلی «بهبود شرایط اجتماعی ـ اقتصادی»، در سطح ملی «احیای مراتع» و در سطح جهانی «ترسیب کربن» در اوایل سال ۱۳۸۰ در کشور اجرایی شد.
کارشناسان و محققانی که در امر توسعه و بیابانزدایی فعالیت کرده و به موضوع توسعه پایدار میپردازند، معتقدند که اساساً مبارزه علیه فقر، مبارزه با بیابانزایی است.
خراسانشمالی از لحاظ بافت جمعیتی شرایط ویژه ای دارد و ۴۴ درصد از اقوام کرد، ترک، لر و ترکمن در این خطه از شمالشرق کشور در نواحی روستایی سکونت دارند و این نکته بیانگر اهمیت و نقش روستا در اقتصاد استان دارد.