به گزارش ایرنا، شیخ یوسف جمالی پنجشنبه شب در مراسم بزرگداشت روز کارگر که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بندرعباس برگزار شد، افزود: این مصیبت فقط مربوط به بندرعباس نیست. بلکه امروز همه ایران خود را در غم بندر شریک میدانند؛ این همدلی از آن روست که بندرعباس نمونه کوچکی از ایران است، هرجا که نیروی انسانی حضور دارد، خطر هست و غفلت در ایمنی میتواند به فجایع انسانی بیانجامد.
وی با قدردانی از تلاشهای استاندار هرمزگان و نیروهای امدادی در ساعت های اولیه حادثه، بیان کرد: مصیبت سنگینی بود و مسئولان استانی از همان ابتدا در میدان بودند. اما ذکر مصیبت کافی نیست و باید از این حادثه عبرت بگیریم و با تمام کسانی که بهنحوی در بروز آن کوتاهی کردند، برخورد قانونی، صریح و بیتبعیض شود.
وی در ادامه با انتقاد از ضعفهای ایمنی در محیطهای کاری گفت: وقتی ایمنی جدی گرفته نمیشود، چنین حوادثی رخ میدهد. تا زمانی که با متخلفان برخورد نشود، این وقایع ادامه خواهد داشت؛ مسئولان باید قانونگرایی را تقویت و ایمنی را در اولویت قرار دهند.
شیخ جمالی خطاب به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: هرچند ممکن است بهطور مستقیم مسئولیتی نداشته باشید، اما جامعه کارگری زیرمجموعه وزارتخانه شماست. انتظار داریم گزارش شفافی از حادثه ارائه شود و پیگیری حقوق کارگران آسیبدیده تا آخرین لحظه در دستور کار باشد.
وی همچنین پیشنهاد تشکیل یک کارگروه ویژه را برای پیگیری وضعیت آسیبدیدگان و خانوادههای آنها مطرح کرد و یادآور شد: برخی از مصدومان حتی شناسایی نشدهاند و بدون دریافت درمان مناسب، مرخص شدهاند. افرادی به من مراجعه کردهاند که هنوز با مشکلات جسمی و روحی درگیرند و کسی پاسخگوی آنها نیست.
شیخ جمالی از اقدامات خیرخواهانه و امدادی در این ایام قدردانی کرد و افزود: در مجموعه جنوب و انجمنهای خیریه، همه را بسیج کردیم تا کمکهای خیریه را جمعآوری و صرف کمک به مصدومان و خسارتدیدگان شود.
وی اضافه کرد: میدانیم دولت بهتنهایی نمیتواند همه آسیبها را جبران کند، اما کمکهای مردمی میتواند بخشی از این دردها را التیام دهد.
امام جمعه اهل سنت بندرعباس با اشاره به خسارات وارد شده به برخی روستاهای اطراف محل حادثه مانند خونسرخ، از مسئولان خواست این مناطق را نیز در فهرست کمک و رسیدگی و دلجویی قرار دهند.
وی گفت: اهالی این روستاها نیز دچار خسارت شدهاند و لازم است دلجویی از آنها نیز انجام گیرد.
شیخ جمالی از نیروهایی آتشنشان، اعضای هلال احمر، بسیجیان و سایر گروههای امدادی قدردانی کرد و خواستار قدردانی شایسته از آنان شد.
به گزارش ایرنا، انفجار بزرگی حوالی ظهر شنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در یکی از پایانههای کانتینری بندر شهید رجایی بندرعباس به وقوع پیوست. این حادثه ۷۰ کشته بر جا گذاشت.
بندر شهید رجایی با حدود ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار مساحت، ظرفیت جابجایی سالانه ۷۰ میلیون تن بار را دارد.