۱۳۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در فارس شناسایی شد

۱۳۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در فارس شناسایی شد

 شیراز- ایرنا- مدیرکل بهزیستی فارس گفت: یک هزار و ۳۰۰ پرونده فعال اختلال طیف اوتیسم، و سه مرکز تخصصی اوتیسم با ظرفیت ۱۶۰ نفر در استان فارس فعال است.

به گزارش ایرنا، همزمان با ماه آگاه سازی در خصوص اختلال طیف اوتیسم، سمینار تخصصی از تشخیص تا مداخله در طیف اتیسم ویژه خانواده ها توسط مرکز تخصصی، توانبخشی و آموزشی اوتیسم تبسم شیراز و مدیریت بهزیستی شیراز در تالار آزادی برگزار شد.

مدیرکل بهزیستی فارس در حاشیه این سمینار، ضمن معرفی سامانه غربالگری اوتیسم بهزیستی، اظهار کرد: یک هزار و ۳۰۰ پرونده فعال اختلال طیف اوتیسم، و سه مرکز تخصصی اوتیسم با ظرفیت ۱۶۰ نفر در استان فارس فعال است و پیگیری های لازم جهت اخذ مجوز مرکز حرفه آموزی افراد بالای ۱۴ سال در حال انجام است.

محمدرضا هوشیاری افزود: با شناسایی و مداخله های به موقع می توانیم از پیشرفت بیماری اوتیسم به سطوح بالاتر در کودکان پیشگیری کنیم.

۱۳۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در فارس شناسایی شد

اختلال اوتیسم یا طیف اوتیسم (ASD) یک اصطلاح گسترده است که پزشکان از آن برای توصیف گروهی از اختلالات رشدی عصبی استفاده می‌کنند. این اختلالات با مشکلات ارتباطی و تعامل اجتماعی مشخص می‌شوند به طوری که بخش عمده ای از افراد مبتلا به ASD نشانه ها یا الگوهای رفتاری محدود، تکراری و کلیشه‌ای را نشان می‌دهند. اصطلاح «طیف» در این تعریف بازتاب‌دهنده این حقیقت است که علائم در بین افراد مختلف متفاوت است و انواع و شدت متغیری دارد.

کارشناسان امر می گویند که نشانه های اوتیسم معمولاً در اوایل کودکی، بین ۱۲ تا ۲۴ ماهگی مشهود است با این حال، علائم ممکن است زودتر یا دیرتر ظاهر شوند به طوری که نشانه‌های اولیه شامل تاخیر قابل توجه در گفتار یا پیشرفت اجتماعی باشد.

 

 منبع خبر