نگاهی به دغدغه‌های کارگران چهارمحال و بختیاری/ از نبود امنیت شغلی تا مشکلات معیشتی

نگاهی به دغدغه‌های کارگران چهارمحال و بختیاری/ از نبود امنیت شغلی تا مشکلات معیشتی

 شهرکرد – ایرنا – جمعی از کارگران چهارمحال و بختیاری در روزی که به نام این قشر نام‌گذاری شده است، دغدغه‌های خود از نبود امنیتی شغلی تا مشکلات معیشتی را با خبرنگار ایرنا در میان گذاشتند تا صدای آنها را این رسانه به مسوولان برساند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سی و ششمین جشنواره امتنان چهارمحال و بختیاری روز پنجشنبه همزمان با ۱۱ اردیبهشت که به نام روز کارگر نام‌گذاری شده است برای تقدیر از خدمات کارگران و معرفی ۴۴ کارگر برگزیده استانی و یک برگزیده کشوری و واحدهای نمونه تولیدی، خدماتی و صنعتی، کارفرما و ورزشکار برتر در فرهنگ‌سرای شهرکرد برگزار شد.

از جمله دغدغه‌های کارگران شامل نبود امنیت شغلی، مشکلات معیشتی، نداشتن مسکن، متناسب نبودن حقوق با کار، بالا بودن سطح تورم ، جان کلام کارگران چهارمحال و بختیاری بود و مهمترین خواسته آنان از مسوولان این بود که در سالی که به نام سرمایه‌گذاری برای تولید از سوی رهبر معظم انقلاب نام‌گذاری شده است با رسیدگی به این مسائل امید را در بین جامعه کارگری استان تقویت بخشند.

تامین ایمنی در محیط کار؛ خواسته کارگران

فرهاد احمدی یکی از کارگران چهارمحال و بختیاری است مهمترین خواسته خود را افزایش سطح ایمنی در کارگاه‌ها را از مهمترین خواسته‌های کارگران عنوان کرد.

او در صحبت خود با اشاره به حادثه دلخراش بندر شهید رجایی و حوادث مکرری که در تعدادی از معادن کشور برای کارگران رخ می‌دهد می‌گوید: در این حوادث دردناک جمعی از جامعه کارگری جان خود را از دست دادند تعدادی از خانواده‌ها بی‌سرپرست شدند؛ که می‌طلبد کارفرمایان توجه بیشتری به ارتقای سطح ایمنی کارگاه‌ها داشته باشند تا کمتر شاهد چنین حوادث دردناکی در جامعه باشیم.

احمدی خطاب به کارفرمایان این نکته را مورد تاکید قرار می‌دهد که کارگران بیشترین قشر در معرض خطر بروز حوادث قرار دارند و به این جهت با توجه به استانداردها اجازه ندهند بخشی از تکنسین‌ها و کارگران ماهر در اثر سهل‌انگاری‌ها به راحتی جان خود را از دست بدهند.

او با اشاره به معیشت کارگران ادامه می‌دهد: حقوق و دستمزد کارگران با توجه به تورم موجود شاید کفاف ۲ هفته این قشر را بدهد و باید یک کارگر مابقی ماه را با سختی و مشقت پشت سر بگذارد.

نداشتن مسکن مشکل تکراری کارگران

مسوول گروه رنگ و هنر، نقاش و طراح استان نیز می‌گوید: برخوردار نبودن کارگران از مسکن یکی از مشکلات تکراری آنان است که در همه دوره‌ها مطرح می‌شود اما هنوز گامی اساسی برای برطرف کردن این مشکل برداشته نشده است.

حبیب مرتضی‌پور افزود: انتظار می‌رود دولتمردان برای رفع مشکل مسکن کارگران برنامه عملیاتی قوی داشته باشند تا بخش مهمی از مشکلات این قشر زحمت کشور جامعه برطرف شود.

او در خصوص قیمت‌گذاری کار از مسوولان خواست اجازه دهند این کار از سوی خود گروه کارگران انجام شود و تصمیم گیرنده خودشان باشند.

کارگرانی که برای لقمه‌ای نان جانشان را کف دست می‌گیرند

مرتضی‌پور با اشاره به مهاجرت بخشی از نیروی کار متخصص و ماهر چهارمحال و بختیاری به دیگر استان‌های صنعتی کشور می‌گوید: درست که همه ایران سرای من است، اما دور شدن از خانه جوانان این استان برای کار در استان‌های دیگر یکی از نقاط ضعف جامعه کارگری به شمار می‌رود.

او یادآور می‌شود: لازمه حل مشکل مهاجرت جوانان این خطه به استانهای دیگر مدیریت جامع است که می‌طلبد مسوولان استان با نگاهی بلند شرایط کار را برای جوانان را در خود استان فراهم کنند چرا که مهاجرت سرپرست خانواده علاوه بر بروز برخی خطرات و حوادث جاده‌ای، امکان بروز مشکلات دیگری را نیز برای خانواده‌های آنان به دنبال دارد.

نگاهی به دغدغه‌های کارگران چهارمحال و بختیاری/ از نبود امنیت شغلی تا مشکلات معیشتی

ضرورت حمایت از نوآوری جوانان

داریوش بابامیر ساطحی از مخترعان جوان مطرح و کارگر برتر نخبه در سی و ششمین جشنواره امتنان چهارمحال و بختیاری است.

این جوان نخبه چهارمحال و بختیاری توانسته با ثبت اختراع خود به شماره ۱۰۶۵۱۰ خدمتی بزرگ به جامعه هدف که شامل سالمندان، بیماران، جانبازان و معلولان است ارائه کند.

بابامیر ساطحی افزود: این تخت بیمارستانی قابلیتی چند منظوره شامل جابه جایی، تعویض ملحفه، شستشو و خشک‌کن دارد که یکی از مزایای این طرح تسهیل در جابه‌جایی بیمار از یک تخت به تخت دیگر است.

او حمایت از نوآوری و خلاقیت جوانان این سرزمین را از مهمترین مطالبه‌های خود عنوان کرد.

این جوان نخبه لردگانی از مسوولان و مردم می‌خواهد با توجه به شعار سرمایه گذاری برای تولید از این طرح که در زمینه پزشکی کمک بزرگی به کادر درمان، بنیاد شهید و امور ایثارگران و سالمندان است حمایت کنند.

حمایت مسوولان از جوانان نخبه چهارمحال و بختیاری

صادق شریفی کارشناس ارشد مهندسی صنایع با گرایش تخصصی بهینه‌سازی سیستم‌ها از لردگان توانست از ۱۰ عنوان پنج عنوان شامل جوان نخبه ملی در بخش مهندس و صنعت، جوان تاثیرگذار در توسعه فناوری‌های کشور، مقام نخست سی و ششمین جشنواره ملی امتنان و جوان سال در بخش کار و تولید کشور را از آن خود کند.

او می‌گوید: جوانان این استان این قابلیت و توانمندی را دارند که با کمترین امکانات بتوانند کارهای بزرگی انجام دهند پس مسوولان یقین داشته باشند با کمترین هزینه برای رشد و نخبگی جوانان این سرزمین به معنی سرمایه‌گذاری است چرا که جوانان این استان جوانانی توانمند هستند.

شریفی با تاکید بر ضرورت اعتماد مسوولان به توانمندی جوانان چهارمحال و بختیاری ادامه می‌دهد: تعداد قابل توجهی از جوانان این استان به دلیل نبود فرصت شغلی و حمایت نشدن امروز در شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ جنوب و مرکز کشور مشغول به کار هستند.

او حمایت مسوولان و فراهم کردن شرایط کار برای جوانان این سرزمین را عاملی مهم برای مهاجرت نکردن نیروی کار توانمند این استان به استان‌های دیگر عنوان کرد.

شریفی می‌گوید: تعلق گرفتن مقام نخست صنعت کشور به یکی از جوانان استانی که صنعتی نیست توانست تعجب مسوولان عالی رتبه کشور را به دنبال داشته باشد.

نگاهی به دغدغه‌های کارگران چهارمحال و بختیاری/ از نبود امنیت شغلی تا مشکلات معیشتی

برچیده شدن شرکت‌های دلالی پیمانکاری مهمترین خواسته خانه کارگر چهارمحال وبختیاری

اما در تکمیل سخنان کارگران استان دبیر اجرایی خانه کارگر چهارمحال و بختیاری نیز خواسته‌هایی داشت که شنیدن آنها خالی از لطف نیست.

عبدالله رئیسی مهمترین خواسته جامعه کارگری را مسائل کارگری پرداخت نشدن بدهی‌های دولت به سازمان تامین اجتماعی عنوان کرد و به خبرنگار ایرنا می‌گوید: این سازمان در زمان اشتغال و بازنشستگی پشتیبان کارگران است و پرداخت نشدن این بدهی خدمت بهتر به کارگران را با مشکل مواجه کرده است.

او واگذاری بخشی از بانک رفاه کارگران به دولت را ضروری ندانست و ادامه می‌دهد: بانک رفاه با سرمایه کارگران شروع به کار کرده است و باید برای کارگران به عنوان پشتوانه بماند.

به گفته رئیسی، جامعه کارگری به شدت با واگذاری بخشی از بانک رفاه کارگران به دولت مخالف است و انتظار می‌رود دولت اجازه ندهد سرمایه کارگران به این صورت به تاراج برود.

او گرانی مسکن را از مهمترین مشکلات کارگران عنوان کرد و می افزاید: انتظار می‌رود با تامین زمین مناسب در قالب تعاونی شرایط احداث مسکن ارزان برای قشر کارگر در جامعه فراهم شود.

دبیر اجرایی خانه کارگر چهارمحال و بختیاری با تقدیر از اقدام دولت چهاردهم در خصوص افزایش ۴۰درصدی مزد کارگران در سالجاری می‌گوید: در مقابل این اقدام مثبت دولت تورم چند برابری حاکم بر جامعه موجب شد تا قشر کارگر شیرینی این افزایش مزد را احساس نکند.

او ادامه می‌دهد: انتظار می‌رود حداقل دستمزد کارگران براساس تورم حاکم بر جامعه تعیین شود تا کارگران با مشکل معیشت روبرو نشوند.

رئیسی در خصوص قراردادهای موقت کار به خبرنگار ایرنا می‌گوید: شرکت‌های دلالی یا همان شرکت‌های پیمانکاری با کمترین سرمایه از مهمترین مسائل جامعه کارگری به شمار می‌رود چرا که این شرکت‌ها با سرمایه کمی که دارند در مجامع کارگری تصمیم گیرنده هستند.

به گفته رئیسی، چرا نیروی کار نباید با دستگاه مربوطه به صورت مستقیم قرار داد ببندد و اجازه داده می‌شود بخشی از دستمزد کارگران به جیب شرکت‌ها برود؛ این حق کارگران است که باید با تصمیمی درست از سوی دولتمردان از میان برداشته شود.

او همچنی از کمبود نیروهای متخصص بازرسی انتقاد کرد و می‌گوید: بازرسان با بازرسی دقیق خود باید جلو تخلفات را بگیرند تا به این صورت هر روز شاهد یک حادثه دلخراش در محل کار کارگران نباشیم.

دبیر اجرایی خانه کارگر چهارمحال و بختیاری شمار کارگران زیرپوشش این تشکل را ۶ هزار کارگر عنوان کرد که از این شمار چهار هزار نفر فعال هستند.

ضرورت فعال شدن کارگروه مهارت در چهارمحال و بختیاری

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری نیز در این آیین گفت: فعال کردن کارگروه مهارت با رویکرد تقویت مهارت آموزی به خصوص در دانشگاه‌ها از مهمترین اقداماتی است که باید انجام شود.

ملک‌محمد قربانپور ادامه می‌دهد: بررسی روند توسعه در کشورهای مختلف نشان می‌دهد که دلیل توسعه این کشورها سرمایه‌گذاری بر روی منابع انسانی و افزایش مهارت در حوزه اقتصادی است.

او اضافه می‌کند: در کشورهای شرق آسیا، با وجود نبود منابعی مانند نفت و گاز به دلیل تمرکز بر مهارت شرکت‌های بزرگی در این ۲ حوزه فعال هستند.

قربانپور تاکید می‌کند: بهره‌وری فقط شامل سرمایه‌های مالی است بلکه مهم‌ترین بهره‌وری شامل منابع انسانی است که باید دیده شود.

معاون هماهنگی استانداری چهارمحال و بختیاری معتقد است: این استان با وجود اینکه تنها یک درصد از خاک کشور را در برگرفته اما آن چیزی که این استان را از دیگر استان‌های کشور متمایز می‌کند وجود نیروی‌کار و منابع انسانی توانمند است.

قربانپور ادامه می‌دهد: تامین منابع مالی و اشتغال در چهارمحال و بختیاری از طریق بخش‌خصوصی و دستگاه‌های اجرایی در حال پیگیری است‌.

نگاهی به دغدغه‌های کارگران چهارمحال و بختیاری/ از نبود امنیت شغلی تا مشکلات معیشتی

۵۲ درصد جمعیت چهارمحال و بختیاری زیر پوشش تامین اجتماعی است

مدیر درمان تامین اجتماعی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ۵۲ درصد از جمعیت این استان زیر پوشش خدمات تامین اجتماعی است گفت: سازمان تامین اجتماعی در زمان حاضر با دو مولفه مهم صندوق‌های بازنشستگی و سلامت درگیر است.

مصطفی فلاحی ادامه داد: سال گذشته هشت میلیون بار مراجعه به مرازک درمانی ملکی و غیر ملکی و ۷۰ هزار بستری در بیمارستان امام علی (ع) و ۱۰ مرکز درمانی دیگر انجام شده است.

نگاهی به دغدغه‌های کارگران چهارمحال و بختیاری/ از نبود امنیت شغلی تا مشکلات معیشتی

وی یادآور شد: در راستای ارتقای خدمات رسانی به مردم تجهیزات کامل بیمارستان امام علی (ع) شامل سی‌تی اسکن و ام آر آی خریداری شده است و امید می‌رود با فضاسازی لازم تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری نیز در این آیین مهمترین رویکرد این اداره کل را نظارت عملی بر تشکیلات کارگری، صاحبان کسب و کار، کارفرماها و مدیران عنوان کرد.

رستم قنبری افزود: کارگران مرزبان اقتصاد کشور هستند وچرخه عظیم اقتصاد کشور با دستان توانمند این قشر به حرکت درمی‌آید.

وی ادامه داد: کارگران موجب استقلال کشور و به عنوان اسطوره‌های سربلند و سرمایه‌های ملی کشور شناخته می‌شوند.

نگاهی به دغدغه‌های کارگران چهارمحال و بختیاری/ از نبود امنیت شغلی تا مشکلات معیشتی

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان با جمعیتی بیش از یک میلیون نفر است که بخشی از این جمعیت در بخش های عمرانی، زیربنایی، خدماتی و عمومی مشخص کار هستند.

 

 منبع خبر