معاون رییس جمهور: کارگروه مدیریت و احیای تالاب ها در کشور تشکیل شده است

معاون رییس جمهور: کارگروه مدیریت و احیای تالاب ها در کشور تشکیل شده است

 خرم‌آباد - ایرنا - معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: کارگروه مدیریت و احیای تالاب ها ذیل قانون مدیریت تالاب ها به ریاست معاون اول رئیس جمهور فعال شده و باید کارگروه متناظر در استان با محوریت مدیرکل محیط زیست لرستان تشکیل شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شینا انصاری روز پنجشنبه در نشست با نمایندگان تشکل ها و فعالان زیست محیطی لرستان در سالن جلسات اتاق بازرگانی اظهار کرد: استان لرستان مشکلات زیادی دارد، اما خوشبختانه وضعیت وخیمی ندارد و در مقایسه با سایر استان های پرچالش از اوضاع بهتری برخوردار است.

وی با تاکید بر لزوم مطالبه گری و کنشگری تشکل ها افزود: برای اینکه موضوعات محیط زیست پیش برود، نیازمند همکاری بین بخشی در سطح استان هستید.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص مشکلات جنگل های زاگرس عنوان کرد: آسیب دیدگی جنگل های زاگرس معضلی جدی و بسیار اساسی است که امیدواریم معاونت محیط زیست طبیعی ما بتواند در یک همکاری بین بخشی با وزارت جهاد کشاورزی این موضوع را مورد پیگیری قرار دهد.

انصاری ادامه داد: بخشی از موضوع در داخل مناطق تحت مدیریت محیط زیست است و باید بتوانیم با تشکیل ستاد راهبری برنامه یکپارچه ای برای رفع این معضل و مدیریت این آفات که حیات جنگل های زاگرس را تهدید می کند، داشته باشیم.

وی در خصوص اقدامات آموزشی یادآور شد: خوشبختانه در این راستا همکاری خوبی با آموزش و پرورش صورت گرفته و البته اقداماتی هم از دوره های گذشته توسط معاون آموزش سازمان انجام و آموزش های مستقیم و غیر مستقیمی صورت گرفته است، اما بطور قطع اقدامات صورت گرفته کفایت نمی کند و حتما باید ادامه داشته و از همه ظرفیت ها استفاده و کارگاه های توانمندسازی را عملیاتی کنیم.

معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه سمن ها، تشکل ها و فعالان زیست محیطی بازوهای اجرایی محیط زیست هستند، عنوان کرد: برای اینکه بتوانیم اصل ۵۰ قانون اساسی را محقق کنیم نیاز به همکاری تشکل ها داریم.

انصاری با اشاره به بازنگری و ارزیابی آیین نامه اثرات محیط زیستی بیان کرد: این آیین نامه در مراحل نهایی تصویب است و در بازنگری آن تلاشمان این بود حضور موثر کنشگران و ذی نفعان و حضور جوامع محلی را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه موضوع تالاب های لرستان بسیار موضوع مهمی است، اضافه کرد: ستاد ملی مقابله با گرد و غبار نیز کانون های داخلی را شناسایی کرده اما باید اطلاعات به روزرسانی شود، اما در مورد کانون های منطقه ای بحث های دیپلماسی محیط زیست را پیگیری می کنیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: نگاه ما در سازمان پیگیری اقدامات خوب دولت های قبل است، یعنی اگر کاری صورت گرفته چنانچه وقفه ای افتاده حتما باید پیگیری شود و در این راستا با همکاری وزارت امور خارجه موضوع مقابله با گرد و غبار را در دستور کار داریم.

انصاری در زمینه مدیریت بانوان در سازمان محیط زیست گفت: این دوره انتصاب بانوان بسیار زیاد بوده و سه مدیرکل استانی از بانوان بوده اند، همچنین یک معاون از بانوان منصوب شده و معاون محیط زیست انسانی یک بانو است.

وی اضافه کرد: ۶ مدیرکل ستادی بانو و در رده های میانی ، عملیاتی و پایه هم مدیران خانم داریم و اعتقاد ما بر این است که رویکرد در انتصابات بر شایسته گزینی و نگاه جنسیتی نداشته باشیم، اما فضا و بستر باید فراهم باشد تا بانوان هم امکان ارتقا داشته باشند.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه مشکلات متعددی در حوزه محیط زیست وجود دارد، بیان کرد: از پسماند گرفته تا بحث تغییر اقلیم ، تالاب ها ، جنگل ها ، گرد و غبار و آلاینده ها همه این مشکلات حاصل بی توجهی به محیط زیست بوده و توسعه نامتوازنی بوده که در طول دهه های گذشته ایجاد و به مشکلات پیچیده ای تبدیل شده اند و اکنون نمی توانیم به صورت ضربتی آنها را رفع کنیم.

انصاری یادآور شد: برای رفع این مشکلات نیازمند برنامه های میان مدت و بلند مدت هستیم.

وی عنوان کرد: همچنین موضوعاتی هم که نیازمند پیگیری در سطح ملی است به لحاظ منابع مالی و سایر حمایت ها حتما انجام و پیگیری خواهیم کرد.

به گفته انصاری برای پایش و نظارت مناطق تحت مدیریت هر محیط بان هفت برابر بیشتر از استاندارد عرصه ای که باید حفاظت کند را رصد می کند و برای پایش صنایع نیز هر یک نفر کارشناس باید ۶۷۰ صنعت را پایش کند و ۵۰ درصد پست های سازمانی بلاتصدی است که باید از طریق سازمان های مربوطه امور اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه پیگیری شود.

 

 منبع خبر