خرید تضمینی گندم؛ تلاش برای پایداری تولید و حمایت از کشاورزان

خرید تضمینی گندم؛ تلاش برای پایداری تولید و حمایت از کشاورزان

 گرگان- ایرنا- عضو هیات مدیره شرکت بازرگانی ایران گفت: هزار و ۲۰۰ مرکز خرید تضمینی گندم در کشور از فروردین تا پایان شهریور ۱۴۰۴ فعال خواهند بود و با مشارکت ۲ هزار و ۴۰۰ نفر شامل عاملان ذی‌حساب و ناظران به‌طور مستقیم فرایند خرید این محصول را اجرا می‌کنند.

به گزارش ایرنا، محسن عسکری روز پنجشنبه در همایش روز ملی گندم و نان در گرگان بیان کرد: از ۱۲ میلیون هکتار زمین مستعد کشاورزی ایران، امسال حدود ۶ میلیون هکتار به کشت گندم اختصاص یافته و این سطح زیر کشت، ایران را به یکی از کشورهای پیشرو در تولید این محصول استراتژیک تبدیل کرده است.

وی تأکید کرد: شرکت بازرگانی ایران با تمام توان در کنار کشاورزان ایستاده تا دغدغه‌های آنان را به حداقل برساند.

عضو هیات مدیره شرکت بازرگانی ایران افزود: پارسال شرکت بازرگانی ایران بیش از ۱۲ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری کرد که برای این منظور ۲۱۱ همت اعتبار تخصیص یافت.

خرید تضمینی گندم؛ تلاش برای پایداری تولید و حمایت از کشاورزان
عسکری با اشاره به وضعیت مطلوب ذخیره‌سازی کالاهای اساسی، اعلام کرد: کشور برای پنج ماه آینده از نظر تأمین این کالاها در شرایط پایدار قرار دارد و این امر آرامش خاطر مردم را از بابت دسترسی به نیازهای اساسی تضمین می‌کند.

وی افزود: نامگذاری ۳۱ فروردین به‌عنوان روز ملی گندم و نان در سال ۱۴۰۲ با پیشنهاد شرکت بازرگانی ایران و تأیید شورای عالی فرهنگ عمومی انجام شد.

عسکری از تلاش برای افزودن «آرد» به این عنوان خبر داد تا نقش این محصول کلیدی نیز در زنجیره تولید نان برجسته شود.

خرید تضمینی گندم؛ تلاش برای پایداری تولید و حمایت از کشاورزان

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان هم در این همایش گفت: از ۳۰ کارخانه آرد در این استان، ۲۵ واحد فعال هستند، اما وضعیت اقتصادی آنها مطلوب نیست.

روح‌الله مهری اظهار کرد: این کارخانه‌ها که زمانی برند برتر کشور بودند، هم‌اکنون با بخشی از ظرفیت خود فعالیت می‌کنند و از ۱۰ سال پیش تاکنون افزایش ظرفیت فرآوری نداشته‌اند.

وی بر لزوم حمایت از این واحدها برای استفاده حداکثری از ظرفیت تولید تأکید کرد.

مهری با اشاره به خشکسالی و خسارت ۱۰۰ درصدی به برخی زمین‌های کشاورزی شمال گلستان، پیش‌بینی کرد: تولید گندم در سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد کاهش یابد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان ادامه داد: در سال کشاورزی ۱۴۰۳، بیش از ۱.۱ میلیون تن گندم از ۹۷ مرکز خرید تضمینی در این استان جمع‌آوری و به ۴۷ مرکز ذخیره‌سازی منتقل شد.

استان گلستان با اختصاص ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به کشت گندم، رتبه دوم تولید گندم در ایران را دارد.

با وجود مساحت کمتر نسبت به استان‌هایی مانند فارس و خوزستان، گندم گلستان به دلیل محتوای بالای گلوتن، از نظر کیفیت در جایگاه نخست کشور قرار دارد. گلوتن، پروتئینی کلیدی است که خمیر را کش‌دار و نان را ترد و باکیفیت می‌کند.

 

 منبع خبر