دکتر امیرحسین نقی پور روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: این میزان مواد دامی فاسد در بازدیدهای مستمر از ۲ هزار و ۸۸۸ مراکز عرضه فرآورده های خام دامی تحت نظارت اداره کل دامپزشکی در استان همدان کشف و معدوم شد.
وی از افزایش ۲۱ درصدی تعداد بازدیدهای صورت گرفته و کاهش ۲۷ درصدی در مقدار ضبط و معدوم سازی مواد خام دامی غیر بهداشتی در استان خبر داد.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: طی سال گذشته چهار هزار و ۸۸۳ مورد اخطار و تذکر به واحد های متخلف داده شد، ۳۸ واحد پلمپ و پرونده ۱۶ واحد نیز جهت طی مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شده است.
دکتر نقی پور اظهار کرد: دامپزشکی همدان ضمن بازدید و نظارت بهداشتی بر فعالیت مراکز در صورت مشاهده تخلفات بهداشتی مراتب را جهت سیر مراحل قانونی مراجع قضایی ارجاع میدهد تا در این مراجع تصمیمگیری لازم برای برخورد قانونی با آنها از جمله جریمه، پلمب و یا هر گونه برخورد دیگر اعمال شود.
رشد ۲۲ درصدی کشتار طیور در همدان
وی گفت: تعداد حدودی ۲۹ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه طیور صنعتی سال گذشته در کشتارگاههای استان زیر نظر کارشناسان دامپزشکی کشتار شد که نشان دهنده رشد حدود ۱۴ درصدی به لحاظ تعداد و رشد ۲۲ درصدی از لحاظ وزنی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان یادآوری کرد: دامپزشکی با تامین سلامت دام و تولیدات دامی، امنیت غذایی سالم را برای انسانها به ارمغان میآورد و در خط مقدم شناسایی و پیشگیری مخاطرات سلامت عمومی و آموزشهای بهداشت عمومی قرار دارد.
دکتر نقی پور ادامه داد: بیش از ۱۶۵ هزار راس دام سبک و سنگین در کشتارگاههای صنعتی استان طی سال گذشته کشتار شده است و تمامی کشتارگاههای استان مجهز به سیستم پیش سرد بوده و بعد از کشتار، گوشت حاصل به مدت ۲۴ ساعت در پیش سرد نگهداری می شود.
وی به شهروندان توصیه کرد: محصولات و فرآورده های خام دامی مورد مصرف خود را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی در سطح استان تهیه کنند و در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی مانند عرضه گوشت قرمز بدون برچسب شناسنامه لاشه و عرضه مرغ قطعهبندی شده بدون هویت، موضوع را از طریق تماس با شماره ۱۵۱۲ به بازرسان دامپزشکی اطلاع دهند.