از نوآوری در صنعت ورزش‌ تا بومی‌سازی فناوری انرژی‌های نو

از نوآوری در صنعت ورزش‌ تا بومی‌سازی فناوری انرژی‌های نو

 تهران - ایرنا -پنجمین رویداد «کانکت فروم» همزمان با هفتمین نمایشگاه بین‌المللی توانمندی‌های صادراتی ایران، میزبان تعدادی از متخصصان ایرانی بازگشته به کشور برای بیان تجربیات آنها بود.

به گزارش گروه علمی ایرنا، پنجمین رویداد «کانکت فروم» امروز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه به همت سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی در محل خانه فناوری و نوآوری ایران(آی هیت) برگزار شد و سه تن از فعالان مراکز نوآوری و شرکت‌های دانش‌بنیان به بیان تجربه بازگشت‌شان به کشور پرداختند.

هدف از این رویداد که همزمان با نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ برگزار می‌شد، بیان تجربیات متخصصین بازگشته به کشور، ایجاد فرصتی برای تعامل و استفاده از ظرفیت آنان برای کشور بود.

نیازمند حرکت از تولید صرف به سوی افزایش بهره‌وری هستیم

مدیرعامل یک شرکت فعال درحوزه توسعه انرژی با اشاره به تجربیات خود در حوزه انرژی، در سخنانی از تجربه احیای این شرکت مشاوره مهندسی خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۰ شرکت در آستانه تعطیلی قرار داشت، اما با طراحی مدل انتقال تدریجی مدیریت به نسل جدید، اصلاح ساختار سازمانی و تمرکز بر بهره‌وری، مسیر تازه‌ای برای توسعه شرکت گشوده شد.

محمدسجاد نقوی افزود: در نتیجه این تحول، تعداد کارکنان شرکت از ۱۰ نفر به ۴۰ نفر رسید و حجم پروژه‌ها نیز از ۱۲ میلیارد تومان به بیش از هزار میلیارد تومان افزایش یافت. همچنین مجموعه ما به عنوان نخستین شرکت مشاور مهندسی دانش‌بنیان در حوزه نیروگاهی به ثبت رسید.

وی همچنین با اشاره به بحران‌های اقتصادی و چالش‌های صنعت انرژی، تأکید کرد: مسیر پیش‌رو، نیازمند بازنگری در سیاست‌های کلان و حرکت از تولید صرف به سوی افزایش بهره‌وری است. بازسازی نیروگاه‌های موجود می‌تواند جایگزینی مؤثر و کم‌هزینه‌تر برای ساخت نیروگاه‌های جدید باشد.

ارائه راه‌حل‌های فناورانه و خلاقانه برای توسعه صنعت ورزش کشور

بنیان‌گذار و مدیرعامل یک مرکز نوآوری نیز در این رویداد ضمن تشریح تجربه تحصیلی و کاری خود، به معرفی فعالیت‌های این مرکز نوآوری پرداخت و گفت: مرکز ما در واقع یک مجموعه نوآوری برای شناسایی نیازها و خلق ایده‌های نوآورانه در صنعت ورزش است. این مرکز نوآوری ضمن شناسایی نیازها، با همراهی استارتاپ‌های ورزشی تلاش می‌کند راه‌حل‌های فناورانه و خلاقانه برای توسعه صنعت ورزش کشور ارائه دهد.

علیرضا مشایخ افزود:در این مرکز به استفاده از ظرفیت پلتفرم «کانکت» و پایگاه داده نخبگان علاقمندیم و امیدوار هستیم که بتوانیم از ظرفیت جوانان نخبه در حوزه نوآوری‌های ورزشی استفاده کنیم.

احیای شرکت فعال در حوزه انرژی با اتکا به نسل جوان

بنیان‌گذار و مدیرعامل یک مجموعه فعال در حوزه توسعه فناوری اپتیک نیرو نیز در بخش سوم و پایانی این نشست ضمن ارائه شرح حالی از پیشینه علمی و صنعتی خود گفت: پس از پایان تحصیلات و انجام پروژه‌های تحقیقاتی در سوئیس، در سال ۱۳۹۵ به ایران بازگشتم با این باور که کشور ظرفیت بالایی برای بومی‌سازی فناوری و انتقال دانش دارد.

علی دبیریان افزود:با وجود موانع متعدد، به ویژه نگاه غیرتخصصی به انرژی‌های تجدیدپذیر، امروز پس از گذشت حدود هشت سال، به وضوح مشخص شده است که تنها مسیر پایدار برای جبران کمبود برق در کشور، توسعه انرژی خورشیدی است.

وی خاطرنشان کرد: ما موفق شدیم یک محصول فناورانه برای تست غیرمخرب صفحات خورشیدی تولید کنیم و این دستگاه بر مبنای استانداردهای بین‌المللی طراحی و ساخته شده و در حال حاضر به دانشگاه‌ها و بخش خصوصی عرضه می‌شود. همچنین، با جذب سرمایه از یکی از هلدینگ‌های بزرگ فعال در این حوزه، گام مهمی در مسیر صنعتی‌سازی این فناوری برداشته‌ایم.

این فعال حوزه انرژی با اشاره به چالش‌های زیست‌بوم نوآوری کشور گفت: محدودیت دسترسی به بازارهای بین‌المللی، هزینه‌های بالای اخذ گواهینامه‌ها و تأمین مالی گلوگاه‌های جدی شرکت‌های فناور هستند. اما هم‌زمان، فرصت‌های بی‌نظیری برای توسعه فناوری‌های خاص در ایران وجود دارد که در بسیاری کشورها به‌صرفه نیست.

در پایان این نشست، شرکت‌کنندگان ضمن تعامل با یکدیگر از غرفه‌های حاضر در خانه فناوری و نوآوری ایران و همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان نمایشگاه ایران اکسپو بازدید کردند.

 

 منبع خبر