مرتضی صفری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید بر لزوم توجه مدیران شهری به موضوع احیای بافت تاریخی ارومیه افزود: مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه بهعنوان اولین شهر در سطح کشور انجام شده که در آن ۱۱ هزار پلاک تاریخی موجود تعیین تکلیف شده است و طبق این طرح قرار است معابر زیر چهارمتر به زیر هفت درصد کاهش یابد به گونهای که امکان تردد دستگاههای خدماترسان از جمله آتشنشانی و اورژانس در معابر بافت تاریخی فراهم شود.
وی ادامه داد: این مطالعه با همکاری تنگاتنگ استانداری، ادارهکل راه وشهرسازی، شهرداری و ادارهکل میراثفرهنگی،گردشگری و صنایعدستی استان اتفاق افتاده است.
صفری با تاکید بر ضرورت ساماندهی میدان امام ارومیه گفت: بالای ۷۰ درصد ظرفیت اقامتی ارومیه در اطراف میدان ولایت فقیه و ۳۰۰ متری شعاع این میدان قرار دارد و هر گردشگر که به ارومیه سفر میکند در وهله اول با مناظر نازیبا و مشاغل کاذب این میدان مواجه میشود که شایسته ارومیه نیست و باید هر چه سریعتر برای این موضوع چارهاندیشی کنیم.
مدیرکل میراثفرهنگی،گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی اظهار کرد: برای اجرای طرح میدان امام (ره) آماده تعامل وهمکاری جدی با مدیریت شهری ارومیه هستیم.
صفری با بیان اینکه عدم معرفی ظرفیتهای تاریخی و گردشگری استان و نیز ضعف زیرساختهای گردشگری از جمله آسیبشناسیهای اداره کل در۲ سال گذشته بوده افزود: برهمین اساس برای هر دو مورد چشمانداز و برنامه تعریف شده است.
وی اظهارکرد: متاسفانه تاکنون نسبت به ظرفیت حوزه گردشگری بهعنوان یکی از پیشرانهای توسعه در استان توجه لازم نشده بود که البته توجه به این حوزه در سالهای اخیر به شکل مناسبی افزایش پیدا کرده است.
صفری حفاظت از خانهها و بناهای تاریخی ارومیه را یک رسالت همگانی دانست و گفت: ما در حد توانمان تمام تلاشمان را کردهایم و احیا ومرمت مدرسه ۲۲ بهمن،مدرسه هدایت،ساختمان صداو سیمای سابق،خانه انصاری،خانه گردشگری، قلعه بدلبو، موزه باستانشناسی و بناهای مختلف دیگر موید این نکته است.
وی اظهار کرد: شهرداری خوی برای حفاظت از بافت تاریخی شهر نیز در سال جاری ۵۰۰ میلیارد ریال هزینه کرده است که این اقدام شهرداری و شورای شهر خوی نشان از عزم آنان برای توسعه گردشگری دارد.
به گزارش ایرنا، طرح ویژه احیا و بازسازی ۳۰۷ هکتار بافت تاریخی ارومیه با ظرفیت پذیرش جمعیت ۴۲ هزار نفر در شورای عالی راه و شهرسازی و معماری ایران تصویب شد که گامی مهم در راستای بهبود وضعیت این بخش از مرکز استان است.
این طرح در نهمین جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران به تصویب رسید و در این نشست موضوعات طرح جامع ارومیه با رویکرد نوین و طرح ویژه بافت تاریخی ارومیه مورد بررسی قرار گرفت.