به گزارش عصر چهارشنبه ایرنا، نشست خبری اصغر ناظری رئیس فدراسیون چوگان و بازیکنان تیم ملی پیش از اعزام این تیم به مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۵ در ریاض عربستان، برگزار شد.
ناظری در این نشست با اشاره به اعزام تیم ملی چوگان به مسابقات مقدماتی جام جهانی، گفت: برای نخستینبار، تیم ملی چوگان ایران در یک اعزام برونمرزی شرکت میکند. اگرچه هدف اصلی این رقابتها صعود به مرحله بعدی نیست، اما اهمیت این حضور در آن است که پس از سالها، تیم ملی چوگان کشورمان بار دیگر در عرصه بینالمللی حاضر میشود و فرصتی تاریخی برای ثبت افتخاری تازه فراهم آمده است. چوگان، ورزشی کهن، اصیل و ریشهدار در فرهنگ ایرانی است و حضور دوباره ایران در میادین جهانی، میتواند گامی مهم در احیای جایگاه این ورزش باشد. امیدواریم ملیپوشان کشورمان با ارائه نمایشی شایسته، زمینهساز موفقیتی ارزشمند شوند.
وی با انتقاد از بیتوجهی به این رشته اظهار داشت: در سالهای گذشته، ورزش چوگان کمتر مورد توجه قرار گرفته و حمایتهای لازم از آن دریغ شده است. با این حال، امیدواریم با درخشش تیم ملی در این رقابتها، مسیر حمایتهای جدیتر از سوی مسئولان هموار شود و شاهد رشد و شکوفایی دوباره این ورزش اصیل ایرانی باشیم.امیدواریم ۲ مجموعهای که در اختیار وزارت ورزش و شرکت توسعه قرار دارد، به فدراسیون واگذار شود تا زمینه اجرای بهتر برنامهها و توسعه ساختاری این رشته فراهم گردد.
ناظری با اشاره به شرایط این مسابقات گفت: بخش عمدهای از موفقیت در این رقابتها وابسته به اسبهاست؛ بهطوری که حدود ۷۰ درصد نتیجه بازیها به عملکرد آنها بستگی دارد. نکته چالشبرانگیز اینجاست که اسبها از طریق قرعهکشی، کمتر از ۲۴ ساعت پیش از آغاز مسابقات در اختیار تیمها قرار میگیرند. در چنین شرایطی، هماهنگی سریع میان بازیکنان و اسبها عاملی سرنوشتساز در نتیجه نهایی خواهد بود.
ناظری در خصوص اینکه چه اقداماتی برای پیشرفت چوگان در استانها در حال انجام است، بیان کرد: چوگان در حال حاضر در ۱۷ استان کشور فعال است، اما برای تحقق پیشرفت واقعی، زیرساختهای لازم باید فراهم گردد. نخستین نیاز این ورزش، تأمین مکانهایی مناسب برای نگهداری اسبهاست که یکی از ارکان اصلی این رشته به شمار میروند. متأسفانه این موضوع هنوز در بدنه ورزش کشور بهطور کامل جا نیفتاده است. چرا که در چوگان، علاوه بر ورزشکار، اسبها نیز به عنوان ورزشکاران جداگانه در نظر گرفته میشوند و نصف مسائل و موفقیتهای رقابتی به اسبها بستگی دارد.
رئیس فدراسیون چوگان افزود: تیم چوگان برای حضور و آمادهسازی رقابتهای بینالمللی، نیازمند ۱۶ راس اسب و همچنین بیش از ۵ هکتار زمین چمن برای برگزاری مسابقات است. تمامی این امکانات نیازمند برنامهریزی و زیرساختهای گستردهای است که باید از سوی وزارتخانهها و مسئولین مربوطه فراهم گردد. این موضوع صرفاً به رئیس فدراسیون مربوط نمیشود، بلکه همه مسئولین باید در این زمینه حمایت و توجه لازم را داشته باشند.
ناظری درباره حضور لژیونرها در ترکیب تیم ملی، تصریح کرد: تیم ملی ما در حال حاضر چهار لژیونر دارد. یکی از این لژیونرها، امیررضا بهبودی است که در کنار سه بازیکن دیگر، در حال حاضر در تیم ملی مشغول به تمرین و آمادهسازی برای رقابتها هستند. ایلخانیزاده، سرمربی تیم ملی، بهطور ویژه بیش از ۷۰ راس اسب را برای این اردو و تمرینات تأمین کرده است. تمرینات بهطور گسترده و در سطح بسیار بالایی در حال انجام است و امیدواریم که با این آمادگی، تیم ملی بتواند بهترین نتیجه را در مسابقات پیشرو کسب کند.
وی در ادامه خواستار توجه بیشتر به چوگان شد و تصریح کرد: چوگان بهعنوان یک ورزش ملی و اصیل ایرانی باید بیشتر از همیشه مورد توجه قرار گیرد. همانطور که مقام معظم رهبری نیز فرمودند، توجه به این ورزش در کنار دیگر ورزشها ضروری است. مسئولین باید با تمام توان از این رشته حمایت کنند و این حمایتها نباید تنها در حد شعار باقی بماند.
محمدرضا بهبدی، کاپیتان تیم ملی چوگان نیز در این نشست در خصوص شرایط تیم پیش از آغاز رقابتها، گفت: بازیهای دشواری پیشرو داریم، بهویژه مقابل تیمهای قدرتمندی چون هند و پاکستان که از بازیکنان حرفهای و باتجربه بهرهمندند.این دوره از رقابتها در مانژ برگزار میشود که شرایط خاص خود را دارد و متفاوت از زمین چمن استاندارد است. با این وجود، امیدوارم بتوانیم نمایشی شایسته و عملکردی درخور نام ایران ارائه دهیم.
بهادر بابایی، لژیونر جوان تیم ملی چوگان ایران هم در این نشست بیان کرد: چوگان برای ماست، اما به کام دیگران است. در حال حاضر در کشور آرژانتین مشغول بازی هستم، کشوری که در آن، چوگان از حمایت گستردهای برخوردار است؛ هم از سوی دولت و هم بخش خصوصی. واقعا جای تأسف دارد که در حالیکه ریشه و خاستگاه چوگان ایران است، چنین حمایتی را در کشور خودمان نمیبینیم.
وی افزود: ما در ایران امکانات، منابع و ظرفیتهای فراوانی داریم، اما متأسفانه از آنها برای توسعه این ورزش اصیل و ملی استفاده نمیشود. امروز کشورهای دیگر از نام و اعتبار چوگان بهره میبرند، در حالیکه برای ما تنها نامی از چوگان باقی مانده است. این در شرایطی است که ایران، خاستگاه تاریخی این ورزش کهن بهشمار میرود.
مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۵ در ریاض عربستان از ۱۵ اردیبهشت آغاز میشود و طبق برنامهریزی فدراسیون چوگان در صورت صعود در مسابقات، ۲۰۰ میلیون تومان جایزه پای سکو به ملیپوشان اهدا میشود.