به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد نبی شهیکی عصر سه شنبه در آیین تکریم و معارفه رییس پارک علم و فناوری همدان اظهار کرد: زیستبوم فناوری کشور نیازمند تغییر در مدل و رویکردها است و تجربه موفق کشورها نشان داده که مشارکت فعالانه بخش خصوصی در توسعه پارکهای علم و فناوری یک عامل راه گشا است.
وی از فعالیت ۵۹ پارک علم و فناوری در کشور خبر داد و افزود: ۲۴ هزار و ۷۰۰ واحد فناور و دانش بنیان در این پارکها مستقر هستند که این مراکز باید در یک زنجیره منسجم فعالیت کنند زیرا در صورت نبود انسجام خروجی موثری از این مراکز حاصل نمیشود.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر استفاده از ظرفیت ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید، دانش بنیان ها باید مد نظر قرار گیرد گفت: عزم جدی، پایبندی و حمایت سازمان امور مالیاتی در اجرای کامل ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانشبنیان با موضوع معافیت و اعتبار مالیاتی میتواند ضمن تحول در موضوع تحقیق و توسعه شرکتها، ارتباط صنعت با دانشگاه و توسعه محصولات دانشبنیان، به خلق ارزش افزوده و اشتغال منجر شود که کشور از آوردهها و برکات این امر منتفع خواهد شد.
شهیکی اظهار کرد: برای تغییر باید ریل گذاری جدید در دانشگاهها صورت گیرد تا منشا اثر و تحول باشد و شبکه ارتباطی خوبی بین دانشگاه و پارک علم و فناوری صورت گیرد.
وی ادامه داد: منشا تحول در دانشگاه زمانی صورت میگیرد که خروجی کارها مطابق با فناوری روز باشد و دانشگاهی که این زیربناها را نتواند تشکیل دهد پیشرفتی ندارد.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بخش دولتی توان جذب نیروهای دانشگاهی را ندارد و برای تغییر ریل باید نیاز دانش بنیان را با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی فراهم کنیم.
شهیکی اظهار کرد: شکل گیری زیست بوم نوآوری کار راحتی نیست و ریشه تحولات به دانشگاه برمیگردد و خروجی نسل سوم و چهارم دانشگاه پارک علم و فناوری بالنده ای پیش بینی میشود.
وی ادامه داد: طبق ارزیابی های صورت گرفته در هشت استان کشور شبکه هم افزایی مطلوبی بین دانشگاه و پارک علم و فناوری وجود دارد و در مولد سازی کارهای خوبی انجام شده است که باید در دستور کار پارک علم و فناوری همدان قرار گیرد و نقش آفرینی دانشگاه در همدان تغییر کند.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با بودجه دولتی نمیتوان کارهای بزرگی انجام داد، بعضی پارکها به این نتیجه رسیدند که نسخه اجرایی عملیاتی خود را تغییر دهند که جریان نوآوری را از کانال بخش خصوصی تعریف کردند.
شهیکی اظهار کرد: استانداری در راستای حل مشکل اراضی پارک علم و فناوری ورود جدی و پارک همدان را از این وضعیت خارج و سرمایه بخش خصوصی را تزریق کند.
وی ادامه داد: در دوره محدودیت منابع مالی الگوی سنتی کنار گذاشته و منابع مالی جدیدی خلق و برای دانشگاها باید بخش جذب سرمایه گذار تعریف شود.
وی گفت: همدان فرصتهای بی نظیری مانند گردشگری، شهر جهانی سفال و سرامیک دارد که با حمایت های استاندار حیات و جریان جدیدی ایجاد شود و امیدوارم تحول جدیدی در زیست بوم پارک علم و فناوری همدان شکل بگیرد.
سرپرست پارک علم و فناوری همدان نیز در این آیین اظهار کرد: وضعیت فعلی پارک علم و فناوری، شاخصهای عملکردی و برنامه عملیاتی بررسی و خط مشی و نقاط قوت در چهار وجه تدوین شده است.
ابراهیم احمدی گفت: استان همدان موقعیت جغرافیایی و مزیتهای نسبی مطلوبی دارد که در برخی موارد مانند گردشگری، معدن و سفال حائز مقامهای اول است که مصمم هستیم فناوری را در مزیتهای نسبی استان پیاده کنیم و اولین قطب گیاهان دارویی را در استان کلید بزنیم و برای مزیت های استان زنجیره ارزش تشکیل دهیم.
وی ادامه داد: بدنه اجرایی استان نگاه مثبتی به سرمایه گذاری دارد و به نخبگان اهمیت میدهد و تعامل با مجموعه های اجرایی در ارتقای جایگاه پارک علم و فناوری موثر است.
سرپرست پارک علم و فناوری همدان گفت: اجرای موفق ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانشبنیان، توسعه قطبهای فناوری، افزایش تعداد شرکتهای دانش بنیان و رشد کمی کیفی پارک علم و فناوری در دستور کار مدیریت جدید پارک قرار دارد تا سهم دانش بنیان ها را در محصولات استان افزایش دهیم.
در پایان این آیین از خدمات دکتر مجید کزازی رییس سابق پارک علم و فناوری استان همدان قدردانی و دکتر ابراهیم احمدی به عنوان سرپرست جدید این مجموعه معرفی شد.