بسیج جامعه زنان: باید هویت، جایگاه و نگاه اصیل ایرانی را به دختران خود منتقل کنیم

بسیج جامعه زنان: باید هویت، جایگاه و نگاه اصیل ایرانی را به دختران خود منتقل کنیم

 تهران- ایرنا- مسئول بسیج جامعه زنان کشور گفت: دختران سرمایه‌های ارزشمندی برای کشور هستند که می‌توانند در تمامی ابعاد و عرصه‌ها، در حوزه‌های ملی و حتی فراملی، تأثیرگذار باشند و انقلاب اسلامی بسترهای مناسبی را برای رشد و شکوفایی دختران جامعه فراهم آورده است.

به گزارش ایرنا، رویا حیدرزاده روز سه‌شنبه در نشست خبری روز دختر، با گرامیداشت میلاد با سعادت حضرت معصومه (سلام الله علیها)، بانوی علم، عفاف و کرامت و روز دختر گفت: این مناسبت هرساله فرصتی است برای پاسداشت مقام والای دختران و تأمل در جایگاه رفیع آن‌ها در جامعه اسلامی و این روز مبارک که به شایستگی روز دختر نامیده شده، یادآور عظمت و شأن دختران به عنوان سرچشمه‌های مهر و معرفت و آینده‌سازان جامعه اسلامی است.

وی با بیان اینکه با گذشت ۴۶ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، جایگاه رفیعی برای همه مردم، اعم از مرد، زن، دختر و پسر، در بستر انقلاب اسلامی فراهم شده است، افزود: در این میان، برخی جایگاه‌ها به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفته‌اند. یکی از این جایگاه‌ها، جایگاه دختران و زنان در بستر انقلاب اسلامی است.

مسئول بسیج جامعه زنان کشور با بیان اینکه همواره بر نقش حیاتی دختران و نقش اساسی زنان در ساحت خانواده و همچنین رشد و تعالی جامعه تأکید شده و توجه ویژه‌ای به این قشر معطوف گشته است، عنوان کرد: دختران ما به عنوان سرمایه‌های ارزشمندی هستند که می‌توانند در تمامی ابعاد و عرصه‌ها، در حوزه‌های ملی و حتی فراملی، تأثیرگذار باشند و انقلاب اسلامی بسترهای مناسبی را برای دختران ما فراهم آورده است.

حیدرزاده خاطرنشان کرد: این بسترها باعث شکوفایی استعدادها و ظرفیت‌های دختران ما در زمینه‌های مختلف شده است و ما شاهدیم که دختران کشور در قله‌های مختلف علمی، فرهنگی و اجتماعی در حال درخشش هستند و این درخشش در حوزه‌های ورزشی و سایر عرصه‌های کنشگری اجتماعی نیز مشهود است.

وی ادامه داد: این درخشش و جایگاه رفیع دختران ایرانی در سطح بین‌الملل، به‌ویژه در المپیادهای علمی و ورزشی، افتخاری برای ایران، انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی است و ما باید از این فرصت‌ها استفاده کنیم تا الگوهای مناسبی برای دختران خودمان بسازیم.

مسئول بسیج جامعه زنان کشور بیان کرد: الگوهای مناسب برای دختران ایرانی باید از جنس خودشان باشند؛ دخترانی که در بستر انقلاب اسلامی رشد کرده‌اند و توانسته‌اند استعدادهای خود را در عرصه ملی و بین‌المللی شکوفا کنند. در روز دختر، وظیفه‌ ما معرفی، تجلیل و تقدیر از این دختران است تا الگوهایی برای دیگر دختران، هم در داخل کشور و هم در سطح بین‌الملل باشند این کار، ارزشمندی و مباهات دختران ایران را به نمایش خواهد گذاشت.

حیدرزاده با بیان اینکه ما باید بستری فراهم کنیم تا این دختران نه فقط برای دختران ایرانی بلکه برای دختران سراسر جهان الگو شوند و این فرصت‌ها در بستر انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی برای همه وجود دارد، اظهار کرد: انتظار داریم مسئولان فرهنگی و اجتماعی کشور، نقش موثری در رشد و شکوفایی دختران ایفا کنند. مهم است که به ظرفیت‌هایی که در انقلاب اسلامی برای دختران وجود دارد، توجه ویژه شود.

وی ادامه داد: ظهور و بروز دختران و شکوفایی استعدادهایشان در انقلاب اسلامی ایجاب می‌کند که به دنبال نگاهی فراتر و تمدنی به آنان باشیم. اگر قرار است دختران در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی فعال باشند، داشتن نگاهی تمدنی به فعالیت‌های آنان، معنا و هدف می‌بخشد. این نگاه تمدنی است که به حرکت‌هایشان جهت و اعتبار می‌دهد.

مسئول بسیج جامعه زنان کشور با بیان اینکه ما باید فرصت‌هایی برای دختران ایجاد کنیم تا در داخل و خارج از کشور، به عنوان یک زن مسلمان ایرانی فعال در عرصه‌های مختلف، الگویی برای دختران دیگر باشند، گفت: این الگوها باید افتخار به هویت و ارزش‌های خود را درک کنند و بفهمند که جایگاه آن‌ها در جامعه چقدر مهم است. این درک و افتخار، رشد و تعالی جامعه و نقش‌آفرینی آن‌ها در مسیر تمدنی را دوچندان خواهد کرد. این تلاش در مجموعه بسیج نیز باید به همین سمت باشد.

باید هویت، جایگاه و نگاه اصیل ایرانی را به دختران خود منتقل کنیم

حیدرزاده در ادامه تصریح کرد: ما باید هویت، جایگاه و نگاه اصیل ایرانی را به دختران خود منتقل کنیم. نهادهای آموزشی و فرهنگی و به‌خصوص بسیج می‌توانند نقش محوری داشته باشند تا دختران ایرانی، هویت خود را در بستر انقلاب اسلامی و ارزش‌های آن درک کنند. این درک، به آن‌ها کمک می‌کند تا در عرصه‌های مختلف به جایگاه و ارزش خود پی ببرند و الگوهای تمدنی را برای خود در چارچوب انقلاب اسلامی تعریف کنند برگزاری مناسبت‌ها و ایجاد جریان‌های فرهنگی می‌تواند در این زمینه مؤثر باشد.

وی عنوان کرد: با توجه به شرایط کنونی کشور و مصیبتی که به مردم وارد شده، برنامه‌های جشن روز دختر را تا حدودی به تعویق انداخته‌ایم اما بزودی در مراکز استان‌ها و شهرستان‌ها، اجتماعات بزرگی از دختران برگزار خواهد شد. هدف از این اجتماعات، تاکید بر هویت اصیل و جایگاه مهم دختر ایرانی است.

مسئول بسیج جامعه زنان کشور افزود: بنابراین، به مناسبت روز دختر، لازم است از دخترانمان تجلیل و قدردانی کنیم و تلاش کنیم تا جایگاه والای آنها در جامعه و کشورمان را به دیگران نشان دهیم یکی از برنامه‌های کلیدی در این زمینه، برگزاری اجتماعات سراسری دختران در سطح مراکز استان‌ها و شهرستان‌ها است.

حیدرزاده یادآور شد: همچنین، برگزاری جشنواره‌ها و رویدادهای فرهنگی و ورزشی مختلف در سطح کشور می‌تواند بستری مناسب برای شرکت دختران، به صورت انفرادی و گروهی، فراهم کند و به توسعه مهارت‌ها و توانایی‌های آنها کمک کند.

رویدادهای بشرا در کل کشور، برنامه‌ریزی شده‌اند

وی با بیان اینکه این اجتماعات با حس رقابت و دوستی که ایجاد می‌کنند، می‌توانند به پاتوق‌های دخترانه تبدیل شوند، خاطرنشان کرد: جشنواره‌های متعدد فرهنگی و ورزشی در سطح کشور، در قالب‌های مختلف فرهنگی و هنری، مانند «رویدادهای بشرا» در کل کشور، برنامه‌ریزی شده‌اند. همچنین، فعالیت‌های خدمت‌رسانی ویژه به دختران در سطح محله‌ها و شهرها، و ارائه خدمات استانی و شهرستانی در این ایام، مورد توجه قرار گرفته است. برخی از شهرها نیز خدمات شهری خاص و ویژه‌ای را برای دختران در نظر گرفته‌اند. ستادهایی برای برنامه‌ریزی این رویدادها تشکیل شده‌اند و برنامه‌ها در حال اجرا هستند.

مسئول بسیج جامعه زنان کشور با بیان اینکه برخی از مراکز فرهنگی، تخفیف‌های ویژه برای دختران در این ایام در نظر گرفته‌اند تا بتوانند از خدمات اجتماعی به دلیل دختر بودنشان بهره‌مند شوند، اظهار کرد: همچنین، گروه‌های جهادی در مناطق محروم ماموریت یافته‌اند تا خدمات ویژه فرهنگی، اجتماعی، بهداشتی و متنوع دیگری را برای دختران در این مناطق ارائه دهند. این خدمات، با محوریت مردم و گروه‌های جهادی، به دنبال ایجاد حس لذت و نشاط اجتماعی برای دختران در محله‌های خودشان هستند.

پویش «چتر مهربانی» اقدامات ویژه‌ای را برای دختران بی‌سرپرست در نظر گرفته است

حیدرزاده یکی دیگر از برنامه‌های محوری در سطح کلان کشور را پویش‌های مختلف شامل پویش‌های فرهنگی، کتابخوانی، و فرهنگی مجازی و تولید محتوای مختلف در فضای مجازی که به معرفی و نمایش ارزش و جایگاه هویت دختر مسلمان ایرانی می‌پردازند عنوان کرد و افزود: این پویش‌ها، هم در فضای حقیقی و هم در فضای مجازی، تلاش می‌کنند تا این هویت را برجسته کنند. هم‌زمان با این پویش‌ها، به مراکز نگهداری دختران بی‌سرپرست نیز توجه شده و پویش «چتر مهربانی» اقدامات ویژه‌ای را برای دختران بی‌سرپرست ساکن در این مراکز در نظر گرفته است.

وی افزود: قطعا با مشارکت مردم، اتفاقات خوبی در این مراکز رخ می‌دهد. برگزاری جشن‌های مختلف و اهدای هدایا به این دختران عزیز، حس دختر بودن و روز دختر را برای آن‌ها به ارمغان می‌آورد و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا در کنار دیگر دختران، از این لحظات لذت ببرند.

ابراز همدردی دختران ایران با دختران غزه

مسئول بسیج جامعه زنان کشور گفت: در کنار جشن‌ها و برنامه‌های ملی که برای دختران برگزار می‌شود، اقداماتی برای ابراز همدردی با دختران مظلوم غزه و فلسطین نیز در نظر گرفته شده است. محور مقاومت، بر این موضوع تأکید دارد و اجتماعات و برنامه‌های محوری، ابراز همدردی دختران ایرانی با دختران غزه و فلسطین را دنبال می‌کنند. دختران مقاوم ایرانی، به عنوان «دختران اجتماع» و «دختران مقاومت»، به ابراز همدردی با دختران فلسطینی می‌پردازند و سعی دارند هرگونه کمکی که از دست‌شان برمی‌آید، چه از نظر روحی و چه از نظر مادی، به آن‌ها ارائه دهند.

حیدرزاده بیان کرد: برای نمایش دستاوردها و توانمندی‌های دختران در ۴۶ سال انقلاب اسلامی، نمایشگاه‌هایی در دهه کرامت برگزار می‌شود. این نمایشگاه‌ها در سطح محله، شهرستان و استان، به مدت چند روز فعال هستند و در آن‌ها، دستاوردهای هنری، توانمندی‌های مختلف و ظرفیت‌های دختران به نمایش گذاشته می‌شود.

 

 منبع خبر

از بین اخبار