به گزارش ایرنا، حجت الله رضایی، سه شنبه در جمع مشاوران زن در دستگاههای اجرایی استان در شیراز، با تاکید بر اهمیت شناخت مناسبات قدرت در جامعهشناسی سیاسی افزود: در ادبیات جامعهشناختی سیاسی، شناخت روابط و مناسبات قدرت یا نیرو یکی از مباحث کلیدی و بسیار حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: اگر این شناخت بهدرستی صورت نگیرد و به شکل نامتوازن و نامتقارن شکل گیرد، جامعه نمیتواند از ظرفیتهایی که در اختیار دارد به طور موثر استفاده کند.
او اظهار کرد: شناخت نادرست مناسبات قدرت باعث میشود برخی از ابعاد جمعیتی جامعه نادیده گرفته شوند و به جای بهرهگیری از ظرفیتهای واقعی، شاهد شکلگیری سلطه یک گروه بر گروهی دیگر باشیم.
جامعه مدرن وابعاد وجودی استانها
معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس گفت: اگر تنها قدرت مردان دیده شود و ظرفیت زنان مغفول بماند، سلطه مرد بر زن ایجاد میشود و بالعکس، این در حالی است که در جامعه مدرن، شناخت همه ابعاد وجودی انسانها در عرصه قدرت و مناسبات مدیریتی ضروری است.
رضایی، با اشاره به تحولات مثبت در ساختار مدیریتی جمهوری اسلامی ادامه داد: خوشبختانه در نظام جمهوری اسلامی این روند تدریجا شکل گرفته و امروز نیمی از جمعیت جامعه یعنی زنان، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفتهاند.
وی اظهار کرد: در استان فارس تاکنون سه فرماندار زن منصوب شدهاند که یکی از این انتصابها مربوط به یک بانوی اهل سنت در جامعه اهل سنت است.
او ادامه داد: این اقدام نتیجه نگاه ویژه استاندار فارس و حوزه معاونت سیاسی استانداری به بهرهگیری از ظرفیت بانوان در عرصه مدیریت است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس گفت: این مسیر با قدرت ادامه دارد و در سطح مشاوران و مدیران کل نیز شاهد استفاده روزافزون از ظرفیت بانوان هستیم.
رضایی افزود: البته تحقق کامل این مهم مستلزم آن است که، شناخت دقیق و درستی از ساختارهای رسمی و غیررسمی قدرت داشته باشیم و شما بانوان نقشآفرینان اصلی این مسیر هستید، چرا که مطالبهگری بدون شناخت ساختارهای قدرت نه تنها نتیجه بخش نیست، بلکه ممکن است به انحراف بیانجامد.
وی ادامه داد: زنان و مردان باید در چارچوب ساختارهای موجود، آگاهانه و هدفمند مطالبهگری کنند، زیرا با افراطگرایی یا بیتفاوتی نمیتوان حقوق واقعی را به دست آورد.