امیرحسین نقی پور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیش از ۴۳ میلیون قطعه جوجه ریزی انواع طیور با نظارت دامپزشکی در مرغداریهای صنعتی استان در سال گذشته انجام شد که نسبت به سال ۱۴۰۲ رشد ۲۳ درصدی داشته است.
وی اظهار کرد: تمامی واحدهای پرورش طیور صنعتی استان اعم از مزارع پرورش مرغ اجداد، مادر، تخمگذار، پولت تخمگذار، نیمچه گوشتی و پرورش بوقلمون دارای مسوول فنی_بهداشتی بوده و بر فعالیت بهداشتی این واحدها توسط مسوولان فنی و کارشناسان ادارات دامپزشکی استان نظارت می شود.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: تمامی واحدهای پرورشی شهرستان پس از اخذ تاییدیه های لازم از اتحادیه تعاونی مرغداران و مسوول فنی و بهداشتی واحد، نسبت به درخواست صدور مجوز جوجه ریزی از ادارات دامپزشکی شهرستان اقدام کرده و پس از تایید اداره دامپزشکی نسبت به انجام جوجه ریزی و آغاز فعالیت واحد در دوره پرورشی جدید اقدام می کنند.
دکتر نقی پور با اشاره به اجرای طرح ملی واکسیناسیون نیوکاسل طیور بومی و روستایی در سطح استان گفت: در این طرح مقدار بیش از ۲ میلیون دُز واکسن نیوکاسل مقاوم به حرارت و سایر واکسن های طیور برای واکسیناسیون تمامی طیور بومی استان توسط اداره کل دامپزشکی بصورت رایگان طی ۲ مرحله واکسیناسیون آشامیدنی انجام شده است.
وی ادامه داد: همچنین در سال گذشته حدود ۲۰۴ میلیون دُز واکسن برای واکسیناسیون گلههای پرورش طیور صنعتی در استان علیه بیماریهای مانند آنفلوآنزا، برونشیت، نیوکاسل و گامبورو استفاده شده که نشان دهنده رشد ۱۷ درصدی افزایش استفاده از واکسن در واحدهای صنعتی در سال گذشته است.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: خروج تمامی طیور زنده از مرغداری به مقصد کشتارگاه باید توسط خودروهای مجاز و پس از اخذ مجوزهای بهداشتی قرنطینه ای صورت گرفته و مسوولان فنی بهداشتی کشتارگاه های طیور پس از دریافت مجوز از خودروها و ثبت تایید تخلیه آن در سامانه قرنطینه، نسبت به انجام کشتار طیور دریافتی در کشتارگاه اقدام می کنند.