به گزارش ایرنا، بندر شهید رجایی شاهد لحظات سختی است، لحظاتی که علاوه بر دود سیاه آن در پهنه آسمان، داغهای زیادی را بر دل مردم هرمزگان و ایران گذاشت اما در کنار سپری شدن این روزها تلاش مردان گمنامی که دل به آتش زندند تا آن را مهار و خاموش کنند بر صفحه تاریخ بزرگترین بندر کانتینری کشور خواهد ماند.
آتش در محوطه دپوی کانتینرها با تلاش جهادی آتشنشانان، نیروهای امدادی و سایر ارگانها و پشتیبانی سه استان دیگر مهار، کنترل و از سرایت آن جلوگیری شده است و همه عوامل حاضر در محل حادثه همچنان درحال لکهگیری آتش در میان انبوهی از کانتینرها هستند ضمن اینکه از روز گذشته تاکنون بسیاری از کانتینرها پس از اطفا، خنکسازی و حمل، در محوطه دیگری تخلیه شدهاند و این روند تا تخلیه کامل محوطه مورد اشاره ادامه دارد.
انفجار بزرگی که روز شنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در بندر شهید رجایی بندرعباس به وقوع پیوست، تاکنون ۷۰ کشته، ۶ مفقودی و بیش از یکهزار مجروح برجا گذاشته و هنوز علت قطعی این حادثه مشخص نشده است.
وزیر کشور نیز در در جلسه مشترک ستاد بحران و شورای تامین استان هرمزگان تصریح کرد: استانداری با همکاری مرجع قضایی و کمیته مربوطه، فرآیند شناسایی علت حادثه را با رعایت دقت، تسریع کرده و نتایج مربوطه را اعلام کند.
اسکندر مومنی تاکید کرد: با هر فرد یا مجموعهای که قصور یا نقشی در این حادثه داشته است، باید برخورد شود و لازم است که آسیبشناسی دقیقی درباره علت ماندگاری کالاها در بندر انجام و گزارشی برای ارائه به دولت تهیه شود.
وزیر کشور همچنین به برخی خبرسازیها در فضای رسانهای اشاره کرد و ادامه داد: مردم به شایعات توجه نکنند چرا که هر کسی با یک گوشی همراه میتواند مطلبی تولید و به دنیا مخابره کند، اما روایت واقعی همانچیزی است که به اطلاع شما رساندهام؛ ما شفاف و صادقانه هر نتیجهای را که به دست آوریم، به اطلاع مردم عزیز خواهیم رساند. مردم عزیز اخبار را از طریق رسانههای رسمی کشور را دنبال کنند.
بندر شهید رجایی با حدود ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار مساحت، ظرفیت جابجایی سالانه ۷۰ میلیون تن بار را دارد.
این بندر تجاری از ۲۳ اسکله به عمق ۱۵ متر تشکیل شده که تنها یک اسکله به دلیل انفجار دچار خسارت سنگین شده است.