وجیه الله جعفری روز دوشنبه در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو در خصوص میز خدمت معدن و صنایع معدنی به خبرنگار ایرنا گفت: یکی از اقدامات معاونت امور معادن و صنایع معدنی در راستای اجرای سیاست های وزیر صمت، رسیدگی به میز خدمت معاونت امور معادن و صنایع معدنی است.
وی با بیان اینکه این معاونت برای تسریع در پیگیری و حل مشکلات فعالان بخش خصوصی حوزه معدن و صنایع معدنی در استان ها مستقر می شود، افزود: نقطه آغاز میز خدمت معدن و صنایع معدنی در آذر ۱۴۰۳ و با استان کرمان شروع شد و تاکنون به طور کل ۱۶۳۱ پرونده حوزه معدن در ۹ استان یزد، خراسان رضوی، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، همدان، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سیستان بلوچستان و آذربایجان غربی رسیدگی شده است.
جعفری سیستان و بلوچستان را نهمین استانی عنوان کرد که میز خدمت معدن و صنایع معدنی با حضور مدیران کل و مدیران کل صمت به تاریخ ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ در آن برگزار شده است و اکنون پیگیر اجرای مصوبات آن هستیم.
معاون وزیر صمت تصریح کرد: به طور کل از ابتدای میز خدمتمعدن و صنایع معدنی ۱۶۳۱ پرونده حوزه معدن تا کنون مورد بررسی قرار گرفته شده است، در استان سیستان و بلوچستان ۱۵۱ پرونده مورد رسیدگی قرار گرفت که از این میان ۱۰۵ پرونده مرتبط به حوزه این معاونت و ۴۶ پرونده در حوزه معاونت های دیگر وزارت صمت بود.
جعفری در خصوص پرونده های ارائه شده به میز خدمت معدن وصنایع معدنی بیان کرد، بررسی ها نشان می دهد، فراوانی درخواست ها در این استان به ترتیب معضل تامین، تخصیص و افزایش سهمیه سوخت؛ تسهیلات، حقوق دولتی؛رسیدگی به مضوعات زیرساختی(جاده، راه، آب، برق، اینترنت، مخابرات، قیر)؛ سایر ( شامل محیط زیست، الحاق حریم، مالیات، مجوز برداشت، عوارض صادراتی، واگذاری پهنه های حریم معدن، تمدید پروانه اکتشاف، محدوده بلوکه معدنی، کاداستر، آزادسازی پهنه، فرصت تجهیز، ماشین آلات، ابقای محدوده، واگذاری محدوده) است.
وی بیان کرد: موضوعات و پرونده های در چند سرفصل شامل طرح در شورای عالی معادن، منجر به مصوبه و اقدام، ارجاع به صمت استان برای جمع آوری اطلاعات و مستندات، مذاکره با منابع طبیعی، جلسه با مسئولین ذی ربط، رسیدگی شد.