آغاز تعیین محدوده و جانمایی روستاهای بخش مرزی سومار پس از ۴۵ سال

آغاز تعیین محدوده و جانمایی روستاهای بخش مرزی سومار پس از ۴۵ سال

 قصرشیرین - ایرنا - تعیین محدوده جانمایی و حریم روستاهای بخش مرزی سومار گیلانغرب در غرب کرمانشاه به منظور آماده‌سازی زیرساخت‌ برای بازگشت اهالی با گذشت ۴۵ سال از جنگ تحمیلی در دستور کار مسوولان قرار گرفت.

سرپرست فرمانداری گیلانغرب روز دوشنبه طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن اشاره به سرکشی معاونان فنی مدیرکل امور روستایی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمانشاه از روستاهای بخش مرزی سومار افزود: تعیین محدوده و جانمایی روستاهای بانمیل خالوندی، رحیمی و مولایی، خواخولگه، شرفشاه، نعل شکن، ورگچ، دارماهی جعفری، چم سورک، گزین، رحمتی‌های یک و کله شک در بخش مرزی سومار برای اجرای طرح هادی و هموار کردن بستر لازم جهت حضور مردم پس از گذشت ۴۵ سال از جنگ تحمیلی در سرزمین آبا و اجدادی آنها آغاز شد.

صادق خدادادی اظهار کرد: همزمان عملیات اجرایی برای انجام اقدام لازم به منظور احیای سه روستای بانمیل خالوندی، رحیمی و مولایی و چم سورک و گزین در بخش سومار با شناسایی و جانمایی پس از ۴۵ سال آوارگی و دوری مردم از خانه و کاشانه اصلی خود، با توجه به اعلام آمادگی اهالی برای بازگشت به این روستاها نیز شروع شده تا بازهم شاهد رونق این منطقه با حضور مردم و اهالی آن و نقشی که در تامین امنیت پایدار منطقه و شکوفایی آن ایفا می‌کنند، باشیم.

آغاز تعیین محدوده و جانمایی روستاهای بخش مرزی سومار پس از ۴۵ سال

وی گفت: تعداد خانوارهایی که برای بازگشت و سکونت در روستاهای خالی از سکنه اعلام آمادگی کرده اند متغیر است ضمن اینکه اهالی این مناطق که شغل اصلی آنها کشاورزی است از زندگی در حاشیه شهرها و استانها و مناطق دیگر خسته شده و خواهان توسعه مرز برای بازگشت به سرزمین آبا و اجدادی خود هستند.

خدادادی اضافه کرد: پس از تعیین و ابلاغ کد روستاها از سوی استانداری کرمانشاه اقدامات لازم جهت صدور مجوز احداث واحدهای مسکونی انجام می گیرد تا علاوه بر احیای پنج روستای مرزی شاهد رونق دیگر روستاها و منطقه مرزی سومار باشیم و نکته حائز اهمیت اینکه این روستاها در مسیر خطوط انتقال آب طرح سامانه گرمسیری قرار دارند و می‌توان با برخورداری از آب این سامانه زمینه را برای مشروب شدن زمین های کشاورزی فراهم کرد.

سرپرست فرمانداری گیلانغرب گفت: طرح مطالعات آب و گاز برای روستاهای بخش مرزی سومار شروع شده و تا پایان فروردین ماه نیز برای اولین بار در تاریخ انقلاب اسلامی پس از گذشت سالها آب به مرز تجاری سومار می‌رسد و این مرز از نعمت آب شرب برخوردار می شود.

به گزارش ایرنا، سومار یکی از شهرهای کوچک مرزی در استان کرمانشاه در غرب ایران است و اولین شهری بود که در جنگ تحمیلی به اشغال نیروهای بعثی درآمد و خسارات فراوانی دید.

سومار در زمان حاضر به عنوان کم‌جمعیت‌ترین شهر ایران فقط ۱۸۰ نفر جمعیت دارد.

سومار در حوزه جغرافیایی ۲ شهرستان قصرشیرین و گیلانغرب واقع شده و نزدیک‌ترین شهر ایران به بغداد است و افزون بر ۱۰ کیلومتر با مرز عراق و حدود ۱۸ کیلومتر با شهر مندلی عراق فاصله دارد. این شهر از شرق به شهرستان ایوان در استان ایلام، از شمال به نفت‌شهر، از غرب و جنوب به عراق و دهستان بولی از بخش چوار شهرستان ایلام محدود می‌شود.

سومار تا بغداد پایتخت عراق ۱۵۵ کیلومتر با شهر مندلی ۱۵ کیلومتر و کمتر از ۲۳۰ کیلومتر با کربلا فاصله دارد.

آغاز تعیین محدوده و جانمایی روستاهای بخش مرزی سومار پس از ۴۵ سال

 

 منبع خبر