رمضانعلی سنگدوینی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره سفر مسعود پزشکیان به جمهوری آذربایجان گفت: دولت چهاردهم از ابتدای فعالیت خود موضوع توسعه روابط با کشورهای همسایه را در دستور کار قرار داد و آقای دکتر پزشکیان و دستگاه دیپلماسی کشور، تمام تلاش خود برای ارتقاء روابط با کشورهای همسایه ایران، کشورهای حاشیه دریای خزر و حتی خلیج فارس را هدفگذاری کرده است.
نایب رئیس اول کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توسعه روابط اقتصادی و تجاری با کشورهای منطقه و حتی جهان، یکی از اولویتهای مهم رئیس جمهور در دولت چهاردهم است، افزود: جمهوری آذربایجان یکی از کشورهای مهم و همسایه شمالی ایران است که نقش مهمی در کریدور ترانزیتی شمال - جنوب دارد و در پروژههای حملونقل ریلی، جادهای و دریایی میتواند همکاری موثری با جمهوری اسلامی انجام دهد.
نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه توسعه همکاریها تهران - باکو سبب کاهش هزینههای حملونقل، افزایش سرعت جابهجایی کالا و ارتقاء جایگاه دو کشور در ترانزیت منطقهای و جهانی خواهد شد، تاکید کرد: همچنین ایران و جمهوری آذربایجان از نظر فرهنگی و دینی به یکدیگر نزدیک هستند و این ارتباط فرهنگی، نقش به سزایی در کاهش برخینزدیکی فرهنگی و دینی دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان، میتواند در توسعه روابط اقتصادی دو کشور نقش آفرین شود اختلافها و بهبود روابط دو کشور میتواند ایفا کند.
ایران میتواند از ظرفیت جمهوری آذربایجان برای جذب سرمایه گذاران استفاده کند
این نماینده مجلس با اشاره به شعار امسال که از سوی رهبر معظم انقلاب «سرمایه گذاری برای تولید» نامگذاری شده است، گفت: ایران میتواند از ظرفیت جمهوری آذربایجان برای تشویق و جذب سرمایه گذاران این کشور بهره برده تا دو کشور در حوزههایی مانند انرژی، صنایع تبدیلی، گردشگری، فناوری، کشاورزی، مواد معدنی، دامی، صنایع دستی و غیره سرمایه گذاری کنند و فرصتهای جدیدی در این حوزهها خلق نمایند.
سنگدوینی با اشاره به روابط دو کشور در حوزه گازی و نفتی عنوان کرد: از ابتدای دولت چهاردهم، کارگروه مشترکی برای همکاریهای دو کشور در حوزه های گازی و نفتی و درسطح فنی و راهبردی تشکیل شد که این رویه همچنان ادامه دارد و با توجه به اهمیت جایگاه انرژی در منطقه و جهان، روابط دو کشور در این حوزه قابلیت ارتقاء دارد و قطعا در سفر رئیس جمهور به باکو، این مسائل بحث و تبادل نظر خواهد شد.
بازارچههای مرزی و زیرساختهای اقتصادی در سفر رئیس جمهور به جمهوری آذربایجان میتواند ارتقاء داده شودنایب رئیس اول کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، ارتقاء روابط تهران - باکو را سبب توسعه و تقویت بازارچههای مرزی و بهبود زیرساختهای صادراتی آن عنوان کرد و یادآور شد: استانهای اردبیل، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی از محصولات متنوعی برخوردار هستند که همسایگی با جمهوری آذربایجان در توسعه این بازارچهها نقش مهم وتعیین کنندهای میتواند ایفا کند.
سفر پزشکیان به جمهوری آذربایجان، سکویی برای تقویت اقتصادی ایران در آسیای مرکزی
نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه، سفر رئیس جمهور به جمهوری آذربایجان میتواند به روابط اقتصادی و تجاری دو کشور تنوع داده و به سکویی برای تقویت اقتصادی ایران در منطقه قفقاز جنوبی و آسیای مرکزی تبدیل شود، تصریح کرد: ایجاد شبکهای از همکاریهای منطقهای با محوریت جمهوری آذربایجان، ضمن تنوعبخشی به شرکای تجاری ایران، وابستگی به بازارهای محدود را هم کاهش خواهد داد.
وی با ابراز امیدواری از اینکه این سفر سبب لغو روادید بین ایران و جمهوری آذربایجان شود، گفت: این اقدام گردشگری را توسعه خواهد داد و سبب بهبود روابط تجاری و داد و ستد بین فعالان اقتصادی و تجار دو کشور میشود. همچینن ایجاد شهرک صنعتی مشترک ایران و آذربایجان با محوریت صنایع صادراتمحور، بهبود تسهیلات گمرکی و کاهش هزینههای تجارت و تسهیل صادرات و واردات، میتواند تحرک قابلتوجهی در روابط تجاری دو کشور ایجاد کند.
سنگدوینی با بیان اینکه نخسین سفر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری ایران به جمهوری آذربایجان فرصتی تاریخی برای ارتقاء روابط اقتصادی، ترانزیتی، فرهنگی و امنیتی میان دو کشور است، خاطرنشان کرد: قطعا با رویکرد وفاق و بهبود روابط که سرلوحه دولت چهاردهم و شخص رئیس جمهور است، این سفر میتواند با برنامهریزی دقیق و هدفمند، بازتعریف جدیدی از روابط دو کشور ارائه دهد و به جذب سرمایه گذار خارجی و تحقق چشم انداز کشور در افق تعریف شده منجر شود.
به گزارش ایرنا، مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران، امروز دوشنبه به دعوت رئیسجمهور آذربایجان عازم باکو شد. در همین زمینه فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در یاداشتی درمورد سفر دکتر پزشکیان به باکو نوشت: رابطه میان ایران و جمهوری آذربایجان ریشهدارتر از چهارچوبهای رسمی و دیپلماتیک است. خاطرههای تاریخی مشترک و آیینهای نزدیک، ارزشهای دینی همسو و شبکههای اجتماعی خویشاوندانه میان مردم دو کشور، به خودی خود بستری برای تفاهم و همافزایی فراهم میکند. چنین پیوندهایی در مقاطع حساس، میتواند به نیرویی برای عبور از سوءتفاهمها و تثبیت همکاریهای پایدار میان دولتها تبدیل شود.
مهاجرانی در ادامه یادداشت خود آورده است: در مجموع سفر آقای دکتر پزشکیان به جمهوری آذربایجان را باید گامی عملی و حسابشده در مسیر تقویت روابط دوجانبه، تثبیت ثبات منطقهای و همسایگی و نیز بهرهبرداری از ظرفیتهای مشترک دو کشور دانست؛ ظرفیتی که میتواند در خدمت صلح، امنیت و توسعه پایدار در قفقاز جنوبی قرار بگیرد.