به گزارش ایرنا، نزدیک به ۲ دهه است که مردم غرب مازندران گام به گام با افتتاح قطعات آزاد راه تهران - شمال و دسترسی آسان پایتخت نشینان و دیگر استان ها به خطه گردشگری ساحلی و همیشه سرسبز غرب مازندران امار جمعیت شناور روند افزایشی دارد.
طرحی که بنا به گفته مسوولان و کارشناسان هنوز به سرانجام نرسیده در حالی که به علت گذر مسافران و گردشگران در قطعه های افتتاح شده آزاد راه تهران - شمال شاهد اوج ترافیک و کلافگی اهالی بومی در این شهرستان ها هستند.
عملیات اجرایی طرح ملی آزاد راه تهران - شمال از سال۱۳۷۶ به طول ۱۲۱ کیلومتر در قالب چهار قطعه آغاز شد، تاکنون قطعه چهار آن حدفاصل مرزن آباد- چالوس به طول ۲۲ کیلومتر در سال ۱۳۹۲ و قطعه نخست آن هم به طول ۳۲ کیلومتر حدفاصل تقاطع بزرگرراه آزادگان و بزرگرراه شهید همت تا سه راهی شهرستانک سال ۱۳۹۹ به بهره برداری رسیده است.
قطعه دوم این طرح ملی هم به طول ۲۳ کیلومتر شامل منطقه شهرستانک تا پل زنگوله پانزدهم تیر ماه سال ۱۴۰۲ زیر بار ترافیک رفت. برابر آمار روزانه به طور میانگین حدود ۵۰ هزار خودرو از طریق جاده چالوس و آزاد راه تهران - شمال تردد می شود.
مازندران به ویژه غرب استان در نوروز امسال شاهد ۱۵ میلیون نفر مسافر اقامت در شب بود بنابراین ارایه خدمات ملی با امکانات محلی به ویژه زیرساخت های در حوزه حمل و نقل برای مسوولان خدمات رسان بسیار دشوار و مشکل زا است و ضرورت دارد مسوولان امر در این زمینه تدابیری بیندیشند.
مشاور استاندار و مسئول پیگیری های ویژه دفتر استانداری غرب مازندران به مرکزیت نوشهر در این ارتباط گفت: امروز برای رفع نگرانی ها و دغدغه های ناشی از تکمیل آزاد راه تهران - شمال در سال های آینده برای تقویت زیرساخت ها و طرح های نیمه تمام بر زمین مانده در حوزه شبکه های حمل و نقل باید تدابیری اندیشیده شود.
محمد آزاد در نشستی به همین منظور با حضور مسوولان استانی، فرمانداران، کارشناسان و اعضای شوراهای اسلامی غرب مازندران در دفتر استانداری - نوشهر افزود: یکی از طرح های زیر ساختی که بسیار در باز کردن گره های کور ترافیکی چهار فصل خطه گردشگر پذیر غرب استان بسیار اثر بخش بوده تعیین تکلیف طرح مصوب آزاد راه چالوس - رامسر است.
آزاد راه چالوس - رامسر در مسیر کناره ۹۲ کیلومتر طول دارد که غرب مازندران با اجرای این طرح ملی برای همیشه با معضل مهم ترافیک در این منطقه گردشگرپذیر کشور خداحافظی خواهد کرد.
دولت گذشته در مهر سال ۱۴۰۱ به منظور تسریع در آغاز عملیات اجرایی فرآیند تأمین مالی پروژه آزادراه چالوس- رامسر، با صدور مجوز به وزارت راه و شهرسازی برای انعقاد قرارداد با "شرکت احداث، نگهداری، بهره برداری و انتقال آزادراه چالوس - رامسر" به سهامداری کنسرسیوم بانکهای مسکن، ملی، ملت، تجارت، صادرات، سینا، کارآفرین و گروه کاپداج (شامل شرکتهای پرلیت، استراتوس، جهان پارس، آبادراهان پارس و دیداس) موافقت کرده بود.
مشاور استاندار و مسئول پیگیری های ویژه دفتر استانداری غرب مازندران گفت: هنوز روند پیگیری این طرح برای مردم روشن نشده و خیلی ها مطرح می کنند که این مسیر به طول چند کیلومتر بوده و قرار است ار سمت دریا، جنگل و کوه کدام مسیر گذر کند.
آزاد اظهار کرد: زمانی تعریض پل های ارتباطی کنار گذر کناره تا گیلان انجام می گرفت اما امروز متاسفانه پل های موجود خیلی تهدید کننده و خطر افرین شده است این پل ها باید تعریض و ایمن سازی شود.
مشاور استاندار مازندران گفت: زمانی در اجرای طرح چهار خطه کردن این مسیر اقدامات خوبی صورت گرفته بود منتهی متاسفانه اکنون وضعیت موجود خوب نیست. امروز چشم امید مردم به مسوولان بوده و مجموعه دفتر استانداری غرب ظرفیت خوبی است که بتوان به بهترین شکل از این ظرفیت بهره ببریم.
وی با اشاره به موقعیت های ممتاز غرب استان و خاستگاه میلیون ها مسافر و گردشگر افزود : ترافیک بغرنج مسافران و گردشکران و مسافران را به ستوه درآورده است.
آزاد گفت: زمانی که هتل اراز با ۳۰ طبقه اینجا ساخته و به بهره برداری می رسد به طور قطع شاهد حضور مسافران و گردشگران داخلی و خارجی هستیم و باید وضعیت تقویت زیرساخت ها مشخص شود.
این مسوول ابراز امیدواری کرد: نکاتی مهم و کلیدی در این نشست مطرح و مصوب شده و برای رفع موانع و مشکلات پیش روی طرح ها به نمایندگان مجلس شورای اسلامی و استاندار مازندران رونوشت می شود تا با جدیت مورد پیگیری قرار گیرد.
رئیس حوزه طرح های شرکت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل در استان مازندران هم گفت: در غرب مازندران طرح هایی نظیر کمربندی نور - رویان، یک دستگاه پل نیمه کاره نواب در چالوس و حدود ۹ دستگاه دیگر هم کار مطالعاتی آن ها انجام گرفته است.
حسن تنها افزود: حدود ۱۵ کیلومتر هم مربوط به مرزن آباد - دزدبن در مسیر جاده کندوان بوده که گام نخست آن حدود ۹۵ درصد و فاز دوم هم ۳۵ کیلومتر پیشرفت فیزیکی دارد و فاز سوم هم که سخت ترین و پیچیده ترین مسیر بوده شروع شده و پیمانکاران در سه شیفت کاری مشغول فعالیت هستند.
وی گفت: مسیر مرزن آباد - کلاردشت هم حدود ۲۰ کیلومتر طول دارد که حدود ۵ کیلومتر ان به مناقصه گذاشته شد و اما باند غربی این مسیر به علت وجود تاسیسات نظیر آبرسانی، شرکت آب وفاضلاب باید پای کار بیاید تا هرچه زودتر این مانع برطرف شود، داریم.
تنها گفت: مشکلاتی در مسیر اجرای طرح مرزن آباد - دزدبن نظیر ازاد سازی عرصه و مسایل منابع طبیعی داریم که باید رفع شود.
رئیس حوزه طرح های شرکت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل در استان مازندران در خصوص آزاد راه چالوس - رامسر هم گفت: طول این مسیر حدود ۹۰ کیلومتر که حدود ۱۱ کیلومتر پل، حدود هشت دستگاه تقاطع و ۷۹ کیلومتر تونل از بخش کوهستانی دارد.
وی گفت : احداث جزیره هایی برای سرمایه گذاری مطالعه شده منتهی مطالعات زیست محیطی هنوز صورت نگرفته است. برای اجرای این طرح حدود یک میلیون و ۳۸۰ هزار میلیارد ریال در قالب ۹۰۰ همت تخمین زده شده است.
رئیس حوزه طرح های شرکت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل در استان مازندران خاطر نشان کرد: این طرح مصوبه هیات وزیران دولت گذشته بوده است و موضوع احداث جزایر برای سرمایه گذاران پیش بینی شده و در سمت ساحلی منابع طبیعی باید کمک کند تا زودتر مجوز دریافت شود.
در این نشست مسوولان شرکت کننده به ویژه فرمانداران تنکابن و کلاردشت، اجرای کامل طرح مرزن -کلاردشت، الموت - قزوین - تنکابن، اجرای طرح های کنار گذر ساحلی، تکمیل مسیر حلقوی نشتارود، تعریض، پل چشمه کیله تنکابن و... و. از مهم ترین خواسته هایشان در این نشست مطرح کردند.
مشاور استاندار مازندران هم گفت: تمامی موانع و مشکلات مطروحه بر سر راه طرح های زیر ساختی حوزه حمل و نقل جاده ای ِغرب مازندران در این نشست یادداشت و مصوب می شود و نسخه ای از آن برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسوولان دستگاه های متولی و استاندار رونوشت و برای اقدام ارسال خواهد شد.
غرب مازندران با جلوه بینظیر طبیعی و تاریخی به بهشت گردشگران داخلی شهرت دارد، منطقهای که همواره در ایام تعطیلات و مناسبتها میزبان میلیون ها مسافران بوده و سالها است با امکانات محلی خدمات ملی ارایه میکند.
به تاکید مسوولان غرب مازندران، زیرساخت های خدماتی اعم از آب، گاز، برق، راه و مخابرات برای جمعیت ثابت اهالی افزون بر یک میلیون نفری منطقه تعریف شده است، تامین و تقویت زیرساخت های منطقه با هدف پاسخگویی به جمیعت شناور این منطقه نگاه دولت و مجلس را می طلبد.
شهرستان های نور، نوشهر، چالوس، کلاردشت، عباس آباد، تنکابن و رامسر واقع در غرب مازندران با بیش از یک میلیون جمعیت سالانه پذیرای میلیون ها گردشگر داخلی و خارجی است.