رئیس اداره فناوریهای مکانیزه جهاد کشاورزی گلستان روز یکشنبه به ایرنا گفت: ناوگان ۲ هزار و ۸۹۰ دستگاه کمباین این استان پس از انجام معاینات فنی، آماده ورود به کشتزارهای استان است که فرآیند معاینه فنی از اواخر اسفندماه ۱۴۰۳ آغاز شده و اکنون در مراحل پایانی خود قرار دارد.
مریم برزنونی با اشاره به برگزاری نشستهای آموزشی برای کمباینداران، تأکید کرد: این برنامهها بر موضوعاتی مانند اجرای دقیق معاینه فنی، رعایت دستورالعملهای ضدعفونی تجهیزات و کاهش ضایعات برداشت متمرکز است.
وی بیان کرد: این آموزشها تا دهه سوم اردیبهشتماه، زمان آغاز برداشت، ادامه خواهد داشت.
رئیس اداره فناوریهای مکانیزه جهاد کشاورزی گلستان افزود: اوج فعالیت کمباینداران در یک بازه یکماهه از دهه سوم اردیبهشت با برداشت همزمان کلزا و جو شروع شده و در خردادماه با برداشت گندم به اوج خود میرسد.
برزنونی ادامه داد: امسال حدود ۵۰۰ هزار هکتار از زمینهای گلستان زیر کشت گندم، جو و کلزا قرار دارد که با طرح کاهش یک درصدی ضایعات برداشت، انتظار میرود عملکرد بهتری در مقایسه با میانگین کشوری (۴.۷ درصد) به دست آید.
وی گفت: ضایعات برداشت در گلستان بین سه تا ۴.۵ درصد و نشاندهنده وضعیت مطلوب این استان است با این حال، حضور گروههای نظارتی و کارشناسان مکانیزاسیون در مزارع برای اطمینان از اجرای صحیح فرآیند برداشت ضروری است.
برزنونی هشدار داد: با توجه به خشکسالی و وزش باد در فصل برداشت، کشاورزان باید برداشت بهموقع، بهویژه برای کلزا، انجام دهند تا از خوابیدگی محصول و ریزش دانهها جلوگیری شود.
وی همچنین از کمباینداران و بهرهبرداران خواست تا به پویش کاهش یک درصدی ضایعات بپیوندند.
نوسازی ناوگان با جذب ۵۰ کمباین جدید
در سال کشاورزی جاری، ۵۰ دستگاه کمباین جدید (داخلی و خارجی) با حمایت تسهیلات بانکی به ناوگان برداشت گلستان اضافه شده که هزینه خرید هر کمباین داخلی حدود ۲۵ میلیارد ریال و کمباین خارجی ۱۱۰ میلیارد ریال بوده است و این تعداد، ۱۰ درصد از ظرفیت نوسازی کمباینهای کشور را تشکیل میدهد.
این اقدام نهتنها به بهبود کیفیت برداشت کمک میکند، بلکه معیشت ۱۲ تا ۱۵ هزار خانوار گلستانی وابسته به این حرفه را تقویت میکند.
پیشبینی برداشت ۱.۵ میلیون تن محصول پاییزه
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان، پیشبینی کرد: در سال کشاورزی جاری حدود ۱.۵ میلیون تن محصول پاییزه در استان برداشت شود که برداشت از نیمه اردیبهشتماه با کلزا در غرب استان آغاز میشود و انتظار میرود ۵۸ هزار تن کلزا، ۸۶۰ هزار تن گندم، ۳۲ هزار تن جو، ۳۹۰ هزار تن چغندرقند و ۱۴۱ هزار تن سیبزمینی تولید شود.
علیاکبر مهقانی از کشاورزان خواست علاوه بر استفاده از کمباینهای دارای برچسب معاینه فنی، از سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی خودداری کرده و محصولات خود را به مراکز دولتی تحویل دهند.
استان گلستان با ۶۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی و فعالیت ۱۵۰ هزار بهرهبردار، یکی از استانهای کلیدی در تأمین امنیت غذایی کشور است.
پیشبینی تولید محصولات پاییزه شامل ۹۲۸ هزار تن گندم، ۳۶ هزار تن جو، ۶۰ هزار تن کلزا، ۱۵۰ هزار تن سیبزمینی و ۳۵۰ هزار تن چغندرقند نشاندهنده ظرفیت بالای این استان است.