به گزارش ایرنا، مسعود حبیبی روز یکشنبه در حاشیه معارفه رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: این هفته فرصتی برای افزایش ارتقا سواد سلامت جامعه و یکی از مهمترین اولویت ها سیاست دولت وزارت بهداشت مباحث مهم ارتقا سواد سلامت و پزشک خانواده است.
وی اظهار داشت: رییس جمهوری در این راستا تاکید بسیاری بر تدوین سیاست و برنامه هایی در این حوزه است و دانشگاه ها در حال عملیاتی کردن طرح پزشک خانواده در روستاها و شهرستان های با جمعیت کمتر از ۲۰ هزار نفر هستند تا با اجرای این طرح شرایط عدالت سلامت در جامعه محقق شود.
معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت؛ درمان و آموزش پزشکی با اشاره به موضوع ناترازی مالی در سطح دانشگاه های علوم پزشکی کشور ادامه داد: به علل مختلف از جمله تعرفه ها و افزایش ظرفیت دانشجویان طی چند سال گذشته و همچنین افزایش ۱۰۰ درصدی پذیرش دانشجویان گروه پزشکی ناترازی در سطح دانشگاه های کشور ایجاد شده است که تلاش شده با ایجاد منابع از محل اوراق بهادار و سایر این بدهی ها پرداخت شود و بتوان شرایط مطلوب ارایه خدمات بهداشتی درمانی فراهم شود.
حبیبی عنوان کرد: اقدامات بسیار خوبی در جهت رفع ناترازی ها انجام شده است و امید و این مسیر با موفقیت طی شود.
وی یادآور شد: پزشک خانواده یکی از برنامه های بهداشتی و درمانی است که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته و پیشرفته دنیا معتبر است و در دولت های فبل نیز به صورت پایلوت در ۲ استان اجرایی شده و برنامه کنونی براساس تاکید رییس جمهور و برنامه ریزی وزارت بهداشت بحث پزشک خانواده در روستاها انجام خواهد شد.
معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت؛ درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه تمام زیرساخت های طرح پزشک خانواده در معاونت بهداشتی و درمان پیش بینی شده و در حال برنامه ریزی است، اظهار داشت: در گام نخست در روستاها و شهرستان های زیر ۲۰ هزار نفر این برنامه عملیاتی خواهد شد و امید است که با همراهی مردم در امر ارتقا سلامت و فرهنگ سازی در این زمینه موفقیت کسب شود.
حبیبی گفت: به دلیل افزایش ظرفیت دانشجو طی چند سال اخیر زیرساخت های مورد نیاز متناسب با افزایش ظرفیت توسعه نداشته و اکنون بیش از ۲۸ هزار تخت خوابگاهی نیمه کاره در وزارت بهداشت داریم و تکمیل این طرح ها در اولویت برنامه ها قرار دارد.
وی اضافه کرد: برای تکمیل این طرح ها نیازمند حمایت مردم و خیرین هستیم و زیرساخت های تکمیل و همراهی مردم نیز فراهم شده است.
معاون وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: منابعی در دولت تخصیص داده شده تا با این منابع بخشی از این خوابگاه ها به اتمام برسد و امید است با یک کار جهادی این طرح ها تکمیل شوند.
حبیبی با اشاره به برنامه های تدوین شده برای خوابگاه های متاهلین افزود: منابع لازم برای تکمیل ۳۵۰ واحد متاهلی در بین دانشگاه ها توزیع شده و خوابگاه های دارای بالای ۵۰ درصد پیشرفت تخصیص منابع داشته اند که تا پایان شهریور ماه تکمیل شوند.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت خوابگاه های متاهلی در بحث جوانی جمعیت برنامه ریزی های لازم انجام شده است.