احیای خاویار گلستان، کلید طلایی رونق اقتصاد دریامحور

احیای خاویار گلستان، کلید طلایی رونق اقتصاد دریامحور

 گرگان- ایرنا- رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان با اشاره به شهرت جهانی خاویار ایران گفت: گلستان در اقتصاد دریامحور نسبت به ۴۰ سال گذشته عقب‌گرد داشته که برای برون‌رفت از این وضعیت، باید ماهیان خاویاری را به استان بازگردانیم.

به گزارش ایرنا، علیرضا نورانی روز یکشنبه در جلسه برررسی مشکلات بخش کشاورزی و آبزیان گلستان با استناد به قانون برنامه هفتم پیشرفت، هدف‌گذاری تولید ۱.۸ میلیون تن محصولات شیلاتی تا پایان برنامه را یادآور شد و افزود: پرورش ماهی در قفس و ایجاد سایت‌های پشتیبان نیازمند زیرساخت‌هایی نظیر برق، آب، گاز و جاده است که باید با همکاری بخش دولتی و غیردولتی تأمین شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان مراتع را یکی از مطمئن‌ترین سرمایه‌های ملی دانست و گفت: حاصلخیزی خاک و مراتع گلستان، ظرفیت بالایی برای توسعه دامپروری ایجاد کرده است.

وی با اشاره به موفقیت‌های گلستان در پرورش دام سبک طی دهه گذشته، بر ضرورت توجه ویژه به دام سنگین تأکید کرد و پیشنهاد داد: برای راه‌اندازی سه تا چهار واحد بزرگ دامداری در گلستان، خط اعتباری ویژه‌ای در سطح ملی تعریف شود.

نورانی بر لزوم تدوین برنامه‌های عملیاتی دقیق و عددمحور تأکید کرد و از مدیران خواست برنامه‌های پیشنهادی دستگاه‌های خود را با تفکیک شهرستان‌ها و منابع مالی برای سال‌های ۱۴۰۴ تا ۱۴۰۶ به‌سرعت تکمیل و ارائه کنند.

احیای خاویار گلستان، کلید طلایی رونق اقتصاد دریامحور

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان با اشاره به جایگاه ممتاز گلستان در تولید ۱۰ محصول استراتژیک نظیر گندم، جو، کلزا، گوشت سفید و آبزی‌پروری که رتبه‌های اول تا سوم کشوری را به خود اختصاص داده‌اند، گفت: گلستان ظرفیتی بی‌نظیر در تأمین امنیت غذایی کشور دارد و باید خط اعتباری ویژه‌ای از ظرفیت‌های قانونی برای آن تعریف شود.

نورانی با استناد به ماده ۱۰ قانون برنامه هفتم پیشرفت، بر اصلاح فرایند اعطای تسهیلات بانکی تأکید کرد و گفت: بانک مرکزی مکلف است نسبت تسهیلات به سپرده را برای مناطق محروم و کم‌برخوردار تا ۲۰ درصد افزایش دهد و این موضوع برای گلستان باید تسریع شود.

وی همچنین خواستار تشکیل صندوق پیشرفت و عدالت در استان‌ها از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی شد تا پروژه‌های نیمه‌تمام و طرح‌های کشت و صنعت با سرعت بیشتری اجرایی شوند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان تأکید کرد: توسعه کشت قراردادی، احیای پنبه، گسترش سامانه‌های نوین آبیاری، افزایش تولید آبزیان و توانمندسازی تعاونی‌ها از اولویت‌های استان است.

نورانی از مدیران خواست با ارائه پیشنهادات دقیق و عملیاتی، زمینه‌ساز تحول اقتصادی گلستان شوند.

 

 منبع خبر