الهام آزاد روز یکشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: در مجموع نایین و خور و بیابانک جزو ۳۱ شهرستان محروم کشور محروم میشوند و با وجود وسعت زیاد(یک سوم استان، با کمبودهای جدی در زیرساختها بویژه جاده روبهرو هستند.
وی با اشاره به اینکه از دهه ۶۰ اعتبار ملی برای دوبانده شدن برخی از محورهای خور و بیابانک اختصاص یافته اما تاکنون اقدامی صورت نگرفته و تمام راههای آن یکطرفه است، تاکید کرد: نبود جادههای مناسب موجب شده است تا مشکلات اهالی این شهرستان محروم در حوزه بهداشت و درمان نیز زیاد باشد.
وی افزود: کمبود پزشک متخصص و مسیرهای سخت و دشوار، سفر بیماران این دیار را به مراکز درمانی در دیگر شهرها مشکل کرده است.
نماینده مردم نایین و خور و بیابانک در مجلس شورای اسلامی اظهار امیدواری کرد که با سفر اخیر وزیر راه و شهرسازی به خور و بیابانک، گامهای مؤثری در راستای بهبود وضعیت محرومترین نقاط استان اصفهان از جمله خور و بیابانک برداشته شود.
وی خاطرنشان کرد: از جمله پروژههای مهم انجام نشده در این شهرستان احداث ۳۵ کیلومتر جاده طبق تفاهمنامه منعقد شده بین شرکتهای ایمیدرو، پتاس و ساخت و توسعه و همچنین ۱۲ کیلومتر «واریانت» (تغییر نقشه مسیر راه) شهر «فَرخی» است که برغم انجام زیرسازی آن در سالهای گذشته، آسفالتش بدلیل تأمین نشدن اعتبار، متوقف مانده است.
آزاد، وضعیت جادههای روستایی منطقه را نیز بسیار نامناسب توصیف و اظهار امیدواری کرد که پروژههای محوری این شهرستان مانند جاده ۳۵ کیلومتری «خور» به «پتاس»، محور پلیس راه «جندق» به خور و بیابانک و جاده جندق - گرمسار که سالها معطل مانده است، به مرحله اجرا برسد.
نماینده مردم نایین و خور و بیابانک در مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین توجه به راه روستاهای «حاجیآباد» به «بیاضه» که با وجود اختصاص ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار هنوز تکمیل نشده، ضروریست.
وی همچنین انجام مطالعات احداث خطآهن شرق طبس به نایین و فعالسازی ایستگاه راهآهن انارک برای جذب مسافر را از درخواستهای مهم مردم این شهرستان اعلام کرد.
به گفته کارشناسان بهداشت خور و بیابانک، بیش از ۹۰ درصد از بیماران اورژانسی این شهرستان بدلیل نبود امکانات لازم و برای دریافت خدمات پزشکی بهتر به شهرهای دیگر اعزام میشوند که بدلیل تأخیر حرکت آمبولانسها در جادههای دوطرفه و فرسوده، گاهی زمان طلایی درمان خود را از دست میدهند و در مسیر بازگشت با آمبولانسهای شهرداری به خانه ابدی میروند و در بقیه ایام نیز اگر فردی نیاز به درمان تخصصی داشته باشد باید با به جان خریدن خطرهای مختلف، تَن به سفر ۲۰۰ کیلومتری بدهد و خود را به شهرهایی همچون اردکان و میبد یزد یا دیگر شهرهای استان اصفهان برسانند.
شهرستان خور و بیابانک با ۱۲ هزار کیلومتر وسعت و ۲۰ هزار نفر جمعیت در ۴۲۰ کیلومتری شرق اصفهان قرار دارد.
این شهرستان با ۷۰۰ کیلومتر راه اصلی و روستایی دارای جادههای دوطرفه و حادثهآفرین است.
بر اساس آمار، روزانه بیش از سه هزار خودروی سواری سبک، سنگین و فوق سنگین در محورهای اصلی و روستایی شهرستان خور و بیابانک تردد میکنند که حدود ۳۰۰ دستگاه از آنها تریلرهای حامل سنگ هستند.
ضرورت افزایش ایمنی تردد، دید کافی در شب، کنترل ترافیک، تسهیل رفت و آمد و کاهش میزان سوانح رانندگی از مهمترین مسائل مبتلابه این شهرستان است.
خور و بیابانک در شرق استان اصفهان از شمال با شهرستان دامغان در استان سمنان، از جنوب با شهرستان اردکان در استان یزد، از شرق با شهرستان طبس در استان خراسان جنوبی و از غرب با روستای چوپانان در نایین هممرز است.
به گزارش ایرنا، وزیر راه و شهرسازی، جمعه ۲۹ فروردین سالجاری به منظور بررسی مشکلات اصفهان به این استان سفر و در نخستین ساعات حضورش وارد شهرستان خورو و بیابانک شد.
فرزانه صادق در این سفر از پروژه واریانت فرخی، سهراه جندق در کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب، سهراه مشجری در پروژه مسیر نایین - طبس و ایستگاه راهآهن خور - نایین بازدید کرد.
وی در جلسه شورای اداری این شهرستان نیز اعلام کرد: پس از طی فرایندهای اداری و با مشارکت مجتمع پتاسیک، عملیات دوبانده کردن محور این شهرستان بزودی آغاز و با حمایت وزارت راه و شرکت ساخت، پیشبینی میشود که تا پایان سالجاری به اتمام برسد.
وی همچنین گفت: پروژه آسفالت جاده کمربندی شهر فرخی نیز با توجه به تکمیل زیرساختهایش، تا پایان سال به بهرهبرداری خواهد رسید.
وزیر راه و شهرسازی همچنین از صدور دستور اجرای پروژه مسیر ۱۱۰ کیلومتری خور تا جندق خبر داد و گفت: این محور شامل بخشهای در حال اجرا و مناقصههای مراحل دوباندهسازی است و مسوولان مربوطه قول دادهاند که تا پایان سالجاری، تکلیف تمام بخشهای بلاتکلیف این پروژه مشخص شود، هرچند احتمال دارد بخشی از آن به سال آینده موکول شود.