به گزارش ایرنا، علی سروری مجد روز یکشنبه در دیدار با استاندار خراسان شمالی اظهار کرد: هدف این است که در حوزههای دانشبنیان و آبزیپروری هر دانشجو یک مهارت و تخصص خاص داشته باشد تا بتواند پس از فارغالتحصیلی با تسلط بر مهارتهای جدید وارد بازار کار شود.
وی افزود: با توجه به تجربیات موفق دانشگاه آزاد در ایجاد کارگروههای تخصصی، آمادگی داریم در استان خراسان شمالی نیز کارگروههایی در حوزههای کشاورزی، صنعتی، آبزیپروری و دامپروری تشکیل دهیم.
قائم مقام رییس دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: این کارگروهها به تقویت مهارتهای دانشجویان و فراهمسازی فرصتهای شغلی در صنایع مختلف کمک خواهند کرد.
گامهای مثبت در راستای اشتغال دانشجویان
سروری مجد خاطرنشان کرد: این طرح میتواند نقشی کلیدی در افزایش توانمندیهای دانشجویان و ایجاد پیوند میان دانشگاهها و صنعت داشته باشد و اجرای چنین طرحهایی میتواند به حل مشکل بیکاری جوانان و ارتقای سطح اقتصادی استان کمک کند.
وی بیان کرد: این رویکرد نشان از تغییرات مثبت در نظام آموزش عالی دارد که میتواند در درازمدت باعث شکلگیری یک جامعه دانشبنیان و کارآفرین در استان خراسان شمالی شود.
لزوم همکاری دانشگاهها با بخش کشاورزی
استاندار خراسان شمالی نیز در این دیدار بیان کرد: اهمیت نقش دانشگاهها در توسعه بخشهای مختلف از جمله کشاورزی و صنعت، بر لزوم افزایش بهرهوری در این حوزهها از طریق همکاریهای علمی و تحقیقاتی یک ضرورت است.
بهمن نوری یادآور شد: دانشگاه آزاد میتواند به کشاورزان کمک کند تا روشهای جدید بهرهوری را یاد بگیرند و کشاورزی استان را متحول کنند.
وی افزود: یکی از مشکلات جدی در بخش کشاورزی و صنعت، عدم مشاهده نتایج پژوهشهای دانشگاهی در این عرصههاست.
نوری ادامه داد: در بسیاری از قراردادهای پژوهشی، ثمره تحقیقات به وضوح در بهبود وضعیت کشاورزی و صنعت مشاهده نمیشود و نمیتواند گرهای از مشکلات باز کند.
استاندار خراسان شمالی با اشاره به کمبود ارتباط مؤثر بین دانشگاه و بخش کشاورزی، تصریح کرد: یا صنعت و کشاورزی ضعف دارند یا دانشگاهها نیازهای واقعی این بخشها را درک نکردهاند.
وی افزود که پارک علم و فناوری اقدامات مثبتی در حوزه کشاورزی انجام داده و شرکتهای دانشبنیان در حوزه گلخانههای مدرن وارد شدهاند، اما هنوز ظرفیت دانشگاهها در این حوزه به طور کامل بهرهبرداری نشده است.
نوری در پایان از مسئولان دانشگاه آزاد خواست تا پژوهشها و تحقیقات دانشگاه را با نیازهای عملیاتی استان هماهنگ کنند و برگزاری جلسات مشترک با فعالان بخش کشاورزی را ضروری دانست تا این همکاریها به رفع نیازها و چالشهای واقعی استان کمک کند.