والیبالیست‌های زنجانی در انتظار سالن اختصاصی

والیبالیست‌های زنجانی در انتظار سالن اختصاصی

 زنجان - ایرنا - رشته ورزشی والیبال در زنجان به رغم طرفداران زیاد و بیش از ۱۵ هزار ورزشکار و هشت هزار بیمه شده ورزشی، سالن اختصاصی و تمام وقت ندارد و والیبالیست‌های زنجانی در انتظار رفع این کمبود با همت و برنامه ریزی مسوولان هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، والیبال یکی از رشته های ورزشی تیمی پرطرفدار، مهیج و در دسترس عموم است به طوریکه تنها با فراهم شدن یک توپ این ورزش در هر محل، منطقه و مکانی قابل انجام است.

والیبال به عنوان یکی از ۶ رشته ورزشی محبوب و گسترده در اغلب کشورهای جهان هرچند بازی آن حتی با حضور دو نفر هم قابل انجام است اما این ورزش به طور رسمی با دو تیم ۶ نفره در دو سوی تور در پنج ست برگزار می‌شود.

در این ورزش به صورت هم‌زمان عضلات بالاتنه و پایین‌تنه درگیر می‌شود. فعالیت‌های تکرار شونده و مداوم این ورزش، توانایی‌های جسمانی فرد را افزایش داده و قدرت عضلانی را بهبود می‌بخشد، توسعه مهارت‌های هماهنگی و تعادل، تقویت عضلات و استقامت بدنی، سلامت قلب و عروق،‌ افزایش سرعت واکنش و تصمیم‌گیری در شرایط فشار، تاثیر اجتماعی و افزایش ارتباطات گروهی از مزایای ورزش والیبال برای همه سنین است.

فعالیت در این رشته ورزشی موجب کاهش سطح کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب در بدن می‌شود و می‌تواند فشار خون را تنظیم کرده و خطر ابتلا به بیماری‌هایی نظیر سکته قلبی و مغزی را کاهش دهد.

ورزش والیبال اواخر سال ۱۲۹۹ هجری شمـسی وارد ایران و تعلیم آن از دارالمعلمین ورزش آغاز شد. بازی والیبال در ایران در ابتدای امر دارای قواعد خاصی نبود و به شکل های مختلفی انجام می شد. فنون و تاکتیک های والیبال نیز مانند قوانین آن پایه و اساس اصولی نداشت و هر بازیکن به ابتکار شخصی و اختصاصی خود که اکثرا با مشت زدن یا سمبه زدن همراه بود با توپ بازی می کرد.

در سال ۱۳۰۲ قوانین آن نیز در ایران اجرایی و از سال ۱۳۰۴ توجه عمومی نسبت به این ورزش بیشتر شد و ظرف مدت کمی طرفداران بسیاری جذب این ورزش شدند و این رشته ورزشی همچنین از سال ۱۳۲۰ در استان زنجان فعال شد.

خبرنگار ایرنا برای آشنایی هرچه بیشتر با وضعیت رشته ورزشی والیبال در استان زنجان با کامران لطفی، کارشناس و داور باسابقه والیبال گفت و گو کرده است.

والیبالیست‌های زنجانی در انتظار سالن اختصاصی

ایرنا: رشته ورزشی والیبال در استان زنجان هم‌اکنون چه وضعیتی دارد؟

طی ماه‌های اخیر والیبال استان زنجان در هیات دچار تغییراتی شد و در حال حاضر منتظر برگزاری انتخابات رییس هیات والیبال هستیم. هفته گذشته مسابقات والیبال جام مهرانه ( انجمن خیریه حمایت از بیماری سرطانی) در استان برگزار شد که در فینال، رده سنی پیشکسوتان را داوری کردیم.

به همت مجموعه مهرانه والیبالیست‌های استان در این مسابقات با ۱۲ تیم شرکت کردند که از سطح بسیار مطلوب و بالایی برخوردار بود.

در این مسابقات که در سالن ورزشی شرکت شیرپاستوریزه پگاه زنجان و در جوی بسیار صمیمی و لذت بخشی برگزار شد، ورزشکاران برخی کارخانجات استان حضور داشتند که در پایان تیم "بیمه معلم" قهرمان شد، "شیر پگاه" زنجان مقام دوم را کسب کرد و تیم "پیام مخابرات" مقام سوم را از آن خود کرد.

ایرنا: هیات والیبال استان در حوزه قهرمان پروری چه اقداماتی را انجام می دهد؟

برای اینکه بتوانیم قهرمان به خصوص در رشته های تیمی داشته باشیم باید فاکتورهایی از قبل مدنظر و مورد توجه جدی باشد تا این هدف مهم محقق شود. در رشته ورزشی والیبال باید اذعان کرد که استان ما قدر، توانمند و در سطح کشور مطرح نبود. به طور معمول در این رشته یک یا دو نفر از بانوان و در یک نفر نیز در بخش آقایان ملی پوش داشتیم.

برای رفع مشکلات این رشته ابتدا باید اصل مساله را جستجو کرد که بر همین اساس بررسی ها نشان می دهد که اولین و اصلی ترین مشکل، نبود منابع مالی مناسب است.

والیبال رشته تیمی است و هر اعزام به مسابقات که به طور معمول ۱۹ تا ۲۰ نفر باید حضور داشته باشند هزینه بالایی را می طلبد البته به رغم مشکلات مالی در سالهای اخیر تمامی اعزام‌ها از استان انجام شد. سال گذشته فدراسیون والیبال یک سهمیه برای نوجوانان و جوانان آقایان و بانوان در نظر گرفته بود که با تلاش‌های انجام شده این سهمیه در یک از بخش به دو سهمیه افزایش یافت و اعزام ها انجام شد.

استان زنجان در دسته یک بانوان تیم داشت، در دسته دوم، مقام سوم کشور را کسب کرد که این جایگاه برای ما بسیار حایز اهمیت بود. در بخش آقایان نیز که در تبریز برگزار شد، تیم به مرحله نیمه نهایی رسید و تیم های دیگری نیز در شبستر رقابت می کردند و دو تیم در این بخش داشتیم که یکی از تیم ها توانست تا مرحله نیمه نهایی صعود کند اما متاسفانه در مرحله آخر و در بخش امتیاز شماری از حضور در مرحله نهایی بازماند.

والیبالیست‌های زنجانی در انتظار سالن اختصاصی

ایرنا:‌ زیرساختهای ورزش والیبال در استان چه وضعیتی دارد؟

استان زنجان با حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت، حتی یک سالن ورزشی تمام وقت برای ورزش والیبال ندارد، در حال حاضر بیش از ۱۵ هزار ورزشکار در این رشته بازی می کنند اما تعداد بیمه شدگان آن کمتر از هشت هزار نفر است.

وجود این میزان از ظرفیت و علاقه مند به ورزش والیبال نشان می دهد نبود سالن تمام وقت در اختیار والیبالیست ها ضعف و خلائی بزرگ است که باید از سوی مسوولان استان به خصوص مدیران بالادستی مرتبط با امور ورزشی جدی گرفته شود.

با وجود مطلوب نبودن زیرساختها والیبالسیت های استان با همین امکانات کم، تاکنون بسیار خوب فعالیت کرده اند.

هزینه اعزام یک تیم دسته دو به مسابقات کشوری تنها برای رفت و آمد پنج میلیارد ریال نیاز دارد که تامین آن شاید برای خود ورزشکاران و هیات مربوطه واقعا سخت و عدد بزرگی باشد اما این مبالغ برای مجموعه صنعتی استان بسیار ناچیز و شرایط تامین آن مهیاست. در استانهای دیگر شرکتهای تولیدی و صنعتی حمایت های بسیاری از تیم های ورزشی می کنند و نتایج آن به استان باز می گردد.

این هزینه ها باید برای تیم های نوجوانان، جوانان و بزرگسالان نیز انجام شود تا ورزشکاران با انگیزه و رغبت هرچه بیشتر برای استان و کشور افتخار آفرین باشند.

زنجان سالن های ورزشی زیادی دارد اما رشته والیبال تاکنون نتوانسته است سالن اختصاصی برای خود داشته باشد.

والیبالیست‌های زنجانی در انتظار سالن اختصاصی

ایرنا:‌ استعدادیابی در رشته والیبال چگونه انجام می‌شود؟‌

ورزش والیبال در استان زنجان در بخش بانوان اوضاع بهتری دارد به طوریکه فعالیت ها، اعزام به مسابقات با تعداد تیم های بیشتری انجام می شود.

در بخش آقایان نیز باشگاههای ورزشی فعال هستند که ۹۹ درصد آنها برای افراد با سن زیر ۱۸ سال است. باشگاه بزرگسال حرفه ای در استان همان باشگاهی است که برای نوجوانان و جوانان خدمات می دهد لذا برای استعدادیابی خیلی خوب باید به مرکز استان متمرکز نشویم و از همه ظرفیت های استان استفاده کنیم.

تیم های قدر و مطرحی در مجموعه استان داریم به طور مثال در مقاطعی تیم والیبال شهرستان خرمدره حرف اول را در استان می زد و با شرکت در رقابت ها به مقام قهرمانی دست می یافت اما متاسفانه با تغییر و تحولاتی که در هیات روی داد شاهد افول این تیم بودیم که اینها آفت ورزش است که همه چیز منوط به پیش رفتن امور از طریق اداری باشد.

در سالهایی که ما والیبال بازی می کردیم دست اندرکاران ورزشی استان به مدارس مراجعه و افراد مستعد و علاقه مند را از بین همین افراد انتخاب می کردند.

هم اکنون در رشته والیبال مسابقات آموزشگاهی خوبی در سطح استان نداریم که ایراد بزرگی است. در اکثر رشته ها نیز مسابقات آموزشگاهی خوب و در سطح بالایی برگزار نمی شود در حالیکه بسیاری از استعدادهای ورزشی از بین همین بچه ها پیدا شده، هدایت و پرورش می یابند و بعد از سالها به عنوان قهرمانان نامدار و افتخار آفرین کشور ثبت می شوند.

والیبالیست‌های زنجانی در انتظار سالن اختصاصی

ایرنا: مهمترین دغدغه هیات والیبال استان در حال حاضر چیست؟

همانطور که گفته شد، تامین منابع مالی و حمایت از سوی صنایع بزرگی که در استان فعال هستند می تواند بخش بزرگی از چالش های ورشکاران را رفع کند. متاسفانه حامی مالی ورزش در زنجان به رغم وجود صنایع بزرگ و متعدد بسیار کمرنگ است این در رشته والیبال نیز به عنوان یک رشته ورزشی تیمی نمود بیشتری دارد.

سالهای گذشته حتی در بسیاری مواقع اعضای هیات مدیره قبلی از جیب خود و با هزینه های شخصی لامپ و کفپوش سالن ها را تعویض کرده اند. برای ورزش های انفرادی دست بازتر است و در مکانهای کوچکتر نیز امکان تمرین و مسابقه وجود دارد اما برای ورزش هایی مثل والیبال سالن استاندارد با ابعاد بزرگتری نیاز است و برای گرفتن نتایج مطلوب در اختیار بودن سالن به طور تمام وقت برای ورزشکاران بسیار دارای اهمیت است.

در سطح استان پارکهای زیادی داریم که در برخی از آنها زمین های ورزشی به طور مثال زمین بسکتبال راه اندازی شده و بسیار مورد استقبال ورزشکاران و ورزشدوستان قرار گرفته است.

در این فضاها هم ورزش انجام و هم مسابقات برگزار می شود این درحالی است که باید گفت والیبال ورزش عمومی‌تری است و چندان هزینه بر نیست و می توان با دو عدد میله و یک تور زمین بازی والیبال را ایجاد کرد که این امر کمتر از ۱۰۰ میلیون ریال نیاز دارد.

در صورت وجود اراده برای راه اندازی این زمین های بازی والیبال هیات نیز حمایتهای لازم را انجام می دهد و ما هم در آنجا حضور می یابیم و مسابقه را برگزار می کنیم. از همین زمین های بازی در محلات و بوستانها استعدادهای ورزشی نیز پیدا می شود.

ایرنا:‌ ورزش چه تاثیری در بهبود کیفیت زندگی افراد دارد؟

هزینه کردن در ورزش هدر رفت منابع نیست بلکه سرمایه گذاری محسوب می شود که می تواند از بسیاری بزه های اجتماعی و بیماری های جسمی و روحی پیشگیری می کند بر همین اساس هرچه در امر ورزش هزینه شود باز هم جا دارد که این امر گسترش یابد.

سالهای گذشته در زنجان تیم همیاری بسکتبال را داشتیم که بیش از هشت هزار نفر در مسابقات این تیم برای تماشای رقابتها حضور می یافتند که به گفته فرمانده انتظامی وقت استان، زمان برگزاری مسابقات این تیم میزان جرایم به طور چشگیری در سطح شهر زنجان کاهش می یافت که امیدواریم این امر در خصوص والیبال زنجان نیز روی دهد.

این نتیجه توجه و اهمیت دادن به ورزش است که در خصوص رشته ورزشی والیبال نیز این ظرفیت و پتانسیل وجود دارد و این رشته می تواند یکی از پرطرفدارترین رشته ورزشی باشد و افراد زیادی را به سوی خود جلب کند.

 

 منبع خبر