به گزارش خبرنگار ایثار و شهادت ایرنا، عمو موسی یکی از جانبازان قطع نخاع هشت سال دفاع مقدس است که اکنون در آسایشگاه ثارالله روزگار میگذراند و به دلیل علاقه وافرش به فوتبال برای دیدن مسابقات تیم محبوب خود یعنی پرسپولیس به همراه عکس شهدا به ورزشگاه میرود تا علاوه بر لذتبردن از تماشای مسابقه به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بپردازد.
موسی سلامت که در بین طرفداران فوتبال فردی شناخته شده است و اعضای تیم پرسپولیس و مردم او را عمو موسی خطاب میکنند با شروع جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۵۹ در قالب نیروهای بسیج مردمی با تیپ ۲۷ محمد رسول الله عازم جبهههای جنگ و به دلیل تسلطش به زبان عربی مسئول جمع آوری اطلاعات و شناسایی قبل از عملیات شد، او در سال ۱۳۶۱ وقتی ۲۸ ساله بود در ماموریت شناسایی قبل از عملیات «مسلم ابن عقیل» به همراه چهار تن از همرزمانش به دست یک نظامی عراقی اسیر، اما موفق شدند با خفه کردن او فرار کنند ولی در تعقیب و گریز نیروهای عراقی مورد اصابت رگبارهای دشمن قرار گرفتند.
شدت جراحات وی به حدی بود که امدادگران تصور میکردند عمو موسی مانند دیگر همرزمانش شهید شده و او را به سردخانه منتقل کردند اما به خواست خدا پس از ۲۴ ساعت از کما خارج شد و پزشکان با دیدن علائم حیاتی او را سریعا به اتاق عمل منتقل کرده و با خارج کردن ترکشها جانش را نجات می دهند اما هنوز یک ترکش در گوشه قلبش جا خشک کرده است.
در سرتاسر اتاق نقلی عموموسی عکسهای اعضای تیم پرسپولیس و شهدا نصب شده و در روی میزی که جلوی وی قرار دارد تبلیغات تیم پرسپولیس و کنار ورودی در اتاق وی هم در یک ویترین تندیس و ادوات جنگی گذاشته شده است.
دیدار لوئیس بریدی با عموموسی
عمو موسی حین تماشای یکی از بازی های اخیر تیم محبوبش به دلیل شوک عصبی روانه بیمارستان خاتم الانبیا شد. رضا درویش مدیرعامل تیم پرسپولیس و برخی از بازیکنان این تیم به عیادت وی رفتند و پس از اینکه وی از بیمارستان مرخص شد لوئیس بریدی هوادار ایرلندی پرسپولیس که برای تماشای بازی این تیم به ایران سفر کرده بود نیز به دیدن عمو موسی رفت.
این اسوه ایثار که برای اهالی فوتبال در داخل و خارج از کشور شناخته شده، پای ثابت حضور در ورزشگاه است و کریخوانیهایش با طرفداران استقلال دیدنی است. کریخوانیهایی که همراه با احترام بوده و همیشه حرمت بزرگان و پیشکسوتان ورزش را نگه می دارد. او ورزشگاه و زمین فوتبال را جایی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت میداند و همیشه با عکس شهدا در کنار زمین و برای بازی تیم محبوبش حضور دارد.
جانبازی که از روبرتو کارلوس پیراهن ورزشی گرفت
سالها قبل که عمو موسی برای تشویق تیم ملی فوتبال ایران به روسیه رفته بود یادگاری جالبی را از اسطوره تیم ملی برزیل دریافت کرد، روبرتو کارلوس ستاره سال های نه چندان دور تیم ملی برزیل و باشگاه رئال مادرید پیراهن ورزشی خود را که بر روی آن به انگلیسی نوشته «عمو موسی» و امضا کرده به این اسوه ایثار هدیه داد. او هم آن پیراهن را با چند پیراهن دیگر که از بازیکنان تیم محبوش هدیه گرفته بر روی دیوار اتاقش نصب کرده است.
لوئیس بریدی، مرد ایرلندی و یکی از طرفداران پرسپولیس تهران در انگلیس زندگی میکند. طبق ویدیوهای منتشر شده از لوئیس، او بیشتر اوقات از لندن به آسیا سفر میکند. بریدی که بهعنوان یکی از بلاگرهای خارجی هوادار پرسپولیس شناخته میشود، از جولای ۲۰۲۴ در اینستاگرام فعالیت خود را آغاز کرده است.
لوئیس علاقه خاصی به شهرها و فرهنگ و غذاهای ایرانی دارد و غذاهایی مثل فسنجان، قورمه سبزی و زرشکپلو را امتحان کرده است.
بریدی در برخی از ویدیوهای خود در اینستاگرام، کلمات فارسی مانند سلام، درود، چاکرم و... را بهطور جذابی تلفظ میکند که همین موضوع باعث محبوبیت بیشتر او در میان هواداران پرسپولیس شده است.
نامزد لوئیس بریدی، الیانا که طبق گفته لوئیس اهل یونان است در برخی از ویدئوها با لباس پرسپولیس ظاهر میشود و همراه لوئیس به حمایت از تیم پرسپولیس میپردازد.
قبل از دربی ۱۰۴ بین پرسپولیس و استقلال، لوئیس پیشبینی کرد که پرسپولیس همانند سال ۱۳۵۲، با نتیجه ۶ بر صفر استقلال را شکست خواهد داد و علی علیپور هتتریک میکند. همچنین او پیشبینی کرد خدابنده لو نیز یکی دیگر از گلهای پرسپولیس را به ثمر میرساند. گفتنی است پرسپولیس در این دیدار با تک گل محمدحسین کنعانیزادگان از روی نقطه پنالتی برابر آبیپوشان پایتخت به پیروزی رسید.
اخیرا لوئیس برای تماشای دیدار پرسپولیس با الاسد در لیگ نخبگان آسیا در دوحه حضور پیدا کرده و بعد از گرفتن عکس یادگاری با بازیکنان پرسپولیس یک هدیه ویژه، یعنی لباس تیم ملی ایرلند با شماره ۷۷ را به محمد خدابنده لو بازیکن ایرانی تقدیم کرد.
شبکه فرانس ۲۴، هم با تهیه مستندی از جانباز پرسپولیسی، به علاقه ویژه عمو موسی به تیم فوتبال پرسپولیس و تیم ملی ایران پرداخته است.
مرکز توانبخشی جانبازان ثارالله محل نگهداری جانبازان قطع نخاع از ناحیه گردن و کمر هشت سال دفاع مقدس است که در سال ۱۳۶۰ بر اساس نیاز تاسیس شد و خدمات درمانی، پرستاری، فیزوتراپی و تحصیلی به این عزیزان ارائه می گردد.
در سال های جنگ تحمیلی تعداد جانبازان بستری در این مرکز به حدودیکصد نفر می رسید که به مرور زمان وارد جامعه، دانشگاه و با تشکیل خانواده از این مرکز جدا شدند.
تعدادی هم براثر جراحات ناشی از جنگ به درجه رفیع شهادت رسیدند.
اکنون ۳۳ جانباز در این مرکز به صورت دائم و موقت بستری هستند. روزهای ملاقات از این مرکز هر روز به غیر از روزهای تعطیل از ۱۰ صبح تا ۱۲ ظهر است.