هادی باقری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با توضیح این نکته که تا ۷۰درصد زمین های ۱۱۰ هزار هکتاری دشت هراز واقع در شهرستان های آمل، بابل، فریدونکنار، بابلسر و محمودآباد عملیات نشا کاری برنج انجام شده است، اظهار کرد: کشاورزان منطقه بدون مشکلات آب مورد نیاز را از طریق روان آب های رودخانه ای تامین می کنند.
وی، وضعیت نشاکاری برنج در شرق مازندران را هم مطلوب توصیف کرد و گفت: تا ۹۰ درصد شخم و شیار این منطقه هم انجام شده و بسیاری از کشاورزان در حال نشا کاری هستند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان این که طبق بررسی های میدانی از کارشناسان خدمات کشاورزی ،استقبال شالیکاران شرق استان به کشت ارقام پرمحصول بیشتر از سال گذشته شده است، ادامه داد: افزایش قیمت برنج و فراوانی آب ۲ علت اصلی استقبال شالیکاران به کشت ۲ رقم پرمحصول «شیرودی »و «ندا » شده است.
باقری بیان داشت: پیش بینی می شود سطح کشت ارقام پرمحصول برنج امسال تا ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته بیشتر شود، توضیح داد: پارسال حدود ۵۰ هزار هکتار از ۲۱۶هزار هکتار زیر کشت ارقام پرمحصول رفته بود که این سطح امسال به ۶۵هزار هکتار خواهد رسید.
وی با بیان این که طبق برنامه ریزی سطح کشت برنج کاری امسال به ۲۲۸هزار هکتار افزایش می یابد، بیان داشت:
باقری از توزیع زوانه حدود یکهزار تن انواع کودهای شیمایی به خصوص ازته، فسفات و پتاس خبر داد و گفت: اگرچه اوایل سال با مشکلات تامین کود مواجه شدیم، اما اکنون به حالت عادی درآمده است و شالیکاران و حتی باغداران در تامین کود مشکلی ندارند.
وضعیت مناسب آب سدها و آببندانهای مازندران
طبق اعلام رسمی شرکت آب منطقه ای مازندران با توجه به وضعیت نرمال بارندگیها در استان؛ وضعیت آب پشت سدها و آب بندانهای استان مازندران مناسب است. در حال حاضر یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب در رودخانههای استان جریان پیدا کرد که از این مقدار ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب در پشت سدها بیشتر از پارسال ذخیره سازی شد.
بنابراین گزارش در سد البرز با ۱۴۲ میلیون متر مکعب آب ذخیره سازی شده، سرریز کرد؛ در سد شهید رجایی ساری هم که در حال حاضر ۱۴۶ میلیون متر مکعب آب ذخیره شده است.
شرکت آب منطقه ای مازندران اعلام کرد که همه آببندانهای استان هم حدود ۷۶ درصد پرشدگی دارند که وضعیت مناسبی است.
بر اساس آمار جهاد کشاورزی مازندران سال زراعی گذشته ۲۱۵ هزار هکتار از زمین های استان زیر کشت برنج رفته بود و یک میلیون و ۵۳ هزار و ۸۴۴ تن برنج سفید در استان تولید شده است.
کشت برنج در مازندران به طور معمول با شخم و شیار، خزانه گیری و آب تخت کردن شالیزار از ماه اسفند آغاز می شود و به طور معمول دراواخر ماه فروردین به مرحله نشاء می رسد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.
این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.