به گزارش شامگاه شنبه ایرنا از روابط عمومی نیروی دریایی سپاه، بالگردهای آتشنشان، آمبولانسها، نیروهای واکنش سریع و همچنین بیمارستانهای تحت پوشش این نیرو، در دقایق اولیه حادثه در حالت آمادهباش کامل قرار گرفتند و به محل اعزام شدند.
بر این اساس، ۱۵ دستگاه آمبولانس نیروی دریایی سپاه به منطقه حادثه اعزام شدند و بیمارستان حضرت صاحبالزمان(عج) وابسته به این نیرو تاکنون بیش از ۲۳۰ مصدوم را پذیرش و تحت درمان قرار داده است. همچنین، بالگردهای امدادی و اطفای حریق نیروی دریایی سپاه بلافاصله پس از وقوع حادثه برای انتقال مصدومان و مهار آتش به محل اعزام شدند.
بالگردهای میل-۱۷ نیروی دریایی سپاه با انجام عملیات هوایی، نقش موثری در مهار آتش در بندرعباس ایفا کردند.
این بالگردها مجهز به سیستمهای پیشرفته اطفای حریق هستند و در بحرانهایی نظیر آتشسوزیهای گسترده، سیل و زلزله به صورت مستمر مورد استفاده قرار میگیرند.
بر اساس این گزارش، نیروی دریایی سپاه با بهرهگیری از تاکتیکهای چندمنظوره، در کمتر از پنج دقیقه بالگردهای رزمی و ترابری را به بالگردهای امدادی و اطفای حریق تبدیل کرده و به محل حادثه اعزام کرد.
این نیرو همواره در مدیریت بحرانهای ملی حضوری فعال داشته و با تجهیزات پیشرفته خود در خدمت مردم ایران بوده است. در حال حاضر، بالگردهای ندسا همچنان در محل حادثه حاضرند و عملیات اطفای حریق ادامه دارد.
انفجار بزرگی که امروز شنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در بندر شهید رجایی بندرعباس به وقوع پیوست، تاکنون پنج کشته و ۷۰۰ مجروح برجا گذاشته است اما اطلاعات دقیقی درباره علت وقوع حادثه در دست نیست.
بر اساس گزارشهای اولیه، تیمهای امدادی و نیروهای امنیتی در محل حضور دارند و عملیات بررسی و امدادرسانی در حال انجام است؛ تحقیقات جهت مشخص شدن ابعاد این حادثه همچنان ادامه دارد.
بندر شهید رجایی حدود ۲۴۰۰ هکتار است.
این بندر ظرفیت جابجایی سالانه ۷۰ میلیون تن بار را دارد که این رقم شامل سه میلیون TEU محموله کانتینری است.
بندر شهید رجایی از ۲۳ اسکله به عمق ۱۵ متر تشکیل شده است که تنها یک اسکله بدلیل انفجار دچار خسارت سنگین شده است اما شدت انفجار موجب توقف موقت عملیات تخلیه و بارگیری تا اطلاع بعدی شده است.
همچنین کل انبار مسقف این بندر مساحتی بالغ بر ۱۹ هکتار از انبارهای مسقف را پوشش میدهد.