به گزارش ایرنا، محمدعلی محسنی بندپی روز شنبه در مراسم سی و ششمین جشنواره «امتنان» و تجلیل از کارگران و کارفرمایان و کارگاههای نمونه خراسان رضوی در محل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: اگرچه ما هم در دولت و هم در مجلس شورای اسلامی معتقد هستیم زمانی این افزایش ۴۵ درصد در دستمزد کارگران به کام مردم شیرین خواهد بود که بتوانیم نرخ تورم را ثابت نگه داریم.
وی اظهار کرد: حتی پیشنهاد شد که بتوان افزایش دستمزد کارگران را هر ۶ ماه یکبار انجام داد، چراکه اگر دستمزد کارگران را ۷۰ درصد هم افزایش دهیم، در صورتی که تورم هر سه ماه یکبار افزایش داشته باشد دیگر افزایش دستمزد کارگران به کام مردم شیرین نخواهد بود.
وی با اظهار خرسندی از سرمایه گذاری ۹۰ درصدی بخش خصوصی در اقتصاد خراسان رضوی گفت: این در شرایطی است که اقتصاد تک محصولی نفت کشور را آسیبپذیر کرده است؛ تحریمهای اقتصادی باوجود سختیها، به کشور فرصت داد تا ظرفیتهای عظیم داخلی را شکوفا کند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: توسعه اقتصادی با سرمایهگذاری و وفاق در بین نهادهای مختلف قابل تحقق است، اگر تمامی نهادها به سمت سرمایهگذاری مشترک حرکت کنند، بستر ورود سرمایهگذاران داخلی و خارجی افزایش مییابد.
وی یکی از دلایل اصرار آمریکا بر انجام مذاکرات را تمایل به سرمایهگذاری در ایران دانست و افزود: اما سرمایهگذاران داخلی اولویت دارند و باید بستر مناسب برای سرمایهگذاری فراهم شود تا از خروج سرمایهداران نخبه داخلی جلوگیری شود.
اهمیت وفاق در سرمایه گذاری
محسنی بندپی راه توسعه را عبور از مسیر سرمایه گذاری دانست و بیان کرد: وفاق برای سرمایه گذاری از خود آن جدیتر است، اگر وفاق برای سرمایهگذاری در نهاد تک تک ما وجود داشته باشد، هر سرمایه گذار جرات سرمایهگذاری به خود را می دهد، اما وفاق در بخش خصوصی تنها کافی نیست و در بخش دولتی نیز باید وجود داشته باشد تا بتوان از منابع داخلی نهایت بهره را برد و به سمت توسعه حرکت کرد.
وی به مشکلات نظام آموزش در کشور اشاره کرد و گفت: چند دهه است که تمرکز نظام آموزشی کشور مبتنی بر کسب دانش و مدرک و رتبه علمی بوده و کمتر به موضوع تخصص و مهارت توجه شده است، اما امروز دنیا به سمت آموزش بر مبنای مهارت رفته است، دولت چهاردهم بر آموزش مهارتی تأکید دارد، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با وجود محدودیتهای مالی، اعتبار لازم برای آموزش مبتنی بر مهارتها اختصاص داده است، هدف اصلی این سیاستها، ورود به بازار کار، افزایش کیفیت و کمیت تولید و بهرهوری است.
معاون وزیر کار بر اهمیت ایمنی و سلامت کارگران تأکید کرد و افزود: هیچ چیز نباید با ایمنی و سلامت رابطه برقرار کند. هر حادثه در محیط کار، خانوادههای کارگران را دچار رنج و سختی میکند، بنابراین رعایت موارد ایمنی چه از سوی کارگران و چه توسط کارفرمایان، باید همواره در اولویت قرار گیرد.
رتبه نخست خراسان رضوی در اشتغالزایی
استاندار خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به رتبه برتر این استان در حوزه اشتغالزایی گفت: با این حال با توجه به اینکه خراسان رضوی با توجه به برخورداری از مضجع شریف رضوی محل ارایه بسیاری از مشاغل در حوزه خدمات است، ۶۰ درصد تولید ناخالص داخلی استان در این بخش بوده اما زنجیره ارزش در حوزه خدمات کمتر است.
غلامحسین مظفری اظهار کرد: ۹۰ درصد اقتصاد خراسان رضوی بر مبنای سرمایهگذاری بخش خصوصی است، ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی استان مربوط به بخش کشاورزی است که ظرفیت بالایی در این زمینه دارد.
وی با اشاره به اهمیت نقش کارگران در توسعه خراسان رضوی ادامه داد: باید با همکاری کارفرمایان و دولت، مشکلات کارگران را حل و به سمت توسعه و آبادانی کشور حرکت کرد، کارگران به عنوان سرمایههای اصلی کشور باید در تصمیمگیریها و برنامهریزیها مدنظر قرار گیرند.
استاندار خراسان رضوی گفت: مدیران دستگاههای اجرایی خراسان رضوی نیز باید با برنامهریزی مناسبی و اخذ نظریات مبتنی بر سواد و علم آکادمیک، از تجربیات و دانش متخصصان برای بهبود وضعیت کارگران و ارتقای کیفیت زندگی آنان بهره گیرند.
دستمزد کنونی کارگران پاسخگوی نیازهای زندگی آنان نیست
مظفری با اشاره به مشکلات معیشتی و مسکن کارگران اظهار کرد: دستمزد کنونی کارگران پاسخگوی حجم زیادی از نیازهای آنان و خانوادهاشان نیست و آنان زندگی خود را به سختی مدیریت میکنند، با این حال فاصله بین کارگر و کارفرما نداریم و فضای صمیمی و همراهی است و بسیاری از کارفرمایان بسیار به فکر کارگران بودند و حتی در شرایط ناترازی حاضر نشدند کارگران را اخراج کنند و البته کارگران نیز درک درستی از شرایط داشتند، باید از این شرایط با همکاری عبور کنیم.
وی تاکید کرد: باید در کنار هم مشکلات مسکن و نیازهای اساسی کارگران را حل کنیم، خیلی از مسائل قابل حل است، به عنوان نمونه با وجود مشکلات زیادی که کشور داشت، دولت امسال در بحث کالابرگ الکترونیکی اقداماتی انجام داده که نشاندهنده اراده برای حل مشکلات است، در حالی که حقیقتا من به عنوان استاندار و مجری این طرح در استان، نگران بودم که آیا این طرح به درستی اجرا خواهد شد، اما خوشبختانه این طرح عملیاتی شد. ️
استاندار خراسان رضوی همگان را دعوت به همافزایی برای حل مشکلات مردم کرد و گفت: این همدلی و همکاری میتواند به ایجاد محیطی سالم و پربار برای کارگران و کارفرمایان منجر شود، با همکاری و همدلی میتوانیم از شرایط سخت عبور کنیم و به توسعه و آبادانی کشور برسیم.