به گزارش ایرنا از مرکز اطلاعرسانی فرماندهی انتظامی اصفهان، سرهنگ نعمتالله طاهرپور روز شنبه افزود: بتازگی برخی از مُجرمان سایبری در شبکههای اجتماعی بویژه اینستاگرام با طراحی فروشگاههای جعلی میکوشند تا با تبلیغات جذاب نظیر قیمتهای پایین ناشی از تغییر فصل، تخفیفهای بهارانه و حراج بخاطر تغییر شغل، توجه کاربران را جلب کنند.
وی اظهار داشت: آنها با فریب افراد، مبالغی بعنوان بیعانه یا وجه کامل مورد معامله از متقاضیان دریافت میکنند و پس از آن، دیگر پاسخگوی خریداران نیستند.
رییس پلیس فتا اصفهان تاکید کرد: شهروندان باید از فروشگاههای معتبر دارای آدرس و تلفن ثابت و مشخص، نیازهای خود را تامین کنند و در صورت خرید در فضای مجازی باید دقت کنند تا فروشنده دارای وبسایت معتبر و نماد اعتماد الکترونیک باشد.
سرهنگ طاهرپور تاکید کرد: تعداد دنبالکننده(فالور) بالا و چند ۱۰ هزار نفری بههیچ عنوان معیار خوبی برای احراز اعتبار صفحه مجازی نیست زیرا ممکن است این دنبال کنندگان(فالورها) نیز خریداری شده باشند یا اکانتها، واقعی نباشند.
وی خاطرنشان کرد: بیشتر فروشگاههای معتبر، قابلیت دریافت نظر کاربران بصورت کامنت را مهیا میکنند لذا اگر تعدادی اکانت محدود و تکراری اقدام به درج نظر مثبت و تایید همه پستها کرده باشند، باید به اعتبار این فروشگاه مشکوک شد.
این مقام انتظامی از شهروندان خواست تا به تبلیغات فروش کالا و اجناس یا ارائه خدمات با هزینه پایین و شرایط عالی، بهعنوان یک فرصت اقتصادی نگاه نکنند و قبل از پرداخت هرگونه وجه از اصالت و معتبر بودن مرجع آگهی دهنده مطمئن شوند.
به گفته وی، توصیههای پلیس در باره آسیبها و جرائم حوزه سایبری در آدرس اینترنتی www.fata.gov.ir بارگذاری شده است و شهروندان میتوانند برای افزایش آگاهی خود در زمینه مقابله با مجرمان فضای مجازی، به آن مراجعه کنند.