همایشی برای بازشناسی مفاخر شیراز و فارس

همایشی برای بازشناسی مفاخر شیراز و فارس

 شیراز - ایرنا - نخستین همایش ترویجی بازشناسی مفاخر شیراز و فارس همزمان با سالگشت سفر اردیبهشت ماه ۱۳۸۷ رهبر معظم انقلاب به میزبانی دانشگاه شیراز برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس پژوهشکده تحول در علوم انسانی شنبه در نشست با خبرنگاران گفت: رهبر معظم انقلاب در سفر به شیراز فرمودند که در سفرهای استانی خود رسم بر این دارم مفاخر استان‌ها را بیان کنم تا جوانان متوجه هویت و پیش زمینه فرهنگی و تمدنی خود شوند، به آن ببالند و پیشرفت خود را ادامه راه آنها ببینند؛ اما مفاخر فارس به اندازه‌ای درخشان هستند که نیاز به معرفی ندارند.

سید سعید زاهدزاهدانی افزود: با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب، چهار دسته از مفاخر فارس شامل فقها و مجتهدان، فلاسفه و عرفا، مفاخر ادبیات فارسی و رزمندگان و مفاخر مقاومت طی چهار روز معرفی می‌شوند.

او ادامه داد: این همایش از ۱۳ تا ۱۶ اردیبهشت ماه در تالار فجر شیراز برگزار می‌شود.

زاهدزاهدانی درباره برنامه روزهای همایش توضیح داد: در نخستین روز این رویداد چهارروزه، آیت‌الله لطف‌الله دژکام، آیت‌الله ملک حسینی و آیت‌الله علی اکبر کلانتری به معرفی مفاخر فارس در زمینه فقاهت و اجتهاد می‌پردازند.

رییس پژوهشکده تحول در علوم انسانی اظهار کرد: رویکرد این همایش، ارایه سخنرانی علمی نیست، بلکه سخنرانی‌های ترویجی با محوریت هویت سازی ارایه خواهد شد.

او درباره روز دوم همایش گفت: آیت‌الله احمد بهشتی، نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری، حجت‌الاسلام عبدالرسول بینازاده و اساتید معارف دانشگاه شیراز به معرفی مفاخر فلسفی و عرفانی فارس خواهند پرداخت.

زاهدزاهدانی به برنامه روز سوم اشاره کرد و افزود: محمد مرادی، رییس دانشکده ادبیات، و محمد نعمت، استاد هنر دانشگاه شیراز، مفاخر ادبی و هنری فارس را معرفی می‌کنند. در آخرین روز نیز رزمندگان افتخارآفرین استان، از جمله دریادار سیاری و سید وحید حسینی رییس سابق علوم پزشکی شیراز، به معرفی مفاخر مقاومت و انقلاب اسلامی می‌پردازند.

او درباره تعامل با مخاطبان گفت: در پایان نشست‌های هر روز، میزگرد و جلسات پرسش و پاسخ با مدیریت دانشجویان برگزار می‌شود تا فضای پویایی به رویداد بخشیده شود.

زاهدزاهدانی درباره منابع مالی همایش عنوان کرد: این رویداد بدون یک ریال بودجه اختصاصی و با سبک تحولی برگزار می‌شود. نهادهایی مانند شهرداری و شورای شهر شیراز، بنیاد فارس شناسی، بنیاد نشر و حفظ آثار دفاع مقدس، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و تبلیغات اسلامی شیراز بر اساس وظایف ذاتی خود در برپایی آن همکاری می‌کنند.

استاد جامعه شناسی دانشگاه شیراز در ادامه به آسیب شناسی علوم انسانی پرداخت و اظهار کرد: شاکله نظریه‌های حاکم بر جامعه امروز ایران آسیب زاست و بخش مهمی از این آسیب ها به دانش علوم انسانی بازمی‌گردد که کشور را اداره می‌کند.

او با بیان ضرورت تحول در این حوزه گفت: نمونه روشن این ضرورت، مدیریت جبهه‌های دفاع مقدس است که با دانش علوم انسانی امروز دانشگاه‌ها اداره نشد، اما به پیروزی رسید. پیشرفت در صنعت هوایی و موشکی کشور نیز از دیگر نمونه‌های موفق مدیریت با رویکردی متفاوت از علوم انسانی رایج است.

 

 منبع خبر