سهم اقتصاد لجستیک در تولید ناخالص داخلی کشور هشت درصد است

سهم اقتصاد لجستیک در تولید ناخالص داخلی کشور هشت درصد است

 زنجان - ایرنا - مدیرعامل شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران گفت: سهم اقتصاد لجستیک در تولید ناخالص داخلی کشور هشت درصد است که بخشی از آن مربوط به حمل و نقل و بخشی هم شامل فعالیت جواری آن همچون نگهداری، بسته بندی، ارسال و رهگیری کالاها می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امیدحسین ابیانه نظری روز شنبه در همایش «پتانسیل‌ها و بسترهای ترانزیت و هاب لجستیکی در ایران و استان زنجان» افزود: در کشورهای همسایه، ‌سهم اقتصاد لجستیک خیلی بالاتر است و تا ۲۱ درصد هم می رسد و متاسفانه این بخش در اقتصاد کشور مغفول مانده است.

وی بر لزوم بهره گیری از توان بخش خصوصی در اقتصاد لجستیک تاکید کرد و ادامه داد: متاسفانه بخش خصوصی در کشور ورود قابل توجهی به این حوزه نداشته است و از طرفی از سمت دولت نیز این تمایل چندان وجود ندارد ولی اکنون این تمنا برای ورود بخش خصوصی و نقش آفرینی آن در اقتصاد لجستیک وجود دارد.

ابیانه نظری با بیان اینکه لجستیک فقط حمل و نقل نیست بلکه حمل و نقل بخشی از مجموعه بزرگ لجستیک محسوب می شود، اظهار کرد: شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران در زمان حاضر در ۸۸ نقطه کشور شعبه های فعال دارد که بخشی از این مراکز به عنوان هاب های لجستیک هستند و یا قسمت های عمده یک هاب لجستیک را دارند.

مدیرعامل شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران گفت: ایران با این موقعیت استراتژیک، ظرفیت قابل توجهی برای کسب عایدی از اقتصاد لجستیک دارد.

وی با بیان اینکه افزایش سهم اقتصاد لجستیک در تولید ناخالص داخلی کشور نیازمند مشارکت بخش خصوصی است، گفت: بخش خصوصی باید نسبت به سرمایه گذاری در این حوزه توجه داشته باشد.

ابیانه نظری در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت های استان زنجان برای تبدیل به هاب لجستیکی منطقه شمالغرب کشور اشاره کرد و افزود: این استان از لحاظ موقعیت و شرایط، این ظرفیت را دارد.

مدیرعامل شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران به ظرفیت نگهداری ۱۰ میلیون تن کالا در انبارهای این شرکت در کشور اشاره کرد و گفت: این ظرفیت با ورود بخش خصوصی نیازمند توسعه است.

وی با بیان اینکه در حوزه لجستیک نیازمند کارهای نوینی هستیم، اظهار کرد: در این زمینه با بهره گیری از امکانات جدید و هوش مصنوعی می توان حرکت های خوبی انجام داد.

لجستیک به انتقال استراتژیک کالاها و خدمات از یک مکان به مکان دیگر اشاره دارد. این اصطلاح در ابتدا برای توصیف حمل‌ونقل تجهیزات نظامی به سربازان استفاده می‌شد اما با ظهور تجارت الکترونیک و خرید آنلاین، امروزه لجستیک به‌عنوان بخشی از فرایند زنجیره‌ تامین جهانی شامل تهیه، ذخیره‌سازی، خرید و توزیع موادی که اقتصاد را تقویت می‌کند، شناخته می‌شود.

 

 منبع خبر