جهاد کشاورزی اردبیل مبارزه با علف هرز مزارع سیب‌زمینی را خواستار شد

جهاد کشاورزی اردبیل مبارزه با علف هرز مزارع سیب‌زمینی را خواستار شد

 اردبیل- ایرنا- مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل آغاز مبارزه با علف هرز در مزارع سیب‌زمینی توسط کشاورزان را خواستار شد و تاکید کرد که سیب‌زمینی‌کاران از سموم مجاز استفاده کنند.

یحیی آذرمی روز شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به فرا رسیدن موعد کنترل علف‌های هرز در مزارع سیب‌زمینی، کشاورزان می بایست یک نوبت خاک‌دهی به غده‌ها را انجام داده و دقت داشته باشند که زمان خاک‌دهی موقعی است که بوته‌ها به رشد ۲۰ سانتیمتری رسیده باشد.

وی سم سنکور، اپیروس و پرول را سه سم مرسوم در مبارزه با علف‌های هرز در مزارع سیب‌زمینی ذکر کرد و افزود: سیب‌زمینی‌کاران سم سنکور را می‌بایست به طور یکنواخت در سطح مزرعه استفاده کرده و از مصرف دوز بالای این سم به دلیل گیاه سوزی جدا خودداری کنند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل میزان مصرف سم سنکور در هر هکتار از مزارع سیب زمینی را ۷۵۰ گرم تا یک کیلوگرم اعلام کرد.

وی اظهار کرد: بهترین زمان سم اپیروس نیز که به منظور کنترل علف‌های هرز مزارع سیب‌زمینی مصرف می‌شود ، در زمان کوچک بودن علف‌های هرز یک‌ساله و در مرحله رشد فعال آن بوده و میزان مصرف این سم در هر هکتار فقط ۳۵ گرم است و به سیب‌زمینی‌کاران توصیه می‌شود که از مصرف بیشتر این سم در واحد سطح جدا خودداری کنند.

آذرمی همچنین در خصوص سم پرول نیز که بعد از کشت و قبل از رویش علف‌های هرز سیب زمینی مصرف می شود، گفت: میزان مصرف این سم ۳.۵ لیتر در هر هکتار اعلام شده و برای تاثیر بهتر این علف‌کش، تامین رطوبت کافی در سطح خاک تا مدتی بعد از زمان سمپاشی بسیار موثر است.

به گزارش ایرنا، کشت سیب زمینی در اراضی کشاورزی استان اردبیل که از اوایل امسال به شکل محدود آغاز شده بود، این روزها در مراحل نهایی قرار دارد و کشت به روش نوین با استفاده از نوار تیپ در زمین‌های زراعی دشت اردبیل که از چند سال قبل آغاز شده، در سال جاری به تنها روش کاشت این محصول تبدیل شده است.

۱۰۰ درصد مزارع سیب زمینی استان اردبیل به صورت مکانیزه کشت می‌شود و شیوه آبیاری مزارع استان نیز در چند سال اخیر مدرن شده و اغلب به صورت آبیاری با نوار تیپ انجام می‌شود.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با اشاره به برنامه‌ریزی برای کشت سیب زمینی در حدود ۲۰ هزار هکتار از اراضی این استان در سال زراعی جاری اظهار کرد: برای کاشت این میزان سیب زمینی در استان حدود ۸۰ هزار تن بذر از نوع مینی تیوبر، مینی تیوبر اس، سوپر الیت، الیت، گواهی شده آ و گواهی شده ب مصرف می‌شود.

غفور آقایی وی با اشاره به تامین ۶۰ درصد بذر مورد نیاز کشاورزان از ارقام اصلاح شده بیان کرد: ۹۵ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل را رقم آگریا و مابقی را ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا تشکیل می‌دهد.

پیش‌بینی می‌شود که با توجه به قیمت مناسب محصول سیب زمینی در ماه‌های اخیر، امسال سطح زیر کشت این محصول در استان اردبیل مقداری افزایش یابد.

در سال زراعی گذشته محصول سیب زمینی در سطح ۱۹ هزار و ۵۰۰ از اراضی کشاورزی استان کشت شده بود که از این اراضی حدود ۸۵۰ هزار تن محصول برداشت شد.

از این میزان محصول، ۲۰۰ هزار تن نیاز داخلی استان بوده و حدود ۲۵۰ هزار تن آن نیز خوراک کارخانه‌های صنایع تبدیلی و تکمیلی است و مابقی محصول نیز به صورت مازاد بر نیاز استان باید به استان‌های دیگر و خارج از کشور صادر شود.

نگهداری سیب زمینی مشکل کلیدی تولید این محصول در استان اردبیل به شمار می‌رود به طوری که نبود انبارها و سردخانه‌های کافی برای نگهداری این محصول در استان اردبیل بسیار مشهود است و تنها برای نگهداری ۱۰۰ هزار تن محصول سردخانه در این استان وجود دارد.

استان اردبیل سال گذشته با تولید بالغ بر ۸۵۰ هزار تن محصول سیب زمینی، رتبه دوم تولید این محصول را در سطح کشور به خود اختصاص داد.

متوسط تولید سیب زمینی در هر هکتار از اراضی کشاورزی استان اردبیل ۴۰ تن در هکتار اعلام شده ولی رکورد تولید ۷۰ تن در هکتار نیز ثبت شده است.

همه ساله حدود ۶۰۰ هزار تن از محصول سیب زمینی استان اردبیل به بازارهای مصرف داخلی در سایر استان‌های کشور و نیز به کشورهای همسایه از جمله عراق، جمهوری آذربایجان، گرجستان و روسیه صادر می‌شود.

 

 منبع خبر