به گزارش خبرنگار ایرنا؛ کشتارگاه سنتی دام شهرستان پاوه در حدود ۱۵ کیلومتری مرکز شهرستان و حوالی روستای تازه آباد در مسیر روانسر واقع شده و یکی از قدیمیترین کشتارگاههای استان کرمانشاه محسوب میشود.
از دیگر سو شهردار پاوه قول مساعد برای برطرف کردن مشکلات کشتارگاه را داده و میگوید موافق ادامه فعالیت این واحد هستم.
در تماس تلفنی چند نفر از اهالی شهرستان پاوه با خبرگزاری ایرنا مرکز کرمانشاه مبنی بر تعطیلی این کشتارگاه موضوع را با سرپرست فرمانداری شهرستان در جریان گذاشتم که «فرزاد الماسی» با تایید وجود مشکلاتی در این واحد گفت: وضعیت کشتارگاه سنتی دام این شهرستان از نظر دفع پسماند و رعایت پروتکلهای محیطزیستی نامناسب است و شهرداری به عنوان مالک آن باید هرچه سریعتر نسبت به رفع این مشکلات اقدام کند.
وی با بیان اینکه کشتارگاه سنتی دام پاوه متعلق به شهرداری است، افزود: شهرداری پاوه در گذشته نیز چند بار تعهده داده که مشکلات کشتارگاه را برطرف کند اما اقدامی انجام نداده است.
وی با بیان اینکه کشتارگاه پاوه آلودگی محیط زیستی دارد و پسماند آن مدیریت نمی شود، گفت: اداره دامپزشکی و محیط زیست پاوه نسبت به این موضوع اعتراض دارند و با وجود تعهد شهرداری مبنی بر رفع این مشکلات اما وضعیت کشتارگاه به همان روال سابق است.
الماسی با بیان اینکه در صورت رفع نشدن مشکلات، کشتارگاه سنتی دام پاوه تعطیل میشود، گفت: در صورت تعطیلی کشتارگاه، شهردار پاوه باید پاسخگوی وضعیت پیش آمده باشد.
شهرداری نواقص کشتارگاه را رفع کند
دکتر «ناصح کیخسروی» رییس اداره دامپزشکی شهرستان پاوه نیز در تشریح مشکلات کشتارگاه سنتی دام پاوه به خبرنگار ایرنا توضیح داد که بخش پیش سرد کشتارگاه غیر فعال است؛ از دیگر سو خودرو مناسب حمل گوشت ندارد و این جزو الزامات فعالیت یک کشتارگاه است.
وی با بیان اینکه نواقصات کشتارگاه پاوه زیاد است و نواقص موجود بارها به صورت ریز کتبی و شفاهی تذکر و اخطار داده شده است، افزود: حدود ۶ مکاتبه مکتوب در ارتباط با لزوم بر طرف کردن نواقصات به شهرداری پاوه داده شده اما تاکنون اقدامی انجام نشده است.
رییس اداره دامپزشکی پاوه همچنین گفت: اکنون روزانه حدود ۷۰ تا ۸۰ راس دام کشتار میشود؛ کشتارگاه از حالت سنتی خارج شده از این رو باید مجهز به امکانات و تجهیزات مورد نیاز یک کشتارگاه مناسب و استاندارد شود.
کیخسروی با بیان اینکه هفته گذشته کشتارگاه تا رفع نواقص موقتا تعطیل شد، گفت: سلامت مردم خط قرمز دامپزشکی است و نمیتوانیم با جان مردم بازی کنیم.
او با بیان اینکه پاوه یکی از شهرهای گردشگری کشور است و در تعطیلات نوروز امسال حدود ۲۷۰ هزار نفر از این شهرستان دیدن کردند گفت: فعالیت یک کشتارگاه مجهز و استاندارد یکی از نیازهای اصلی شهرستان است.
کشتارگاه پاوه جزو واحدهای آلاینده استان کرمانشاه است
رییس اداره محیط زیست شهرستان پاوه نیز در این ارتباط طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: کشتارگاه سنتی دام پاوه جزو واحدهای آلاینده استان کرمانشاه است و تاکنون چندین مورد اخطار به مالک این واحد داده شده اما نسبت به رفع آلایندگی اقدامی نشده است.
«علی صدیقیپور» توضیح داد که بر اساس قانون کشتارگاه یک واحد صنعتی خدماتی محسوب می شود و به صورت فصلی باید خوداظهاری در حوزه محیط زیست ارائه دهد که این اقدام تاکنون انجام نشده است.
وی همچنین گفت این کشتارگاه کوره لاشه سوز ندارد و احشا و فضولات حیوانات کشتار شده به صورت غیرمجاز وارد سایت زباله می شود که تخلف زیست محیطی است.
رییس اداره محیط زیست پاوه افزود: کشتارگاه فاقد تصفیه خانه فاضلاب و پساب آن مشکل دارد؛ خونابه وارد حوضچه ها می شود و به دلیل روباز بودن و تخلیه دیرهنگام وارد آبهای زیرزمینی و موجب آلودگی می شود.
صدیقیپور با بیان اینکه به صورت مستمر این موارد و نواقصات را به مالک کشتارگاه سنتی دام پاوه اخطار داده ایم و حتی سال ۱۴۰۱ نیز در دادگاه بدوی و تجدیدنظر به دلیل رعایت نکردن الزامات محیط زیستی محکوم شده است گفت: از مالک کشتارگاه میخواهیم که الزامات زیست محیطی را برای ادامه فعالیت حتما رعایت کند.
شهردار پاوه: در حال برطرف کردن نواقص کشتارگاه هستیم
شهردار پاوه نیز طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن تاکید بر اینکه موافق ادامه فعالیت کشتارگاه سنتی دام پاوه است، گفت: کشتارگاه از قبل یکسری مشکلات داشت و اکنون نیز دارد اما در حال برطرف کردن نواقص هستیم.
«سالم مرادی» یکی از این مشکلات را سردخانه کشتارگاه دانست و افزود: با تعمیرکار مربوطه برای رفع نواقص فنی هماهنگی شده است.
وی با بیان اینکه وجود نقص فنی در چنین واحدهایی امری طبیعی است گفت: به دلیل نقص در سردخانه با هماهنگی دامپزشکی چند ساعتی فعالیت کشتارگاه را تعطیل کردیم و اکنون نیز این سردخانه در حال تعمیر است و با برطرف کردن این نقص، کشتارگاه ادامه فعالیت خواهد داد.
شهردار پاوه در مورد مشکلات محیط زیستی و بهداشتی کشتارگاه نیز گفت: برای ساماندهی خونابه یک استخر ایجاد کرده ایم و روزانه به وسیله تانکری که به همین منظور خریداری شده آن را تخلیه می کنیم.
مرادی با بیان اینکه کارشناس اداره آب و فاضلاب هستم و رعایت این موارد برایم اهمیت دارد، گفت: باوجود اینکه فعالیت کشتارگاه منفعت زیادی برای شهرداری ندارد اما به منظور ارائه خدمات به مردم شهرستان و با وجود ضرردهی مصر به ادامه فعالیت آن هستیم.
وی تصریح کرد که شهرداری برای نگهداری کشتارگاه ماهانه حدود ۷۰ تا ۸۰ میلیون تومان هزینه می کند اما حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان درآمد دارد اما با این وجود کشتارگاه را حفظ می کنیم.
وی یادآور شد که مشکلات و نواقص کشتارگاه پاوه حتما برطرف خواهد شد.
شهرستان مرزی پاوه با حدود ۶۵ هزار نفر جمعیت در ۱۲۵ کیلومتری شمال غربی استان کرمانشاه واقع شده است.