محمد پذیرا روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آلودگی صوتی یکی از مضرترین آلاینده ها به خصوص در محیط های شهری است و بررسی شدت صوت سنجش شده توسط ایستگاههای ثابت سنجش صوت در سطح شهر مشهد، نشان می دهد که در سال گذشته میانگین شدت صوت در سطح شهر با ۶۲ دسی بل، فراتر از سطح استاندارد این آلاینده بوده است.
وی اضافه کرد: طبق بررسی تغییرات ساعتی، بالاترین شدت صوت بین ساعت هشت تا ۱۲ و موج دوم افزایش آن ساعت ۲۰ تا ۲۲ شب است که نسبت به صبح ضعیف تر است.
رییس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد گفت: کمترین شدت صوت نیز در ساعت سه تا چهار صبح ثبت شده است.
پذیرا افزود: اندازه گیری این آلاینده توسط ۱۵ ایستگاه سنجش در سطح شهر به صورت لحظه ای انجام می شود و براساس طرح نظام پایش آلاینده های صوتی مشهدکه مطالعات آن در سال های قبل انجام شده، بیش از ۱۵ هزار نقطه برداشت میدانی در سال گذشته صورت گرفته است.
بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت حد مجاز سر و صدا در محیط های درمانی حدود ۳۰ دسیبل و در مناطق مسکونی ۵۵ دسیبل است.
حد مجاز آلودگی صوتی که استاندارد آلودگی صوتی هم نامیده می شود، میزان و مشخصات ویژه ای است که با توجه به اصول حفاظت محیط زیست و بر مبنای واحد اندازه گیری صدا برای منابع مولد آلودگی صوتی و فضای مورد انتشار و محیط های مختلف تعیین میشود.
معضل آلودگی صوتی در کنار آلودگی هوا یکی از معضلات زیست محیطی در شهرهای صنعتی و در حال توسعه و نیز کلانشهرهاست که عوارض و آسیب های ناشی از آن در طولانی مدت بر سلامت شهروندان تاثیر جدی و جبران ناپذیر به جا میگذارد.
در این میان مردم کلانشهر مشهد نیز با تردد روزانه بیش از یک میلیون خودرو، فعالیتهای عمرانی و ساخت و ساز، تردد روزانه بیش از ۱۸۰ تا ۲۰۰ فروند هواپیما، فعالیتهای صنعتی و تولیدی از آلودگی صوتی رنج می برند.