به گزارش ایرنا، ارتقای راه دسترسی این مسیر از جاده روستایی به راه اصلی به منظور اتصال استان به بنادر جنوبی خلیج فارس و وصل شدن کهگیلویه و بویراحمد از طریق راه میشان به استان فارس در برنامه اجرا قرار گرفت گامی ارزشمند برای توسعه شهرستان گچساران است.
عملیات اجرایی ساخت جاده دوگنبدان،باباکلان به بی بی حکیمه که سال ۱۳۹۰ آغاز شده بود ابتدا با احداث بخش هایی از قطعات یک و ۲ تا سال ۱۳۹۸ سرعت خوبی داشت اما چند سال شاهد رکورد بود تا اینکه با نگاه سازنده دولت چهاردهم ساخت آن سرعت گرفته است.
پیشرفت فیزیکی مطلوب این طرح با توجه به اینکه برخی از نقاط آن سخت گذر و نیازمند انجام عملیات اجرایی در شرایط سخت است به علت دسترسی آسان چندین هزار نفر از اهالی روستاهای مسیر جاده دوگنبدان به بی بی حکیمه گامی ارزشمند برای ماندگاری مردمان ساکن در روستاها محسوب می شود.
سفر ایمن و راحت برای بیش از نیم میلیون گردشگر ایرانی و شهروندان ساکن کشورهای حوزه خلیج فارس به بارگاه حضرت بی بی حکیمه (س) خواهر امام هشتم شیعیان و همچنین کارکنان تاسیسات نفتی که در بی بی حکیمه و سایر نقاط این مسیر مشغول کار هستند از دیگر مزایای طرح احداث جاده اصلی دوگنبدان، باباکلان به بی بی حکیمه است.
مسیر ارتباطی جاده شهر دوگنبدان به حرم بی بی حکیمه (س) در روستایی به همین نام اما وجود پیچ های خطرناک،جاده ای تنگ بدون وجود تابلوی راهنما و رانندگی، رسیدن به این مکان مقدس را برای بسیاری از مسافران سخت کرده است که امید می رود با تلاش مضاعف مسوولان دولت چهاردهم برای تکمیل و بهره برداری از آن زمینه رونق گردشگری مذهبی هم در این منطقه را نیز فراهم کند.
با بهره برداری از طرح جاده اصلی دوگنبدان، باباکلان به بی بی حکیمه زمان سفر به بنادر جنوبی به مدت ۲ ساعت کاهش می یابد و به همین نسبت در مصرف سوخت خودروها هم صرفه جویی می شود.
سفر ایمن ارمغان جاده
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نقش جاده های دسترسی ایمن و استاندارد درتوسعه پایدار تاکید کرد: تکمیل و بهره برداری از جاده یاد شده از دوگنبدان،باباکلان به بی بی حکیمه از طرح های اولویت دار استان است.
یدالله رحمانی با ابراز رضایت از روند اجرای این طرح تاکید کرد:طول مسیر این جاده ۸۰ کیلومتر است که با اجرای این طرح ۱۶ کیلومتر از آن کاهش می دهد.
وی بیان کرد:احداث این طرح افزون بر تردد آسان مسافران بومی به سهولت عبور و مرور برای گردشگرانی که قصد زیارت حرم بی بی حکیمه (س) را دارند هم کمک می کند.
آخرین مراحل ساخت جاده
مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد گفت: این طرح بخشی از جاده تقاطع شهرک صنعتی چهاربیشه،امامزاده جعفر، باباکلان به چرام است که ۶۴ کیلومتر طول دارد.
علی پارسایی اظهار کرد: تاکنون ۱۵ کیلومتر از جاده دوگنبدان،باباکلان به روستای بی بی حکیمه با سرمایه گذاری یکهزار میلیارد ریالی احداث شده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۳۰ کیلومتر از این جاده در دست ساخت است افزود: با توجه به طراحی ۲ دستگاه پل خاص در این طرح سه همت اعتبار برای تکمیل آن نیاز است.
پارسایی با اشاره به نیاز برای انجام ۶۰۰ کیلومتر لوله گاز و ۴۰۰ کیلومتر لوله آب در این طرح که به علت معارض با مانع روست از مسوولان متولی خواست تا در این خصوص چاره اندیشی کنند.
آخرین وضعیت قطعات سه گانه طرح
مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: ۲۶۰ هزار متر مکعب خاکریزی،یک میلیون و ۱۶۰ هزار متر مکعب خاکبرداری،هشت دستگاه ابنیه فنی، هفت کیلومتر آسفالت و یک دستگاه پل خاص از بخش های انجام شده قطعه نخست جاده دوگنبدان،باباکلان به بی بی حکیمه است.
پارسایی عنوان کرد:همچنین۲۰۰ هزار متر مکعب خاکریزی،یک میلیون و ۱۶۴هزار متر مکعب خاکبرداری،هشت ابنیه فنی،یک پل خاص و سه کیلومتر آسفالت در این قطعه باقی مانده است.
مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: در قطعه دوم ۲۰۰ هزار متر مکعب خاکبرداری،یک میلیون و ۸۰۵ هزار متر مکعب خاکریزی،۱۲ دستگاه ابنیه فنی،سه کیلومتر آسفالت انجام گرفته است.
وی اضافه کرد: همچنین ۲۸۰ هزار متر مکعب خاکبرداری،۴۵۵هزار متر مکعب خاکریزی،هفت دستگاه ابنیه فنی،۳.۴ کیلومتر از عملیات اجرایی جاده دوگنبدان،باباکلان به بی بی حکیمه در قطعه دوم باقی مانده است.
پارسایی ادامه داد:قطعه سوم طرح جاده دوگنبدان،باباکلان به بی بی حکیمه که ۶ کیلومتر طول دارد نیز۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی عنوان کرد: تاکنون ۵۰۰ هزار متر مکعب خاکبرداری، ۸۰۰ هزار متر مربع خاکریزی، در قطعه سوم انجام گرفته است.
مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: یک میلیون متر مکعب خاکبرداری،۲۵۴هزار متر مکعب خاکریزی،ایجاد۱۸ دستگاها بنیه کوچک ،آسفالت ۶ کیلومتر از عملیات اجرایی پیش بینی شده در این طرح است.