به گزارش ایرنا، شبکه سی ان ان روز جمعه به وقت محلی اعلام کرد: دانشگاه میشیگان در آخرین نظرسنجی خود که امروز منتشر شد، اعلام کرد که شاخص اعتماد مصرفکننده در ماه آوریل نسبت به ماه قبل ۸ درصد کاهش یافته و به رقم نهایی ۵۲.۲ رسیده است.
در این گزارش آمده است: این کاهش اندکی کمتر از یک شاخص اولیه اوایل این ماه بود که واکنش مردم به تعویق ۹۰ روزه اجرای تعرفهها توسط ترامپ که در ۹ آوریل اعلام شد را نشان نمیداد.
شاخص اعتماد در ماه آوریل چهارمین سطح پایین در تاریخ ثبت شده از سال ۱۹۵۲ بود.
جنگ تجاری غیرقابل پیشبینی ترامپ در چند ماه گذشته بر نگرش آمریکاییها نسبت به اقتصاد تأثیر گذاشته است و اکنون بانک مرکزی و بازار وال استریت در حال بررسی این موضوع هستند که آیا این به معنای محتاط تر شدن مصرفکنندگان در هزینههایشان یا حتی عقبنشینی کامل آنها است یا خیر.
هزینههای مصرفکننده بخش عمدهای از اقتصاد آمریکا را تحت تأثیر قرار میدهد، بنابراین چنین تحولی ذاتاً به معنای رشد اقتصادی ضعیفتر یا حتی رکود اقتصادی خواهد بود.
ترامپ دوم آوریل ۲۰۲۵ برابر با ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ در یک سخنرانی ۴۸ دقیقه ای، تعرفه جهانی ۱۰ درصدی «پایه» را بر تمامی کالاهای وارداتی به ایالات متحده، در روزی که «روز آزادی» نامیده میشود، اعلام کرد. او همچنین تعرفه ۲۵ درصدی بر تمام خودروهای تولید خارج که به خاک ایالات متحده آمریکا وارد میشوند، اعمال کرد. ایالات متحده آمریکا برخی از کشورها را با تعرفههای بسیار شدیدتری تا ۵۰ درصد، هدف قرار داد.
رئیس جمهوری آمریکا یک هفته بعد در ۹ آوریل اعلام کرد: «اعمال تعرفه ها را به مدت ۹۰ روز موقتا به جز برای چین متوقف میکند و تعرفه متقابل در این دوره به ۱۰ درصد کاهش داده که این تمهیدات فورا اجرا می شوند.»
ترامپ گفت: «بر اساس بی احترامی که چین به بازارهای جهان نشان داده است، من از این طریق تعرفه ای را که آمریکا برای چین وضع کرده است به ۱۲۵ درصد افزایش می دهم، که فوراً اعمال می شود. امیدوارم در مقطعی، در آینده نزدیک، چین متوجه شود که روزهای سو استفاده از آمریکا و سایر کشورها، پایدار یا قابل قبول نیست.»
کاخ سفید نیز اعلام کرد که کالاهایی که از چین وارد آمریکا می شوند، اکنون حداقل ۱۴۵ درصد تعرفه دارند. تعرفه «متقابل» ۱۲۵ درصدی که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، دیروز علیه چین اعلام کرد، علاوه بر تعرفه ۲۰ درصدی است که قبلاً اعمال شده بود.