ابراز امیدواری جلالی به تصویب معاهده جامع راهبردی در مجلس

ابراز امیدواری جلالی به تصویب معاهده جامع راهبردی در مجلس

 مسکو- ایرنا- سفیر ایران در روسیه با اشاره سفر نمایندگان مجلس به همراه وزیر نفت به مسکو و حضور فعال آنها در کمیسیون مشترک، ابراز امیدواری کرد که به زودی معاهده جامع مشارکت راهبردی جمهوری اسلامی و فدراسیون روسیه در مجلس شورای اسلامی تصویب شود.

به گزارش ایرنا از سفارت ایران در مسکو، کاظم جلالی جمعه در اختتامیه کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه که با حضور وزیر نفت کشورمان و وزیر انرژی فدراسیون‌ روسیه، روسای طرف‌های ایرانی و روسی کمیسیون برگزار شد، گفت: مقامات کشورمان اهتمام زیادی به گسترش روابط دو کشور دارند و امضای معاهده جامع مشارکت راهبردی، تصویب توافقنامه تجارت آزاد با اتحادیه اوراسیا و امضای سند کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی گام بلندی در گسترش روابط ایران و روسیه است.
وی افزود: وزیر خارجه روسیه اخیرا سفری را به تهران داشتند و دکتر عراقچی هم هفته پیش برای ابلاغ پیام بسیار مهم و راهگشای مقام معظم رهبری به مسکو سفر کردند و روز به روز روابط دو کشور در عرصه های مختلف در حال گسترش است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در ادامه از سفر رییس اتاق بازرگانی ایران خبر داد و گفت: در اواخر اردیبهشت میزبان یک هیات بزرگ بازرگانی و تجاری خواهیم بود.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو در تهران، نمایشگاه روس پلاس در مسکو، همایش اقتصادی سن پترزبورگ، «روسیه-جهان اسلام، کازان فروم ۲۰۲۵» و نمایشگاه اوراسیا در تهران از حضور فعال ایران در این رویدادهای اقتصادی خبر داد.

جلالی در پایان ضمن قدردانی از وزرای نفت کشورمان و وزیر انرژی روسیه و سایر برگزارکنندگان کمیسیون مشترک دو کشور برای برگزاری موفقیت آمیز هجدهمین دوره کمیسیون مشترک، تصریح کرد: گام های زیادی برای توسعه روابط برداشته شده و روابط دو کشور در عصر طلایی به سر می برد و موافقتنامه های مختلف برای گسترش روابط در همه ابعاد روابط، تبلور تلاش دو کشور برای توسعه روابط است.

به گزارش ایرنا، جمعه ۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ و در سفر دکتر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور به مسکو، معاهده مشارکت جامع راهبردی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در آیینی در کاخ کرملین به امضای رؤسای جمهور دو کشور رسید.

این سند چارچوب قانونی را برای توسعه بیشتر همکاری بین مسکو و تهران در بلندمدت تعیین می‌کند. این توافق سطح مناسبات روسیه و ایران را به عنوان شرکای راهبردی تثبیت می‌کند و همه حوزه ها از جمله دفاعی، مبارزه با تروریسم، انرژی، مالی، حمل و نقل، صنعت، کشاورزی، فرهنگ، علم و فناوری را در بر می‌گیرد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اول اردیبهشت ۱۴۰۴ قانون معاهده جامع راهبردی میان این کشور و جمهوری اسلامی ایران که پیشتر به تصویب دومای دولتی و شورای فدراسیون ( دو رکن قانونگذاری روسیه) رسیده بود را امضا کرد.

 

 منبع خبر