به گزارش خبرنگار ایرنا، حسینعلی امیری جمعه در حاشیه مراسم آغاز عملیات اجرایی خشتگذاری طرح ملی نهضت توسعه عدالت در فضاها و تجهیزات آموزشی و پرورشی با مشارکت مردم در استان فارس در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: آنچه امروز در استان فارس شروع میشود آغاز عملیاتی یک کار عمرانی نیست بلکه شروع یک رویداد بزرگ با ایجاد فضاهای مجازی بر مبنای عدالت است.
استاندار فارس ادامه داد: ما معتقدیم آینده هر کشوری از نظام تعلیم و تربیت آن کشور میگذرد؛ چه بخواهیم و چه نخواهیم دانشجویان آینده کشور از نظام آموزش و پرورش عبور میکنند و آینده کشور توسط همین کسانی که محصول آموزش و پرورش هستند رقم میخورد.
او اضافه کرد: امروز با توجه به پیچیدگیهایی که جامعه مدرن و ماشینی به ما تحمیل کرده همه افراد در مشاغل مختلف حتما باید از یک زمینه آموزشی و تحصیلی برخوردار باشد؛ نمیشود امروز کسی بیسواد باشد و کاری را شروع کند.
امیری گفت: تحولاتی که در دنیا اتفاق میافتد، تکنولوژی که زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده باعث شده که آموزش و پرورش و تحصیل در مدارس به عنوان یک ضرورت مهم مورد توجه قرار بگیرد؛ این وضعیت اهمیت نظام تعلیم و تربیت را نسبت به گذشته نمایان میسازد.
استاندار فارس افزود:آینده کشور از طریق نظام تعلیم و تربیت کشور رقم میخورد؛ ابزار و وسایلی نیاز است که یکی از همین ابزار مدرسه است.
او اضافه کرد: در همین استان فارس مدارس سنگی، کانکسی و مدارس ناامنی داریم که پدر و مادرها به ویژه مادران مجبور میشوند برای مراقبت از فرزند خود پشت در مدرسه بنشیند.
امیری نهضت مدرسهسازی را یک کار اساسی و زیربنایی و رویداد مهمی دانست و گفت: نهضت مدرسهسازی بیان کننده یک فرهنگ است.
استاندار فارس ادامه داد: اینکه افرادی که از مدارس خاصی در کنکور رتبه میآورند، قبول میشوند و صندلیهای دانشگاه را تصاحب میکنند برای ما قابل قبول نیست؛ این اتفاق با نظام عدالت آموزشی ما در تناقض است.
او عدالت را یکی از مبانی و زیر بناهای نظام جمهوری اسلامی قلمداد کرد و افزود: عدالت آموزشی یکی از مهمترین و با اهمیت ترین موضوعاتی است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد؛ این مهم در دولت چهاردهم به خوبی هدفگذاری شده است.
استاندار فارس گفت: رهبر معظم انقلاب هم همواره توجه خاص و ویژه به نظام تعلیم و تربیت داشتهاند و امیدواریم با استارت این کار در استان فارس به نقطه تعریف شده در زمان مقرر برسیم.
امیری عنوان کرد: احداث بیش از ۶۰۰ مدرسه با بیش از سه هزار کلاس با اعتبارات دولتی امکانپذیر نیست؛ اعتباری که به این کار اختصاص داده شده اعتبار ناچیزی است؛ امیدوار هستیم تا این کار به همت خیرین مدرسهساز و تعلیم و تربیت انجام شود.
استاندار فارس با تأکید بر نقش پرنگ گروههای خیریه در بخشهای مختلف استان فارس گفت: مردم شریف استان فارس همیشه در کار خیر سرآمد بودند و شهرت داشت؛ این استان از خیرین مدرسهساز و تعلیم و تربیت هم بهره میبرد.
وی گفت: دستگاههای دیگر مانند آستان قدس، بنیاد علوی، بنیاد مستضعفان و سایر بنیادها نیز به موجب اساسنامه و تأکید رهبر معظم انقلاب در امورات خیر مشارکت دارند.
امیری ادامه داد: به تجربه هم ثابت شده که مردم برای امر تعلیم و تربیت و آینده فرزندانشان همواره کمک، مساعدت و همراهی کردهاند.
استاندار فارس افزود: اینکه ده هزار نفر از صدرا برای تحصیل به شهر شیراز بروند از نظر من قابل قبول نیست؛این در حالیست که متوسط دانشآموزانی که در شیراز در کلاسها حضور مییابند از متوسط کشور بالاتر است؛ این مسئله باید با همکاری مسئولان شهر صدرا حل شود؛ باید اماکن آموزشی برای دانشآموزان صدرا فراهم شود.
در این مراسم استاندار فارس با لباس کارگری و خشت طرح ملی نهضت مدرسه سازی مردمی را در استان فارس بنا کرد.