انور اسماعیلی روز جمعه به مناسبت هفته سلامت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در حال حاضر ۱۷۱ پزشک در مراکز درمانی شهری و ۱۶۲ پزشک در درمانگاه ها و خانه های بهداشتی روستایی در قالب طرح پزشک خانواده خدمات رسانی می کنند.
وی با اشاره به اینکه در راستای اجرای طرح باید هر هزار و ۵۰۰ نفر تا سه هزار نفر از جمعیت شهری تحت نظر یک پزشک عمومی قرار گیرند، گفت: افراد منتسب به پزشک خانواده مقدار خیلی پایینی هزینه ویزیت و معاینه پرداخت میکنند و مابقی توسط بیمه پرداخت میشود.
مدیرکل بیمه سلامت کردستان یادآور شد: اگر فردی پس از معاینه توسط پزشک عمومی نیازمند درمان تخصصی تر باشد به پزشک متخصص ارجاع شده و خدمتی که دریافت میکند، بیمهای خواهد بود.
وی با بیان اینکه طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع یکی از اقدامات اساسی در راستای ارتقای سطح سلامت جامعه و مدیریت بهینه خدمات درمانی است، گفت: این طرح با هدف ایجاد دسترسی عادلانه به خدمات سلامت، کاهش هزینههای درمانی و افزایش کیفیت خدمات پزشکی اجرا میشود.
اسماعیلی، بهبود دسترسی به خدمات پزشکی برای تمامی افراد بهویژه در مناطق محروم، مدیریت بهتر هزینههای درمانی و کاهش فشار اقتصادی بر بیمهها و مردم، افزایش کیفیت خدمات پزشکی از طریق پیگیری مستمر وضعیت بیماران و ایجاد پرونده الکترونیکی برای بیمار را از جمله مزایای این طرح اعلام کرد.
وی با اشاره به چالشهای این طرح، گفت: کمبود پزشکان عمومی و متخصص، نیاز به ارتقای زیرساختهای فناوری اطلاعات و افزایش آگاهی عمومی از جمله مسائلی است که باید برای اجرای موفق این طرح مورد توجه قرار گیرد
مدیرکل بیمه سلامت کردستان یادآور شد: اجرای موفق طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع، مستلزم همکاری همهجانبه دولت، وزارت بهداشت، مراکز درمانی، بیمه های پایه و مردم است و بی شک با برنامهریزی مناسب و توسعه زیرساختها، میتوان در راستای بهبود سلامت جامعه و کاهش هزینههای درمانی گامهای موثری برداشت.
از یک تا هفتم اردیبهشت با عنوان هفته سلامت نامگذاری شده است.