عبدالوحید مهدوینیا روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: موتورهای جریان مستقیم و مغناطیس دائم بدون جاروبک که به الکتروموتور بی.ال.دی.سی معروف هستند کارایی بسیار زیاد و در عین حال قابلیت کنترل بسیار عالی دارند و از آنها به طور گسترده در طیف وسیعی از کاربریها استفاده می شود، همچنین در مقایسه با سایر موتورها تا ۴۰ درصدی در مصرف انرژی صرفهجویی دارند.
وی با اشاره به ظرفیتها و اقدامات شرکت توزیع نیروی برق مشهد در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر گفت: در حال حاضر این شرکت در راستای بهینهسازی مصرف انرژی با یک میلیون و ۸۵۰ هزار مشترک حدود ۶۷ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در بخشهای مختلف در دست ساخت دارد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد گفت: برای تحقق اهداف بلندمدت، برنامهریزی شده است که تا پایان سال ۱۴۰۶، ۲۹۶ مگاوات نیروگاه خورشیدی در خراسان رضوی ایجاد شود که سهم این شرکت ۵۳ مگاوات در سال ۱۴۰۴، ۹۳ مگاوات در سال ۱۴۰۵ و ۱۲۶ مگاوات در سال ۱۴۰۶ است. همچنین در شهرستان طرقبه شاندیز نیز ۱۹.۶ مگاوات نیروگاه خورشیدی در دست ساخت است.
مهدوی نیا افزود: در راستای عمل به ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان تاکنون پنج نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۸۲۰ کیلووات در واحدهای صنعتی شهرستانهای مشهد و طرقبه شاندیز ایجاد شده است که ظرفیت تولید برق این نیروگاهها ۲۶ میلیون کیلووات است و در تلاش هستیم ۴۰۰ کیلووات دیگر از این نیروگاهها را وارد مدار تولید کنیم تا نیازهای صنعتی و تجاری استان برطرف شود.
وی اظهار کرد: در راستای بهرهوری انرژی برق نیز تعویض لامپهای پرمصرف معابر در دستور کار قرار گرفته است که ۱۸۱ هزار لامپ با لامپهای ال.ای.دی با سرمایهگذاری ۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال در دست تعویض است که در صورت تحقق آن مصرف برق را تا ۱۰۸ میلیون کیلووات ساعت کاهش خواهد داد که معادل صرفهجویی در مصرف ۳۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی و ۲۴ میلیون لیتر آب است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد گفت: این صرفهجوییها در کاهش مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانهای موثر است.
شرکت توزیع نیروی برق مشهد شهرستانهای مشهد و طرقبه-شاندیز را زیرپوشش دارد.